criminally volga
skaitiet zvaigznītes
komunistiskā sestdienas talka 
18.-Apr-2009 11:25 am
kas tas atkal par volodjas stilu - bezmaksas talkot!? mūsu sētā talka jau bija pa visām iepriekšējām dienām - mauriņi nogrābti, malka šķūnītī sanesta, dobes saraktas un samēslotas, zeme izlīdzināta. viss čikiniekā! bet tie, kas uzķērušies uz demagogu āķa un talko sabiedriskajās vietās, ir reāli streiklauži - paši sev un citiem kolektīvi atņem apmaksājamu darbu un iespējas nopelnīt. un pēc tam vēl žēlojas par masveida bezdarbu!

tādam birkam jau izdevīgi, protams. pasvilpj tik un entuziastiskā muļķa tauta saskrien un izdara to, par ko būtu jātērē piķis no tik dārgā un mīļā budžeta. tagad nav ne sētniekam jāmaksā, ne kādam citam. maciņš pilns, pilsēta tīra! tas jau nekas, ka tukšie vēderi turpina rūkt, kuru pilsētvaldi tad tas uztrauc!? kurā vēl kapitālistiskā valstī notiek šitādi komunistiski absurdi? starp citu - interesanti, kurš štokenbergs šito ļeņina ideju šogad atdzīvināja? bija tak jau veiksmīgi piemirsta!
Comments 
18.-Apr-2009 11:45 am
tev jau savādāk, bet mums te pilsētā govno jau tā ne pārāk biežajos zaļumos ir izplatīta parādība
paņemšu platmasas maisu un grābeklīti, došos uz mežu pretī logam anihilēt tukšās plastmasas pudeles
18.-Apr-2009 11:48 am
es neesmu pret tīrību, bet tas ir pilsētas domes pienākums likvidēt tos sūdus. un tās ir darbavietas, iespēja nopelnīt, johaidī!!! jā, tu, kam alga makā, vari iet un brīvajā laikā patusēt pa parku, bet kādam citam bezdarbniekam vai bomzim tā ir atņemta iespēja pelnīt. bettie maitas domē tak negrib maksāt un bezdarbs viņiem pie pakaļas.
18.-Apr-2009 11:51 am
un kam pieder šī teritorija pretī logam? ir tak kāds zemes īpašnieks! varbūt vajag no sākuma paprasīt viņam, lai apvāc mēslus. tas ir viņa PIENĀKUMS! un ja par šādu pienākumu atgādināšanu atkal atbildīga ir pilsētas dome.
18.-Apr-2009 12:02 pm
grūti tev iebilst, bet nu ne jau tie ierēdņi viņiem taga ies un tīrīs, kuriem algas nogrieztas, štati samazināti un neapmierinātība ar pasauli acīs, a darba apzinīgumā es tomēr uzticos vairāk sev, nekā bomžiem :)

karoče, tāda klasiskā situācija kā ar ķīšezeru un tā apkārtni - iedzīvotāji raksta petīcija, ka faking dome nekā nedara, dome pie sevis bubina un klusām ignorē, bet vasarā teikas un čiekurkalna iedzīvotājiem jāatpūšas sūdos, pie tam vēl dahuja ir tādi cilvēki tur, kuriem tas liekas ok, tos vajadzētu eliminēt no pasaules vēl pirms domes ierēdņiem
18.-Apr-2009 12:07 pm
tāda nu mums tā pazemīgā tauta ir. protams, labāk ir atpūsties tīrā ezera krastā. ja neatnāk kāds apzinīgs domes ierēdnis un nepadzen tevi no nepiederošas teritorijas, protams!
18.-Apr-2009 12:17 pm
oh, nu drusku savādi ir, ka tu pret brīvprātīgo sabiedrisko darbu attiecies tik asi un uzskati to par komunistu izdomājumu - cik zinu 80-90-jos gados ASV kaut reizi gadā ar to nodarbojās aptuveni 30% pilsoņu (prūflinku ar precīziem cipariem diemžēl taga nemeklēšu), un viņi paši voluntierismu savulaik minēja kā vienu no valsts labklājības un vides neaizdirstības stūrakmeņiem.

nu, valsts tur saražo lielu sociālo plakātu "nemet plastmas pudeli mežā vai ezerā", kuru lasītnepretēju armija ignorē, bet pret idiotu armiju nākas cīnīties, nu...ar neidiotu armiju, tā sanāk.
18.-Apr-2009 12:23 pm
lai tak cilvēki talko veseli, vai tad kādam žēl. svaigs gaiss, drauga plecs, fizkultūra, tīrība. bet tas, ka treknā dome uz tā ekonomē un tās ir zaudētas darbavietas, tas arī ir fakts. kāpēc nevarēja katram tīrītājam par darbu pa 20ls iedot ķepā? tas būtu par daudz samaksāts par veselas dienas darbu? saskrietu čaklas tantiņas, ne diedziņa, ne matiņa pēc viņām nepaliktu, un zupa arī būtu vakarā, ko paēsties pēc tādiem uzmundrinošiem darbiņiem.
18.-Apr-2009 12:33 pm
es varbūt maldos, bet man šķiet, ka tu mēģini salīdzināt tādu sabiedrisko talku ar lauku talku, nu, kur sabrauc radi, draugi, paziņas, visi patusojas, iepiļī, padara noteiktos darbus un tu viņus pabaro ar štovētiem kāpostiem un vārītiem kartupeļiem, un nesaproti, kāpēc valsts tā nedara šādos gadījumos

nu jā, es arī uzskatu, ka pilsētas talciniekiem ir jāizsniedz zupa un kaujas simts grami! bet tur jau manī arī neviens neklausās :(
18.-Apr-2009 12:45 pm
arī tas, jā. un, atkārtojos jau - ja manas privātās mājas apkārtne ir mēslos, tad KAM viņa ir jāsakopj? man pašam! kam ir jāsakopj tas mežs, tā krastmala? tam, kam viņa pieder! kam viņa pieder? KĀDAM TAČU VIŅA PAVISAM KONKRĒTI PIEDER! kāpēc šis kāds līdz šim neko nav kopis un darījis? varbūt, ka būtu laiks nevis rīkot brīvprātīgo-nebrīvprātīgo talkas, bet uzsūtīt kontroli un uzmočīt kādu palielāku soda naudiņu par sabiedrisko vietu neuzturēšanu kārtībā? a to, bļeģ, kā visiem kopā jāuzkopj, tā sabiedriskā vieta, kā kādam šajā vietā jāatpūšas, tā domes īpašums!
18.-Apr-2009 12:55 pm
un ir arī dusmas uz tiem resnajiem. pilis centrā sev sacelt - to viņi prot! pasaulē dārgākos grumbuļainos tiltus! bet kad pavasarī teritorija jāsakopj, tad tur naudas, protams, nav! tur jāsauc voluntieri! lai tak citi par velti atnāk un pastrādā, lai nabaga domniekam arī turpmāk būtu rozā papīrītis ar ko uz marmora poda tupot dirsas caurumu apslaucīt. maitas!
18.-Apr-2009 01:08 pm
da jebal es tās visas viņu pilis, viņu problēmas un viņu bezmiega pilnās ilgās, ilgās naktīs
tāpat nomirs vienatnē

es vēlos dzīvot tirā vidē
nu ieekonomēs viņi, nu pohuj, tāpat par simtstūkstošnaudām neizdarīs vairāk, ko mēs izdarīsim

18.-Apr-2009 01:13 pm
es tomēr esmu par soda naudām un soda vienībām. neizcirptos krūmiņos plastmasas pudelīte mētājas? a-ha! kvītiņa par 500ls. grāvītī noputējusi skārdenīte guļ jau trešo nedēļiņu? 500 latiņu! kokā jau piekto dienu plivinās dzelten maisiņš? vēl 500 latiņu!

ātri vien vide būs tīra!
18.-Apr-2009 01:35 pm
nebūtu slikti, fakts.
tikai tad jau zajavas vajadzētu komponēt, un, varu derēt, pirmais gadījums aizšautos līdz tiesai, kurā būtu ļoti iebiedējoša paraugprāva
18.-Apr-2009 01:37 pm
pie mums jau te tiesas mīl, cik var spriest :)
18.-Apr-2009 01:45 pm
atvaino, ka atgādināju, atgādināsu vēlreiz :)
kā jums tur sastāv? pārsūdzējāt? ir cerības?
18.-Apr-2009 01:52 pm
viens labs cilvēks man sarunāja labu advokātu, kas uzrakstīja man supervienkāršu apelāciju, tad vēl viens labs dzejnieks aizdeva valsts nodevu - 90ls - nu un iesniedzu un iemaksāju 2 dienas pirms termiņa beigām. tas viss vēl vilksies ilgi, gadu, ja ne ilgāk. tiktāl viss. cik saprotu virsfrekvenču gaudošana sabiedriskajā ēterā arī pieklususi. neesu gan gūglējis ne tad, ne tagad, bet iekšējā sajūta saka, ka pieklususi :) nu i labi. esmu pieņēmis savu sliktā briesmoņa lomu un miers mājās. ja tā apelācijas tiesa arī visu pagriezīs otrādi, cerams, tas nekur nekādos medijos neatspoguļosies. pietiek jau. lai tai meitenei tiek.
18.-Apr-2009 01:59 pm
tiešām nav slikti
un ko advokāts saka? ir kaut kādas iespējas uz samierināšanos?
18.-Apr-2009 02:07 pm
saka, ka tiesnesis bijis pillā. viss būšot labi. es personīgi to visu vairs vispār neaatiecinu uz sevi. nav man vispār nekāda sakara ar to lietu. ko gribu, to rakstu. un rakstīšu arī turpmāk. ja kādam gribas vārīt putru, lai vāra, diskutē un šmikskutē, bet mani lai liek mierā.

lai diskutē par ingu ābeli. ko nediskutē par viņu? viņas literatūra simtkārt augstvērtīgāka. bet nē - jāpiesienas maniem 2 sūda teikumiem un jāizsmērē pa visu latviju. apbrīnojama valsts, goda vārds.
18.-Apr-2009 02:14 pm
ko gribu, to rakstu. un rakstīšu arī turpmāk
----------
pats galvenais, pārējais hujņa
18.-Apr-2009 01:42 pm
un sētniecei paļinai goļiščukai mūža ieslodzījums
18.-Apr-2009 01:48 pm
sētnieces tikai namapsaimniekotājiem :)
18.-Apr-2009 08:14 pm
Tomēr, man liekas, tur ir arī kāds audzinošs un tādā ziņā labs blakusefekts. Teiksim, iet tur ģimene ar saviem maziem vai pusaugu bērniem kopā tīrīt to mežu, un, redzot to piecūkoto, piemaisiņoto, piepudeļoto drazu kaudzi, jādomā, ka tas bērns taču nemetīs tos savus sūdus pēc tam mežā.

Es saprotu, ka šis mans teksts izklausās pēc muļķīga aģitācijas raksta kādā sestdienas žurnālā, bet man patiešām tā šķiet, turklāt arī neobjektīvs, jo pats šorīt pēc četru stundu gulēšanas un vēl pālī, pamatīgu paģiru nomocīts, ņēmu un pielasīju divus lielos maisus ar tiem mēsliem, sakopjot ar draugiem kaut nelielu teritoriju Ķengaragā, daudzīvokļu māju ieskautu dīķa malu.
18.-Apr-2009 11:31 pm
tas laikam kā kuram. mani tāda pedagoģija vienmēr ir rosinājkusi tikai uz pretējo. bet tas, ka pēc brīvas izvēles darīti labie darbi, tas tak labi! vai ta es pret to!? tikai par!

es tak tikai par tām garāmpalaistajām darbavietu vakancēm un atbildīgo amatpersonu nolaidību un tiešo pioenākumu nepildīšanu!
18.-Apr-2009 11:34 pm
ideja ir radusies pērn, Latvijai 90 dažādo pasākumu ietvaros. Mērķis nav sakopt pilsētu, bet piecūkotos Latvijas laukus, mežus un grāvmales, kuras, ja to nedarītu talcinieki, nedarītu neviens un nevienam arī nemaksātu.
tas,ka šī ideju lielā mērā ir paķēruši uz pilsētas bezmaksas izmēšanu un šogad arī priekšvēlēšanu kampaņu ietvaros spalvu pucēšanai - tas jau ir cilvēka faktors, tā teikt :)

bet ideja pati par sevi ir laba. Kāda vietā varbūt pilsētas ieatupa līdzekļus uz šiem talkotājiem, bet citur tiešām svētīgs darbs padarīts.
Starp citu, nezinu, kā Rīgā, bet mazākās pilsētās nauda trūkst ļoti, ļoti. pat naktī apgaismjumu neslēdz. Tāppēc tā runāšana par potenciālajām darba vietām ir konkrēta tukšu salmu kulšana. Vismaz tuvākos pāris gadiņus.
19.-Apr-2009 12:30 am - ideja ir radusies pērn
vai tik ideja nav radusies krietni agrāk - http://www.pedas.lv/talkas.htm


bet vispār talku kampaņas atgādina regulāros sos saucienus, kad katra sētas kaķene kārtējo reizi apbērnojusies - tā vietā, lai sakārtotu klaiņojošu kaķu sterilizāciju, tiem ļauj netraucēti vairoties un tad rīko glābšanas kampaņas..

19.-Apr-2009 12:51 am - Re: ideja ir radusies pērn
talko Latvijā jau sen. gadiem. Piemēram, mūsu rajona padome vien jau 5 gadu, turklāt plaši, sadarbībā ar valsts mežiem un nekādā saistībā ar Pēdām.
Tā kā, par to, kad radusies ideja talkot, nav nemaz jēga strīdēties.

bet ar to, ka ideja radusies pērn, biju domājusi organziēto Vislatvijas sakopšanas talku, kuras mērķis ir padarīt latviju par tīrāku vietu baltijas jūras reģionā. Šī ideja radaš pērn, latvijai 90 pasaķumu ietvaros, tad arī bija lielā sakopšanas talka 13.09, ja nemaldos un šogad tās turpinājums 18.04. Šī nav pēdas aktivitāte tādā nozīmē, ka pēdas nav tās iniciatore, bet viena no dalībniecēm.

19.-Apr-2009 12:53 am - Re: ideja ir radusies pērn
un tava pēdējā rindkopa - vai nav neērti gudri spriest? ko pats/pati esi darījusi/is lietas labā?

pilnīgi derdzas. uz kritiku neviens nekad nav jāmudina.
19.-Apr-2009 01:18 am - Re: ideja ir radusies pērn
es talkoju jau pārdesmit gadus, kas tur derdzīgs? :P

19.-Apr-2009 01:33 am - Re: ideja ir radusies pērn
ne jau par talkošanu, bet pārgudru spriedelēšanu.
bet tu jau saprati :)
19.-Apr-2009 10:41 am
nevajag stāstīt par naudas trūkumu pašvaldībās. svētku prēmijām vienmēr atrodas, pat vistrūcīgākajās lauku pašvaldībās. varbūt ne vienmēr atklāti un skaļi, bet atrodas. bet, ja naudas tiešām nav un pašvaldību īpašumi gadu gadiem stāv piegānīti un neapkopti, tad varbūt ir laiks sadalīt tos privātajiem - tiem, kas tos var sapost un sakārtot. citādi šī vistautas talkošana sāk atgādināt ideju par kolektīvo atbildību un kolektīvo īpašumu.
19.-Apr-2009 11:22 am
Tu esi pārpils žults?
šogad nav nekādu prēmiju, aļo. pamosties,. jau pērn gada nogalē nebija. Varbūt ir atsevišķas naglijās pašvaldības, bet ne vairumā. Agrāk - jā. bet ne TAGAD!
Tam ko tu raksti, daļēji varētu piekrist pirms gada, pirms 9 mēn, bet ne tagad. tu raksti pagātnes formā!
19.-Apr-2009 11:57 am
vēl ziemsvētkos aizsūnojošās lauku pašvaldībās dalīja. kāda saņēmēja sēdēja man pēc tam pretī, miedza ar aci un teica, ka - nu nevajag, ceļus jau vienmēr varot atrast un savējiem jau vajagot palīdzēt. un ja jau tās naudas tiešām nav - tad ko - atkal komunisms? izdaliet tad uzreiz par velti īpašumus uz galviņām un tad lai katrs apsaimnieko savu daļu un atbild par to. nevis tā kā šādā talkā - visi kopā pa freiju sanāk un apsaimnieko, bet viens tik sēž kantorī, pārvalda grāmatvedību, tirgojas ar būvatļaujām, uzliek sodus, iekasē par šo un to. manu sētu gan neviens nenāk kopt, pats uzkopju. neaizmirsti, ka mēs dzi'vojam iekārtā, kurā pastāv PRIVĀTĪPAŠUMS!
19.-Apr-2009 12:16 pm
tu esi pamatīgi nokaitināts. Līdz ar to, visu redzi tik sarkanu lupatu.
tas ka ir atsevišķi indivīdi, kas izmnato situācijas, nenozīmē, ka viss projekts, ideja ir slikta/s.

Tu valsti ļoti atdalīti uztver no sevis. Un tā arī ir visu mūsu problēma.
19.-Apr-2009 12:30 pm
man nepatīk arī tā politiskā pozitīvisma popsa, kura tiek izmantota, kad kaut ko vajag, bet pavisam aizmirsta, kad tas vairs nav izdevīgi. jā, viena lieta, kad jūties kā daļa no vairākuma, kā ielipis vienā vienādos ideālos domājošā kleķē, cita - kad saproti, ka katrs esam atsevišķa vienība un neviens nekad un nekādos apstākļos tevi ne sapratīs, ne tavu dzīvi dzīvos. tās ir tās pašas atšķirības, kuru dēļ vieni dievu meklē iebāztos masu pasākumos, baznīcu koros aurodami, bet citi tieši otrādi - dodas dziļi mežā un pavada tur milzu laiku vientulībā un atgriežoties pie sevis. tas ir domāšanas veids un misija varbūt, ja domā vispārinātāk. nu neticu es kopējai pozitīvai darbībai un viss. vairākums un masa, manuprāt, jebkuru vislabāko ideju vienmēr deģenerē un pārvērš pretmetā.
19.-Apr-2009 12:36 pm
tieši tāpat man drausmi nepatīk tā hokeja fanu vazāšanās pa eiropām un ar izkrāsotiem mūļiem bļaustīšanās. un vēl lepošanās ar to pēc tam. lepošanās ar to, par ko būtu jākaunas. aunu ganāmpulks.
This page was loaded Jun 18. 2024, 4:44 pm GMT.