criminally volga
skaitiet zvaigznītes
komunistiskā sestdienas talka 
18.-Apr-2009 11:25 am
kas tas atkal par volodjas stilu - bezmaksas talkot!? mūsu sētā talka jau bija pa visām iepriekšējām dienām - mauriņi nogrābti, malka šķūnītī sanesta, dobes saraktas un samēslotas, zeme izlīdzināta. viss čikiniekā! bet tie, kas uzķērušies uz demagogu āķa un talko sabiedriskajās vietās, ir reāli streiklauži - paši sev un citiem kolektīvi atņem apmaksājamu darbu un iespējas nopelnīt. un pēc tam vēl žēlojas par masveida bezdarbu!

tādam birkam jau izdevīgi, protams. pasvilpj tik un entuziastiskā muļķa tauta saskrien un izdara to, par ko būtu jātērē piķis no tik dārgā un mīļā budžeta. tagad nav ne sētniekam jāmaksā, ne kādam citam. maciņš pilns, pilsēta tīra! tas jau nekas, ka tukšie vēderi turpina rūkt, kuru pilsētvaldi tad tas uztrauc!? kurā vēl kapitālistiskā valstī notiek šitādi komunistiski absurdi? starp citu - interesanti, kurš štokenbergs šito ļeņina ideju šogad atdzīvināja? bija tak jau veiksmīgi piemirsta!
Comments 
18.-Apr-2009 11:34 pm
ideja ir radusies pērn, Latvijai 90 dažādo pasākumu ietvaros. Mērķis nav sakopt pilsētu, bet piecūkotos Latvijas laukus, mežus un grāvmales, kuras, ja to nedarītu talcinieki, nedarītu neviens un nevienam arī nemaksātu.
tas,ka šī ideju lielā mērā ir paķēruši uz pilsētas bezmaksas izmēšanu un šogad arī priekšvēlēšanu kampaņu ietvaros spalvu pucēšanai - tas jau ir cilvēka faktors, tā teikt :)

bet ideja pati par sevi ir laba. Kāda vietā varbūt pilsētas ieatupa līdzekļus uz šiem talkotājiem, bet citur tiešām svētīgs darbs padarīts.
Starp citu, nezinu, kā Rīgā, bet mazākās pilsētās nauda trūkst ļoti, ļoti. pat naktī apgaismjumu neslēdz. Tāppēc tā runāšana par potenciālajām darba vietām ir konkrēta tukšu salmu kulšana. Vismaz tuvākos pāris gadiņus.
19.-Apr-2009 12:30 am - ideja ir radusies pērn
vai tik ideja nav radusies krietni agrāk - http://www.pedas.lv/talkas.htm


bet vispār talku kampaņas atgādina regulāros sos saucienus, kad katra sētas kaķene kārtējo reizi apbērnojusies - tā vietā, lai sakārtotu klaiņojošu kaķu sterilizāciju, tiem ļauj netraucēti vairoties un tad rīko glābšanas kampaņas..

19.-Apr-2009 12:51 am - Re: ideja ir radusies pērn
talko Latvijā jau sen. gadiem. Piemēram, mūsu rajona padome vien jau 5 gadu, turklāt plaši, sadarbībā ar valsts mežiem un nekādā saistībā ar Pēdām.
Tā kā, par to, kad radusies ideja talkot, nav nemaz jēga strīdēties.

bet ar to, ka ideja radusies pērn, biju domājusi organziēto Vislatvijas sakopšanas talku, kuras mērķis ir padarīt latviju par tīrāku vietu baltijas jūras reģionā. Šī ideja radaš pērn, latvijai 90 pasaķumu ietvaros, tad arī bija lielā sakopšanas talka 13.09, ja nemaldos un šogad tās turpinājums 18.04. Šī nav pēdas aktivitāte tādā nozīmē, ka pēdas nav tās iniciatore, bet viena no dalībniecēm.

19.-Apr-2009 12:53 am - Re: ideja ir radusies pērn
un tava pēdējā rindkopa - vai nav neērti gudri spriest? ko pats/pati esi darījusi/is lietas labā?

pilnīgi derdzas. uz kritiku neviens nekad nav jāmudina.
19.-Apr-2009 01:18 am - Re: ideja ir radusies pērn
es talkoju jau pārdesmit gadus, kas tur derdzīgs? :P

19.-Apr-2009 01:33 am - Re: ideja ir radusies pērn
ne jau par talkošanu, bet pārgudru spriedelēšanu.
bet tu jau saprati :)
19.-Apr-2009 10:41 am
nevajag stāstīt par naudas trūkumu pašvaldībās. svētku prēmijām vienmēr atrodas, pat vistrūcīgākajās lauku pašvaldībās. varbūt ne vienmēr atklāti un skaļi, bet atrodas. bet, ja naudas tiešām nav un pašvaldību īpašumi gadu gadiem stāv piegānīti un neapkopti, tad varbūt ir laiks sadalīt tos privātajiem - tiem, kas tos var sapost un sakārtot. citādi šī vistautas talkošana sāk atgādināt ideju par kolektīvo atbildību un kolektīvo īpašumu.
19.-Apr-2009 11:22 am
Tu esi pārpils žults?
šogad nav nekādu prēmiju, aļo. pamosties,. jau pērn gada nogalē nebija. Varbūt ir atsevišķas naglijās pašvaldības, bet ne vairumā. Agrāk - jā. bet ne TAGAD!
Tam ko tu raksti, daļēji varētu piekrist pirms gada, pirms 9 mēn, bet ne tagad. tu raksti pagātnes formā!
19.-Apr-2009 11:57 am
vēl ziemsvētkos aizsūnojošās lauku pašvaldībās dalīja. kāda saņēmēja sēdēja man pēc tam pretī, miedza ar aci un teica, ka - nu nevajag, ceļus jau vienmēr varot atrast un savējiem jau vajagot palīdzēt. un ja jau tās naudas tiešām nav - tad ko - atkal komunisms? izdaliet tad uzreiz par velti īpašumus uz galviņām un tad lai katrs apsaimnieko savu daļu un atbild par to. nevis tā kā šādā talkā - visi kopā pa freiju sanāk un apsaimnieko, bet viens tik sēž kantorī, pārvalda grāmatvedību, tirgojas ar būvatļaujām, uzliek sodus, iekasē par šo un to. manu sētu gan neviens nenāk kopt, pats uzkopju. neaizmirsti, ka mēs dzi'vojam iekārtā, kurā pastāv PRIVĀTĪPAŠUMS!
19.-Apr-2009 12:16 pm
tu esi pamatīgi nokaitināts. Līdz ar to, visu redzi tik sarkanu lupatu.
tas ka ir atsevišķi indivīdi, kas izmnato situācijas, nenozīmē, ka viss projekts, ideja ir slikta/s.

Tu valsti ļoti atdalīti uztver no sevis. Un tā arī ir visu mūsu problēma.
19.-Apr-2009 12:30 pm
man nepatīk arī tā politiskā pozitīvisma popsa, kura tiek izmantota, kad kaut ko vajag, bet pavisam aizmirsta, kad tas vairs nav izdevīgi. jā, viena lieta, kad jūties kā daļa no vairākuma, kā ielipis vienā vienādos ideālos domājošā kleķē, cita - kad saproti, ka katrs esam atsevišķa vienība un neviens nekad un nekādos apstākļos tevi ne sapratīs, ne tavu dzīvi dzīvos. tās ir tās pašas atšķirības, kuru dēļ vieni dievu meklē iebāztos masu pasākumos, baznīcu koros aurodami, bet citi tieši otrādi - dodas dziļi mežā un pavada tur milzu laiku vientulībā un atgriežoties pie sevis. tas ir domāšanas veids un misija varbūt, ja domā vispārinātāk. nu neticu es kopējai pozitīvai darbībai un viss. vairākums un masa, manuprāt, jebkuru vislabāko ideju vienmēr deģenerē un pārvērš pretmetā.
19.-Apr-2009 12:36 pm
tieši tāpat man drausmi nepatīk tā hokeja fanu vazāšanās pa eiropām un ar izkrāsotiem mūļiem bļaustīšanās. un vēl lepošanās ar to pēc tam. lepošanās ar to, par ko būtu jākaunas. aunu ganāmpulks.
This page was loaded Jun 26. 2024, 9:43 pm GMT.