polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-06-09 23:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
houston we have a problem
jaucējkrāns virtuves izlietnei.
Vajag laikam nomainīt pret kaut kādu jaunu&normālu. Jo esošais laiž garām ūdeni (blīves beigtas) arī aizvērtā stāvoklī jau :((
Jautājums - kādu? Tb forma man būtu skaidra un visas dizainiskās prasības, bet nu no ilgmūžības viedokļa. Var nopirkt pa 15eur, var pa 150+ eur.
Uz kādiem parametriem būtu jāskatās, lai nenopirktu sūdu uz kociņa par 75eur?
Galīgo lētuci negribas ņemt, jo pati nomainīt nemāku, attiecīgi mainīt ik pa 2i gadi ar nav nekāda iekāriena.. Velkomētas idejas, kurš māk/var (Ķengarags), plus piekļuve ir absolūti debīla - viertuves izlietnes, virtuves stūrī, iebūvētā izlietne, piekļuve ar garām rokām šķiet tikai uz tausti tur iespējama :((


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2020-06-10 13:22 (saite)
aj nu long story short: vecam krānam reāli izplīsa caurumi, sākās fountāni uz visām pusēm, t'tis atdeva it kā jaunu krānu, atnāca likt virsū, mainīt, izrādījās ka "jaunajam" krānam visas blīves laiž garām. Nu kad prasīju vai man skriet pēc jauna uz veici , nē sastiķēšot blīves no vecā krāna uz jaunā virsū Rezultātā pēc nedēļas viss visās vietās jau tek garām. Krāns stāv tāda pakaļā, ka viņam normāli klāt nevar tikt. Attiecīgi 1x2 gados kko mainīt nav ne iekāriena, ne līdzekļu (ja katru reizi meistars jāsauc, kuram tur 1+h stundu jāčakarējas "uz tausti")
Cik saprotu laiž garām variants sliktam krānam, var būt arī pēc mēneša, caurumi reāli metālā - nu pēc gadiem 2-5 - mierīgi..
Šobrīd nogriezu vispār virtuvē ūdeni, jo sūcas visu laiku garām arī aizvērtā stāvoklī. Krāni nogriešanai ir tādi, ka tos daudz kustinot, es drīz varēšu griezt nost ūdeni visā dzīvoklī, ne tikai virtuvē. Attiecīgi problēma jālabo ir, kamēr man nav nekur jāliek virtuvē spaiņi un bļodas, ja gribu aiziet dušā nomazgāties vai podā ūdeni pietecināt.
Bet nu, ja nav konkrētu ieteikumu/palīdzības, var arī neteikt, neko ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lauwa
2020-06-10 14:51 (saite)
Tu pie reizes nomaini krānus aizgriežamos un vispār visu, kas ir aizdomīgs. Vispār nomainīt krānu ir sīkums, ja var nogriezt ūdeni, 2 trubas atskrūvē un jaunas pieskrūvē. Ja pārējā sistēma nav sapuvusi.
Mēs cik esam ņēmuši, tādus uz vidēju ciparu, galīgi lētiem arī neuzticamies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-10 15:29 (saite)
atbrauc un noamini! Man tas krāns kā jau 2x rakstīju, tur virtuvē ir tādā pakaļā iemūrēts, ka apakšai klāt nevar tikt
tur vajag izcili garas rokas un spēt uz tausti ar vienu roku visu izdarīt. Es personīgi netieku klāt normāli. To, ka viss jāmaina būtu, tas arī skaidrs. sākumā jāsaprot, kādu pirkt, un tad jau pārejās aizdomīgās lietas arī varēs piepirkt klāt..
KAS ir vidējs cipars? Kāda firma? Ja man (kā te viens vkr) pasaka, ka normāls krāns sākas no 100eur, bet nevar nevienu firmu/parametru nosaukt, kkas tad būtu jāskatās, tad štruntīgi ar ticamības momentu tādam argumentam. Es varu arī pa 10eur ievest no Ķīnas kkādu brīnumu un te tirgot pa 100eur, bet vai tas krāns no tā kļūs labāks - diez vai.. :D
Tb uz kādām firmām jau var sākt skatīties (ņemot vērā, ka vajag parastu spīdīgo, grozāmo, pietiekami garu jaucējkrānu, bez kādiem tur krutiem vipendroniem un izliekumiem un dizaina elementiem :D). Es vkr pusgūgli uzaru un uzzināju, ka ir forši, ka izlietne/krāns un ziepju dozators esot no vienas firmas un smuki saskaņoti, bet neko diži gudrāka par kvalitatīva jaucējkrāna parametriem netiku :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lauwa
2020-06-10 16:44 (saite)
Nu mums vairāki santehniķi teikuši, ka salūzt var gan lētie, gan dārgie, daudz kas no ūdens atkarīgs. Mums visi ir robežās 30-60€(dažādi izmēros), neiespringstot uz firmas zīmi. Nelūzt, cik ievācoties uzlikām, nomainījām, tā stāv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-10 22:38 (saite)
nujā, bet šitā izpūt cauri, ka piepeši pa pašu krāna galu visā trubas garumā sākas random fontāni laikam spēj tikai lētuči :D Tas gan arī jau bija kalpojis vismaz gadus 8us, bet nu tāpat.. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2020-06-11 16:49 (saite)
Nopirku Depo random krānu, neatceros, iespējams kādi padsmit eiro, pieliku bez kādām problēmām, nekas netek.
Ja nav vēlēšanās skrūvēt pašrocīgi, vienmēr var uzaicināt santehniķi. Pieredze + pareizie insrumenti ir 99% no panākummiem. Un vispār, "zobus taču pati sev nelabo" ©.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-11 20:16 (saite)
cik ilgi netek? :D
Man esošo arī santehniķis pielika, pēc nedēļas sāka tecēt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2020-06-11 20:19 (saite)
Gadus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-11 20:23 (saite)
cik? :D man vecais arī izvilka 5us gadus.
Bet nu sapratu, ka tas variants, ka krāns izpūstot cauri esot tieši lētuču kaite, jo viņi vnk nav taisīti no tāda metāla, kas neizpūtu cauri.
Bet vot, kā noteikt to pareizo metālu vai xvz ko vēl, visi tika atgaiņājas :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2020-06-11 20:29 (saite)
Neatceros. Ja reiz viss kārtībā, nav pamats sekot līdzi, atzīmējot kalendārā katru pārdzīvoto dienu.
Starp citu, veikalos ir arī personāls, kas vsirāk vai mazāk bet tomēr cērt zivi. Ja nav uzticības lielveikaliem, kuros pārdod visu, ir arī specializētie veikali.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-11 21:40 (saite)
zinkā, ja iepriekš kkas ir papētīts, var iet uz veikalu, kur potenciāli ir iespēja nopirkt to pašu par 50eur, kas blakus veikalā varbūt maksā 75us :D
tāpēc arī interesē kaut kādas konkrētas firmas vai kādi parametri (nu tur metāls kāds ir/nav ok), kam uzmanība jāpievērš vai tml..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?