polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-03-29 19:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pagaidām lv ir pirmajā vietā pēc aktīvo gadījumu skaita un bez neviena mirušā..
Aiz mums Slovākija un Kuveita..
Iepriekš skatījos, ka Čehija izvilka līdz 1000+ gadījumiem bez mirušajiem. Tgd jau ir vairāk, bet tāpat mazs procents.
Manuprāt, tas tikai liecina, ka valsts pietiekami agri ir sākusi KAUT KO PAREIZU darīt.
Un jā - es pati 12.03. priecājos par valdības lēmumu. Vajadzēja kapeiku agrāk, bet nu labi. Cerams tie, kas 12.03. uzskatīja, ka tas ir pārsteidzīgi, redzot, kas notiek visur pasaulē, ir pārdomājuši? Arī šodienas ierobežojumus vajadzēja PIRMS šīm brīvdienām, nevis pēc.
Es domāju, ka tas ir pareizi, ka mēs sākam ieviest tādus ierobežojumus brīdī, kad mums ir 300+ gadījumi un vēl neviens nav miris, nevis sagaidām 30 mirušos vai 800 mirušos (kā Itālija).
Katrā ziņā pievienojos viedoklim, ka labāk, lai retrospektīvā rodas cilvēkiem sajūta, ka mēs pārspīlējām (jo tas liecinātu, par tiešām savlaicīgiem ierobežojumiem), nevis vēlāk jākritizē valdība, ka nav pietiekami ātri nekas darīts.
Jo patiesībā būs tikai šie divi varianti - te vnk NAV iespējams nekāds vidusceļs, un trešais (ideālais) variants..


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2020-03-29 20:23 (saite)
Nē nē, atlajst sajmu! Ja noņems braukšanas atlaides, atpakaļ neviens nedabūs! Pensionāriem jāturpina braukt par brīvu! VISU NOŅEMS! UN NEATDOS! Un kā var ierobežot cilvēku brīvību?!!?!!??!!?!!?

/tas tā, īss kopsavilkums no komentāriem pie katras valdības darbības. Jo es arī piekrītu, ka visiem par lielu pārsteigumu, izskatās, ka valdība noreaģēja un turpina reaģēt pārsteidzoši saprātīgi. Vienīgi izņemot to, ka no lidostas neveda mājās ar armiju, bet ļāva zarazām pašiem braukt mājās, caur veikalu, poliklīniku un prezidenta pili :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-29 20:47 (saite)
manā burbulī pārsteidzoši liels daudzums personu izsakās pozitīvi par šobrīdējo valdības darbību. patīk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2020-03-29 20:52 (saite)
tas jā, un tas, ka sākotnēji pārāk lēni tās valstis iekļāva bīstamo kategorijā un tie karantinēšanās ieteikumi tādi - baltiem diegiem šūti..
Varbūt tiem cilvēkiem, kuri nesaprot - vajadzētu rādīt tos reālos stāstus, kas nomira, kā, kā inficējās, kā mocījās, utt? Un pēc iespējas tos, kuriem nebija to citu hronisko veselības problēmu. Jo tādu mirušo arī esot pietiekami daudz..
Jo kamēr tie cilvēki ir tikai cipariņi, nevienu nekrata. Bet paskatoties uz Itāliju - viena vesela tāda ~Bauska ir jau izmirusi pa tīro. Un tas pie apstākļiem, kad saslimuši (no labi - konstatētie, saslimušie noteikti ir vairāk) ir cik? TIKAI 0,15% valsts iedzīvotāju mēneša laikā!? Lai gada laikā tiktu līdz 70%, ir vēl 10x jākāpina saslimtības (un mirstības) temps.. Kad paskatās to statistiku un paklausās ļautiņus, kas gudri spriedelē (vēl joprojām!), ka 70% gada laikā izslimos, viss būs labi. Ja gada laikā izslimos 70% no visiem lv iedzīvotājiem, tad 7% no iedzīvotājiem tā gada laikā no šitā noliks karoti. Jo es stipri šaubos, ka mēs tiksim galā diži labāk kā tā Itālija un ka mūsu penšiki būtu diži veselīgāki, vai mūsu medicīnas aprūpe - stipri spējīgāka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-29 20:56 (saite)
mēs dzīvojam stipri retāk. mums sociālā distancēšanās (vismaz kkādam %) ir bijusi ikdiena až visu mūžu. mēs nedzīvojam kopā ar vecākiem. mēs esam likumpaklausīgāki, kā visa postpadomju telpa. mums ir konkrēti vairāk informācijas par slimību.

tākā ir iemesli domāt, ka tiksim labāk galā kā itālija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-03-29 21:30 (saite)
+ mums jau ir kaut kādas individuālo aizsardzības līdzekļu rezerves vismaz mediķiem, drīz būs klāt nākamā krava, ir vēl pasūtītas, ja vēl līdz mums atnāks pirms pīķa būtu ideāli. Plus mums jau uz vietas šuj maskas, 3d printē vairogus, jau uz vietas dzen spirtu un ražo dezlīdzekļus, tos JAU lieto, pieļauju ka nelieli, bet vismaz tekoši krājumi jau ir iestādēm
Varbūt izlīdīsim caur to adatas aci

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?