polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-02-14 21:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:li, slims

bērniņš uzsila :O
Kkādas dienas bija drusku krekšķis, bet nu drusku citādāks nekā ierasts, vkr vakarā ju nolikās gulēt un sāka test ne pa jokam.. Bet nu tāds jocīgais klepus, ka pēc skaņas spriežot arī nevar izklepoties, bet kaut kas iekšā ir gan, un pietiekami biezs...
Vakar izdzenāju ar dzeršanu, beigās iedevu Stodālu (nezinu, uz kāda pamata, bet parasti līdz), pēc tā drusku plika vieglāk un aizmiga. šodien bd cik saprotu arī pa dienu nepajokam tesusi, bet tā kā šis galīgi nav tas "puņķi tek kaklā, kairina rīkli" klepus, bet tāds krietni dziļāks un nesaprotamāks, aizgāju drošs paliek nedrošs pie dežūrārsta. Kamēr viņa elpo, nekādus trokšņus nesaklausīja, bet kad palūdzu paklepot un klepojot, lai paklausās, tā sadzirdēja gan visu ko.. :/ Katrā ziņā viņai ar tas klepus drusku nepatika..
Man vēl tas vecais storijs pirms nepilniem 2 gadiem ar to plauškarsoni, kas sākās praktiski vispār bez klepus, kur arī 3 ārsti klausījās bērnu 3 dienas, neviens neko nedzirdēja, kamēr bērns katru dienu uzkarsa par 1u grādu vairāk.. šodien pirmo reizi pēc taustes šķita, ka ir siltākā piere. 37,5C samērījām pie ārsta kabinetā.. :O Un tad ar riteni atraucām mājās (jo nu a kādi bija varianti?) Pa ceļam aurēju, ka dieva dēļ, lai VISU LAIKU minoties tur muti ciet, nerunā, neklaigā, utt..
Mājās iedevu kaut kādu klepus sīrupu, piespiedu izdzert daudz tējas, kārtīgi papūtām burbuļus (vienīgais laika posms, kad vispār neklepoja, bija kamēr pūtām burbuļus). Vēl svārstos, dot AB vai nē. Dežūrārste sākumā domāja nerakstīt, tad tomēr uzrakstīja, es uzrakstīju sms savai ģā, precizējot, vai tās AB, kas man mājās no seniem laikiem arī vēl der. Tgd nesaprotu, dot/nedot. Jau safārējos dot, bet pēc ēšanās, pēc ēšanas izdomāju, ka mok pagaidīt. Tgd svārstos starp "labāk padošu drusu vēl to klepus sīrupu, un, ja rīt vēl kāps temperatūra, tad došu AB" un dot un miers asap (kā dežurārste teica)..

Kā ir no ārsta viedokļa - tāds bronhīts/plauškarsonis vai tml. var pazust pats no sevis? Nav jau arī gluži tā, ka būtu apstiprināta diagnoze. Un, vai, ja temperatūra nokrītas normāla (pati, nurofēnus ij netaisos dot ņemot vērā mūsu līdzšinējo 3,5 gadu pieredzi), tas nozīmē, ka vnk bijis kāds nelāgs bacilis, nevis karsonis?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2020-02-15 21:12 (saite)
nu pēc gulēšanas man viņai tikko uzkāpa uz 38,3C, uzsāku AB.
es jau ar tikai klepus dēļ, jo citādi bērniņam bezmaz viss ok. Arī ar tiem 38+iet pa māju kā viesulis..
Nu redzēs, kad/vai šitās AB iedarbosies..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mirdza
2020-02-16 12:28 (saite)
Man līdzīgi - tikai klepus, bez iesnăm, bez nekā cita. Un viesulis jā. :D
Tagad plaušās trokšņu vairs nav, bet to, kas palicis, dr sauc par neirotisku klepu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-02-16 13:25 (saite)
nu jā - mums tā bija pirms gandrīz 2 gadiem maija beigās. Nekas, nekas, sīks krekšķis brīžam, pirms 2ned angīna ar AB kursu izslimota, norakstu uz to.. Tad vienu dienu sāk kāpt temp vnk lēnā garā, ar katru dienu klāt: 37, 37,5, 38, 39, 39,5. Pirmo dienu bijām pie ģā, otro - pie LORa, trešo - pie dežūrārsta.. Viss ok, mok jāpaskalo deguns, nekā nav, trokšņu nav, viss labi. Pie 40C neizturēju naktī uz 1dienu aizrāvu uz slimnīcu. Tur man sākumā izskaloja smadzenes, kāpēc neejat pie ģā. Tad uztaisīja analīzes, aizdzina uz rtg un izskaloja smadzenes - kāpēc neko ātrāk nedarījāt, jo analīzū rezultāti bija vnk krimināli (galvenais, ka VISU, ko tie ārsti bija ieteikuši arī darīju).
Bet bērns toreiz man ar 39,5C skraidīja pa māju, tikai ik pa brīdim aizgāja pagulēt. Arī pēc Nurofēna viss ok, viesulis.. Tur tikai nodaļā beidzot kāds ārsts sāka kkādus trokšņus dzirdēt..
Tpc šoreiz viss aizdomīgi izskatījās pēc līdzīgas taciņas. Pie 37C pat vēl nemēru bērnam temp, bet ja pēc diennakts ar 37,5 sāk kāpt uz 38,5C, un ārsts kip dzird, ķip nedzird trokšņus, nevar saprast, tad es labāk tomēr dodu AB, lai nenonāka tkal līdz slimnīcai, jo skaidrs, ka tikai vīruss tas nav..

Btw jums noteica izraisītāju tam plauškarsonim? Tb kāda baktērija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?