polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2019-09-30 15:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:auto

karoče bēdu ieleja ar to auto
Nu tb pagaidām kaut kā sataisīja tos sliekšņus, bet nu tur viss ir slikti. Ja sāks kkas vēl maitāties, tad vairs nav vērts taisīt.
Tgd jautājums - skriet uz skati tūlīt vai gaidīt to oktobra vidu?
Un nākamais jautājums kad/ja (tfux3) iziešu skati, mēģināt tirgot par puslīdz braucamu cenu vai vilkt līdz nākamajam gadam, cerot, ka nekas liels neizlīdīs pa to laiku?
Ja tirgo uzreiz, tad visticamāk tomēr vajadzētu kko vietā. Bērns vēl nav tik liels, lai gribētu iztikt ar padirseni, bet citādi ar bērnu kkur izkrāmēties - neiespējamā misija, ja komplektā vislaik nāk padsmit kg smags beņķis..
Ja pēc gada (kaut vai uz šrotu) - tod mok arī varētu iztikt bez, jo nu var nopirkt kkādu padirseni un vadāt uz tā. 4+ gadi jau būtu arī tas vecums, kad varētu vairs TIK ļoti neiespringt arī uz vadāšanu atmuguriski. Protams, ja savs auto, tad mok jāskatās uz kādu Minikid sēdekli vai tml, jo ar šito toč atmuguriski būs par īsu tūlīt, tūlī..

Nu lūk un tgd stundu stāvu par šo visu domādama. Jo nu arī šodien ar brāli parunājām - tā arī netapa skaidrs, kādu auto vispār var pirkt, lai nesāktos bēdu ieleja. grābt pa dārgo 3-5 gadi vecu, kad beidzas visam ražotāja garantija, tur tad sākās loterija. Pirms 10 gadi vecu - tieši tas pats, plus vnk vairāk lietu, kas var nobrukt.
20 gadu vecām jau ir rūsas kaite (kas arī principā ir mana auto gadījums, jo citādi pagaidām tfux3 vainu nav), ko atkal vienā brīdī vairs neatmaksājas risināt..
Turklāt arī man pat vēl nav skaidrs, kādas kategorijas auto pirkt. Jā, ikdienā man nebūtu vajadzīgs tāds visurgājējs kā šis, bet nu patīkami, ka mežā varu rullēt kā lielā, nevis pie katras bedrītes aš apstāties.. Ok, bet nu uz Magnētu ziemā pa pusmetrīgu sniegu brauc arī ar sēdinātām kupejām, tā kā nu izbraukt kaut kā var ar bezmaz jebkuru auto..

Saprotu, ka man tomēr IR grūti - pierodu, pieķeros LIETĀM, kas it kā nav pareizi. Bet nu jā - šitam auto jau viss ierasts. Ar velo arī turpinu braukt ar sarūsējušu tērauda tonnu, jo pierasts. Nemeklēju jaunu/citu.

Bet nu labi - par auto prasībām - jumta reliņi is a must. Cik forši ir tomēr uzcelt velo uz jumta un nečakarēties ar kkādu pusizjaukšanu un likšanu bagažniekā.. :)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]qgmr101
2019-09-30 15:56 (saite)
Tirgot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]qgmr101
2019-09-30 16:12 (saite)
Kaut gan nē, vēl kādu gadu vai divus uzturēt, un konstatēt, ka pilnīgi jauns mazās klases auto izmaksā tikpat, bet bez visādiem neprognozējamiem čakariem ^_^

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2019-09-30 17:39 (saite)
vai stipri mazlietots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2019-09-30 20:31 (saite)
nu pagaiddām tfux3 ieguldījumi papildus standarta eļļas, sveču, filtru, bremžu kluču mainām nav bijuši diezko lieli. Pagājušogad šķiet vispār nedarīju pilnīgi neko. Šogad pievilku roceni, siksnu, nomainīju gāzes kkādu datčiku.. Pirms pāris gadiem aizmugurējo tiltu.. Vnk ar to virsbūvi labs jautājums - japāņi ja rūsē, tad rūsē un konkrēti. Un te ir pamatīgi sācis rūsēt viss, kas nav ritošā daļa (un nav jau reiz mainīts).
Attiecīgi pie labas apstākļu sakritības ir iespēja nobraukt vēl nākamo un aiznākamo gadu.. Pie sliktākas - nākamajā skatē mani izdrāž par rūsu, kuru vairs NAV vērts remontēt vai arī kkad vēl ātrāk iestājas remonts x tādā vērtībā, kas pārsniedz tādu summu, ko šajā auto būtu vērts ieguldīt..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]noisiite
2019-09-30 18:12 (saite)
Es vispār brīnos, kā tos velosipēdus dabon uz jumta! (es jaucu ārā un bagāžniekā lieku:D)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2019-09-30 20:40 (saite)
nu ir garāki cilvēki.. :D Bet nu man arī šodien izdevās panākt, ka autiņš auro, jo nu iegāzu pamatīgi pa jumtu ar to velo, kamēr pie servisa gaidīju meistaru, lai atnes man atslēgas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?