polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2019-01-18 21:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pilsēta

reāli sacepos par šo: https://www.facebook.com/Valsts.policija/posts/2018052914957270. Jo īpaši vakrdienas gājējpārejasnelaišanas ieraksta sakarā.
bļins - jā - lai viņu nesodītu un ķip nenotriektu, senioram, kurš knapi kust un varbūt var max 2min nonstop kājās nostāvēt vispār, ir jāiet ar ātrumu 1km/h apkārt 300 metri tur un atpakaļ līdz pārejai, kur viņu tieši tāpat nelaidīs un varbūt notrieks, jo luksofora nav vai arī tas deg 5as sekundes, kuru laikā tāpat nevar pagūt pāriet pāri.
Un tas viss tādēļ, lai autovadītājiem, nebūtu 5 sekundes ilgāk jāpagaida vai 100 metru līkums jāizmet. Fantastika vnk!



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-01-19 11:17 (saite)
"..visa infrastruktūra esot domāta automašīnām."

Kā cilvēks, kas pa Rīgas centru ļoti daudz pārvietojas kājām, piekrītu. Ir daudzas vietas, kur gājēju pārejas ir izvietotas tā, ka jāiet nejēdzīgi līkumi. Kādēļ? Tādēļ, lai mašīnām ērtāk. Un ir luksofori, kur pat es ar savu ātro gaitu tik vien tā uzspēju pāriet pāri pie zaļās, tad arī vienmēr nodomāju, ko dara cilvēki, kas fiziski nemaz nevar tik ātri paiet? Un vēl ir vietas, kur sarežģītākos krustojumos luksofors gājējiem rāda sarkanu pāris minūtes, kamēr mašīnas tur pārbrauc tikai dažas pašā sākumā - un tā regulāri. Protams, ka es pārkāpšu noteikumus un iešu pie sarkanā tādās vietās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2019-01-19 16:46 (saite)
Plus vēl paskaties, kā ir krustojumos ar vienvirziena ielām - teiksim Dzirnavu/Valdemāra, Dzirnavu/Brīvības, utt.. Es vēl varētu saprast, ka pāri Dzirnavu tajā pusē, uz kuru var nogriezties auto no tās Brīvības vai Valdemāra ielas, ir īsāks zaļais, lai auto ķip varētu nogriezties (kgan nu nav tur tāds trafiks, ka gājēju dēļ nevaretu kāds nogriezties), bet tak tajā pusē, uz kuru auto fiziski nogriezties nevar. jo ķieģelis priekšā, tak ar tik pat īsu brīdi tas zaļais gājējiem, kaut faktiski tur zaļais varētu būt tikpat ilgi, cik auto..
Es ar nezinu, ko dara cilvēki, kam grūtāk paiet, un tur nemaz nav runa par iešanu pa diagonāli. Kad es nevarēju paiet, es pa centru nevazājos..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?