polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2018-06-29 10:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:li, velo

Dip-dapi, 2gadnieks un ielas
Tā kā man 2gadniece ir sākusi dip-dapot (pagaidām vēl lēnā tempā), beidzot aizdomājos par drošību. Ok - kamēr staigā ar ātrumu 4 km/h ķiveri nelieku, bet ņemot vērā progresu 2u dienu laikā, to drīz likšu.
Bet jautājums, kā menedžēt (nu vismaz mēģināt) drošību gan kļūst aktuāls.
Piemēram, ielas - pāri ielām kā? Kā / ko mācīt pa pagalmiem, kur autiņi arī mēdz braukāt? Bija ideja mēģināt ieskaidrot ka pāri lielām ielām mamma riteni nes un bērns iet pie otras rokas. Kā dara citi?
A ko pa pagalmiem? Teorētiski tur varētu iet arī pati, bet nu autiņi arī tur braukā..

Pagaidām gan mums jebkura mācīšana ir ar lieliem skandāliem, bet nu imho vieglāk ir iesākt uzreiz kādu principu, nekā vēlāk mēģināt bērnu "pārmācīt".. Piem., pie ielām (kur es gribētu nest pāri) joprojām (nu labi 2ā diena tikai) vājprātā skandāls. Bet nu domāju, ja stingri pieturētos pie tā principa, gan jau pielektu ar laiku. Bet vai vajag?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2018-06-29 15:22 (saite)
Nu stop laikam būtu piemērotāk. Tikai vispirms jāpanāk, ka vispar klausa, jo šobrīd ir tā - jo nopientāk, stingrāk, skaļāk ko mēģina teikt, jo lielāks prikols neklausīt.
Kādā vecumā Tava sāk dip-dapot?

Līdz bēgšanai UZ ielas vēl paldies dievam neesam tikuši (esmu paguvusi noķert) - līdz stāvlaukumam gan :/ Teorētiski, ja redz māšinas, piesargās - TIK daudz ir sapratusi, bet nu jā - jāmēģina panākt, ka "ierauga ielas malu - apstājas", nevis "ierauga auto - apstājas".. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mes
2018-06-29 15:50 (saite)
Mēs to "Stop" sākām lietot jau tad, kad tikko sāka pati steberēt, un tiešām lietojam tikai uz ielas, vienā intonācijā un katru reizi kā ielas mala/bīstama situācija uz ielas. Stopējām pašu, gājām pie ielas malas kopà, stàjàmies, teicàm 'stop' un skaidrojàm. Tik tam paskaidrojumam jābūt īsam un saprotamam. :)
Mana uz balancnieka apsēdās un aizjoza ap 2.3g. Grūtāk bija apstāties fiziski ar to puky, kamēr iemācījās tāpat bij' jābūt blakus un jābūt gatavībā ķert un stipri pie ielas malas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?