Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2015-01-02 19:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:drāmas trijstūris, kultūra, mīlestība, nāve, tolerance, vara, vardarbība, ģimene

the powerless powertrip
Ja nemaldos, par "toleranci" sauc to pretīgo piespiedu kopbūšanu, ko tik daudzi - sevišķi nelaimīgi apprecējušies+apbērnojušies cilvēki - sauc par "mīlestību".

P. S.
Nē, tomēr tā "mīlestība" ir tolerance ar vienpusējām vardarbības tiesībām. Tātad, tajā kultūrā, kurā tiku uzaudzināts, MĪLESTĪBA=VARA.

P. P. S.
Tātad, "tolerance" ir situācija, kad "gribētu sadot pa purnu, bet negribu sēdēt". Tās ir attiecības starp upuriem, kad varmākas un glābēja lomas iemieso kāds cits. Tātad, tolerance ir trauksmes, neapmierinātības un bezcerības raksturota pasīva "rīcība". Jo augstākā godā tiek celta šāda lieta, jo spēcīgāk kāds monopolizējis varmācību.
Bet, runājot par varmāku, visbiežāk tiek lietots vietniekvārds "mēs". Vot tev arī "kultūra".
Tā nu drāmas trijstūri varētu aizpildīt ar "valsti", "kultūru" un "toleranci", un mēs iegūstam gandrīz bezgalīgi progresīvu sabiedrību. Lai to bezgalību pasteidzinātu, varētu vnk uzbliezt gaisā planētu. Nāve ir vienīgais līdzeklis pret bezgalību. So, something's gotta go. (P. P. P. S. Šito domu gan varētu kretni vien pārstrādāt, jo kaut kas tur ir, bet kaut kā tur nav.)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barvins
2015-01-03 02:44 (saite)
"Tātad, tolerance ir trauksmes, neapmierinātības un bezcerības raksturota pasīva "rīcība". Jo augstākā godā tiek celta šāda lieta, jo spēcīgāk kāds monopolizējis varmācību."

Mmm. Tolerance ir veselu grupu pasīva vardarbība vieniem pret otriem, tobiš, ar vardarbību drīkst nodarboties visi. Ja ir vardarbības monopols, tad nav vajadzība kaut ko tolerēt, vienk. noses "nepariezos" nafig, i miers.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2015-01-03 11:41 (saite)
Precīzi tāda ir mana doma. Tu nedrīksti iespundēt kaimiņu pagrabā, spiest priekšnieku maksāt tev pusi savu ienākumu, draudēt ar militāru uzbrukumu veselam reģionam - visa šī vardarbība ir uzticēta "valstij". Tad nu bez šīs uzbrucēja lomas savā rīcībā atliek tikai upura loma - vai mocekļa/glābēja neauglīgā pozīcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2015-01-03 15:31 (saite)
Kā tā, precīzi tava doma? Tu saki - jo vairāk tolerances, jo monopolizētāka varmācība, es saku, jo vairāk tolerances, jo izkaisītāka varmācība. Not the same shit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2015-01-03 16:30 (saite)
Es runāju par fizisko nevis emocionālo vardarbību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?