Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-08-14 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:doublethink
Entry tags:anarhija, anarhisms, brīvība, kultūra, meli, patiesība, vara

Topsy Turvy World
Terminu "anarhisms" un "anarhija" sliktās slavas avots kļūst skaidrs, saprotot, ka psihopāti/sociopāti jeb ar "varas" iegūšanu apsēsti cilvēki bez sirdsapziņas (t.i., ļauni cilvēki) pastāvīgi [patoloģiski] melo un sagroza patiesību (kultivējot "kultūru"), un kā melus šausmina patiesība, tā "varas" mīta kopēja jeb "valdnieka" ("archon") lielākais bieds ir brīvība un tie, kuri aizstāv brīvību (dzīvi bez apspiešanas/"varas"/"valdniekiem"), jeb "anarhisti" ("an"+"archon"). Tādēļ cilvēki, kuri atbalsta ļaunumu (ticību "varai" cilvēku attiecībās), apmelo labo (brīvību) un burtiski sauc labu par ļaunu, bet ļaunu - par labu. Un, tā kā ļaunums vedina cilvēku manipulēt ar citiem, tad ļaunie cilvēki savos maldos cenšas vest arī citus un izveido pieradinātību, automātiku, robotiku, kuru sauc par "kultūru", kuru piesātina ar absurdo nojēgumu, ka "anarhija" (brīvība) ir ļaunums, kaut arī tā ir labā priekšnoteikums (kā tas darbojas visā dabā, šķietami - izņemot cilvēci), bet "varas" režīms (reliģiski organizēta ticība šauras grupas tiesībām uzspiest "kārtību") izriet no ļaunuma un to vairo.

Kā vaimanājis kāds sens biedrs:
"Bēdas tiem, kas ļaunu sauc par labu un labu par ļaunu, kas tumsību tur par gaismu un gaismu par tumsību, kas rūgtu dēvē par saldu un saldu par rūgtu!"



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]saikne_neochin
2014-08-14 13:15 (saite)
jā, alerģija pret vērdu anarhija ir labi sapotēta.

(Atbildēt uz šo)


[info]barvins
2014-08-14 13:46 (saite)
"absurdo nojēgumu, ka "anarhija" (brīvība) ir ļaunums, kaut arī tā ir labā priekšnoteikums (kā tas darbojas visā dabā, šķietami - izņemot cilvēci)"

Izņemot cilvēkus, vilkus, gorillas, un visas pārējās sugas, kas dzīvo baros un organizējas hierarhijās.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominance_hierarchy

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-08-14 13:55 (saite)
"vara" ir ticība. dzīvniekiem tādas nav. cilvēki lieto vārdus, tāpēc ir apmuļķojami saukt lietas citos vārdos un, piemēram, ticēt, ka kāds vai kaut kas var viņus "pārstāvēt".
es saprotu, ka tu nesaproti - varbūt tu neapzinies valodas esamību, bet bailes dabūt pa purnu un ticība bulšitam ir divas dažādas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2014-08-14 15:15 (saite)
Ja dzīvniekiem nav tāda vienkārša lieta kā ticība (ķipa "apraku kaulu pie sētas un ticu, ka tas tur ir pat tad, ja es to patreiz neredzu"), tad kāpēc lai viņiem būtu tik sarežģītas lietas kā "labais", "ļaunais" vai "anarhija"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-08-14 17:12 (saite)
viņiem nav

un varbūt "hipnoze" būtu bijis labāks vārds, bet arī tam tu, visticamāk, atradīsi visnepiemērotāko nozīmi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2014-08-14 18:01 (saite)
Nē, nu man pietiek ar to, ka dzīvniekus neiesaista cilvēku politiskajos kašķos - neredzu vajadzību to izvērst tālāk:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?