Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-04-10 09:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:tiesības, valoda, valsts

newspeak
Vēl būtu kruta, ja cilvēki saprastu atšķirību starp "tiesībām" un "privilēģijām". Valsts (bandītu grupējums) nevar dot pilnīgi nekādas tiesības. Tā var tikai atņemt tiesības (piemēram, kļūstot par valsti). Un pēc tam jau var sākt dalīt "privilēģijas" - atņemto tiesību sīkas atblāzmas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krysta
2014-04-10 10:21 (saite)
Aiz kāda pārbīļa ticība, ka varas elite ir dēmoni, bet "tauta" - sniegpārsliņa, kas ir gana intelektuāla, kārtīga, godprātīga un dvēselē vistaisnīgākais, viedais zālamans?

1/9 pasaules iedzīvotāji nespēj eksistēt bez priekšniecības, nespēj paši sevi aizstāvēt, nodrošināt utt. Nodoklis un mentu institūts tādiem cilvēkiem ir mazākais no mazākajiem ļaunumiem, ar kādiem tiem būtu jādīlo, būti tie palaisti absolūtā "brīvā".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-04-10 10:44 (saite)
Uz sitienu visus brīvībā tāpat nepalaidīsi. Var cerēt katalizēt dzīvības paliekas tajos, kuri vēl nav pavisam sabrukuši zem varas un normalitātes spaidiem. Sabiedrība mainās, veidojas. Pa 20. gs. mūsu priekšgājēji ir bijuši naivi, gļēvi idioti, kuri mums atstājuši ļoti sūdīgu pasaules lūzni. Kāpēc gan mums turpināt to sadiršanu? Protams, apspiešana un cilvēku "zombēšana" mūsdienu tehniski attīstītajā pasaulē ir lielākais (!) bizness. Uzskatu, ka mums kā cilvēkiem un dzīvām būtnēm ir, tāteikt, svēts pienākums mainīt šito nāvejošo civilizācijas gaitu. Protams, varētu vnk mētāties zem palmas un pīpēt zāli - bet arī to nedrīkst. Značit jācīnās - kā nu katrs prot, var un grib. Jā, vairums cilvēku ir dziļā hipnozes stāvoklī, jā, viņi to neapzinās, bet - to var arī mainīt. Bet tam nepieciešams attīstīt sapratni par reālajām problēmām - to, ka cilvēki dzīvo komā un tiek gan juridiski (finansiāli), gan mentāli padarīti par vergiem (turklāt - to nav pieņemts apzināties, līdz ar ko trūkst iniciatīvas kaut ko mainīt). Mana neveiklā tiršanāš ir vnk mēģinājums provocēt tajā sapuvušajā miera dīķī kaut kādu kustību, kaut kādu dzīvības apjausmu. Citādi pārāk daudzi no tiem, kuriem liekas, ka viņi ir dzīvi un brīvi, reducē savu dzīvi uz to pašu "konsūmerismu" - vai tas būtu Čomskī vai Operā (vai feisbukā vai datorspēlēs), nav starpības, un vispār neapzinās, no kurienes lielajam vairumam problēmu "aug kājas". Un viņas aug, un no konkrētas vietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krysta
2014-04-10 11:11 (saite)
Tīra veida kabineta teorija, markss arī nevarēja iedomāties kādā sistēmā izvērtīsies viņa šķietami nevainīgā ideja par "proletāriešu diktātu".

Cilvēku sabiedrība tīri genotipā dalās - aktīvajos, enerģiskajos, uzurpātoros, darba devējos un pasīvajos, vadāmajos un pakļaujamajos (kas to dara labprātīgi, jo tiem vienkārši nav ne intelekta, ne uzņēmības, lai būtu patstāvīgi, ar vai bez tv).

Un, ja nebūs "vergu", kas veiks mazkvalificēto darbu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-04-10 11:17 (saite)
Arī zāles pret vēzi un HIV ir kabineta teorija, līdz to sāk īstenot. Markss runāja par sistēmas izveidi. Mans redzējums ir gluži citāds - manuprāt, vara (brīvības atņemšana) ir gandrīz visu sociālo nelaimju sakne. Runa ir par vērtībām un funkcionāli svarīgajiem elementiem. Imho, brīvība nāktu tikai par labu - un to mēs varam piedzīvot jebkurās draugu ("horizontālās") attiecībās (un tas darbojas izcili).

BTW, interesanti, ka augsti kvalificētos darbos vergu īpatsvars, iespējams, ir pat augstāks nekā mazkvalificētos. Jo elitārāka pozīcija, jo vairāk gribas uzkundzēties (un cienīt varas sistēmu). Starp citu, tieši tāpēc varas turētajiem ir izdevīgi uzturēt cilvēkos idiotisko priekšstatu, ka viņi kaut kādā veidā ir "virs vidējā". Izņemot, protams, kad runa ir par "labumu tecēšanu no augšas", un nodokļu celšana šķiet izdevīga gandrīz visiem - izņemot pašu augšu un tos, kuri saprot, kas tas tāds vispār ir. Cilvēki iztēlojas, ka, dzīvojot uz citu rēķina, viss kļūs labāk. Tipa next level būtu burtiski ēst savus bērnus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krysta
2014-04-10 13:16 (saite)
Zāles pret vēzi ir zinātne, ar eksperimentiem, novērojumiem, mēģinājumu kļūdu metodi, tb prakses lauks.

Anarhokapitālisma ideja ir t.s šķiru cīņas subideoloģija kabinetā, višfūlsinkings, fantāzija. Kā jau teicu - delūzija, kad cilvēks nespēj samierināties ar realitāti. Kamēr cilvēki neatteiksies no ilūzijas, ka "visi ir vienādi" - un pieņems, ka vieni vienmēr dominēs un citi - pakļausies, tikmēr šādi - ismi kalpo tikai par degvielu tiem, kas nespēj pieņemt dabas likumus, analogi kā gravitāciju vai nāvi.

Ideāla anarhija ir iespējams tikai mazskaitlīgā ģēniju sabiedrībā, bet pat tur nav izbēgama hierarhija, ar neizbēgamu sacelšanos pret "varu" un tā pa apli un tā līdz vemšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?