geiša transformācijã - [Jaunākais|Draugi|Par sevi|Laikā un telpā]
planeeta

Links: Piebildes un iebildes | Cibas lenta | Piegružot infotelpu | gadījuma sakari | Varbūt mazu aptauju? | ...

[May. 1st, 2012|06:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir tāds termins - neapzinātā kompetence. Un neapzinātā nekompetence.
Nu lūk, stūrēju savu mazo biznesu jau kādu laiciņu. Visnotaļ sekmīgi pat pa krīzes viļņiem. Ne tā, lai iegādātos jahtu, bet pietiekoši, lai apmierinātu pamatvajadzības. Arī kolektīvam.
To varētu saukt par neapzināto kompetenci - nezinu kā, bet sanāk.

It kā varētu augt, bet prāta nepietiek. Un tieši personāla vadībā. Nu nemāku savākt kolektīvu, līdzko tas kļūst lielāks par septiņiem cilvēkiem. Kaut esmu bijusi otrais cilvēks organizācijās gan ar 12, gan 200 padotajiem.
Kur klūpu? Mans lielākais kaifs ir no tā, ka atnākot uz darbu, visi strādā. Nāk 10:00, dodas prom 18:00, pa naktīm nestrādā. Nezinu neko par neviena privāto dzīvi - ne kurš šķiras, ne meklē otru pusi, ne kāda orientācija kam. Izņemot, kad parakstu papīrus par dekrēta atvaļinājumiem. Ir tikai darbs. Būtu laimīga pati strādāt tādā uzņēmumā pēc murgainiem un vētrainiem uzdzīves gadiem, kur uzņēmums ir ģimenes vietā. Ar visām izrietošajām saistībām. Bet cilvēki, šķiet, meklē kaut kādus šādus atvasinājumus.
Vot, un te ir neapzinātā neokompetence - nesanāk un nezinu, kāpēc.

Jāiet būs mācīties laikam. Bizness.
LinkKo teiksi? ;)

Comments:
From:[info]afm
Date:May 1st, 2012 - 07:28 pm
(Link)
neapzinātā nekompetence drīzāk izklausās pēc - a man taču viss tik labi sanāk, nezinu, par ko visi tā piesienas, skauž gan jau.
nesanāk un nezinu, kāpēc - tā jau ir pietiekami apzināta nekompetence :)
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:May 1st, 2012 - 07:51 pm
(Link)
ojā, taisnība Tev.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:May 1st, 2012 - 08:48 pm
(Link)
kolektīva savākšana man šķiet , ka ir nesasniedzams talants. pa lielam pēdējā laika griezumā skatoties, vislabāk iekļaujas un performē cilvēki,kuri šķituši galīgi neperspektīvi, bet tur,kur tiešām cerēts,ka būs, sanāk vien čušs.
es saprotu savu vainu - es nemāku melot un sevi labāku pataisīt un tāpēc vienmēr domāju,ka citi dara tāpat, bet gandrīz vienmēr aplaužos. varētu padoties un nemeklēt, bet vajag jau arī kādu,kas strādā...
ja tas būtu mans uzņēmums, droši vien vienkārši nošautos. bet nu, es neesmu uzņēmēja tips, man nekad nebūs savs uzņēmums, tāpēc ir mierīgāk. itkā.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:May 1st, 2012 - 10:28 pm
(Link)
harizma, tā laikam jāaudzina
From:[info]hessin
Date:May 1st, 2012 - 09:25 pm
(Link)
Liela daļa cilvēku uz darbu iet, nevis, lai strādātu, bet lai socializētos. Tas tāpat kā kādreiz visi gāja skolā, nevis, lai apgūtu zinības, bet lai satiktu draugus. Darbs/skola tikai fonā.

Un, protams, tad vēl daļa, kuriem vajag palielīties par saviem sasniegumiem - mašīnu, sievu, bērniem, ceļojumiem..
Reiz bija boss(!), kurš bez maz vai kā obligātas taisīja sapulces, kur rādīja, kur bijis, ko darījis, kaut kādas fotogrāfijas no sava dzīvokļa ar ģimeni..

Un kurš kolektīvs strādās labāk? Draudzīgais vai nedraudzīgais? Man kaut kā liekas, ka draudzīgais būs mazāk profesionāls, kur nedraudzīgais sastāvēs vairāk no profesionāliem darbiniekiem, jo viņi galu galā nāks uz darbu strādāt, nevis ķiķināties savā starpā.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:May 1st, 2012 - 10:27 pm
(Link)
Klau, bet nav tā - jo vairāk ķiķināšanās, jo pēc tam arī distancēšanās un emocionālie kašķi lielāki?
Man vienkārši laika žēl, bet pieļauju, ka tās ir investīcijas. Bet negribas nevienam krustmātes, vai pat mātes vietā stāties.
From:[info]kkkungs
Date:May 1st, 2012 - 10:32 pm
(Link)
Emocionālie kašķi ir sievietēm. ;)
From:[info]hessin
Date:May 1st, 2012 - 10:41 pm
(Link)
.. tāpēc es izvairos no sieviešu kolektīviem.
From:[info]hessin
Date:May 1st, 2012 - 10:36 pm
(Link)
Tas gan jau no profesionalitātes atkarīgs, no tā, vai spēj atšķirt darbu no privātās dzīves. Tas, ka ķiķinās, jau norāda, ka jauc kopā. Beigās atkarībā no personīgām (ne)simpātijām sanāk tā, ka var vai nu baigi draudzīgi un produktīvi strādāt (team building, hehe) vai arī baigi kašķēties.
Ideālā variantā visi strādā, lai sasniegtu darbā izvirzīto mērķi kopējam labumam, nevis pieņem lēmumus no tā, ko kāds kolēģis personīgā komunikācijā ir izdarījis/neizdarījis.
From:[info]kkkungs
Date:May 1st, 2012 - 10:31 pm
(Link)
Bez socializācijas darbs būs labāks. Individuāli. Bet svarīgs ir kopējais rezultāts, nevis, ka Jānis atrakstās, jo savu izdarīja un 16:59 jau šņorē kurpes.
From:[info]kkkungs
Date:May 1st, 2012 - 10:38 pm
(Link)
Kas vēl attiecas uz "ķiķināšanos", tad pro kolektīvs neķiķinās kā kaut kādas kafijas tantes , bet socializējas uz profesijas pamata - sarunas par savu nozari nāk par labu profesionalitātei, kad kāds padalās ar jaunumiem vai visi kolektīvi apspriež risinājumu problēmai.

Bet nu es te runāju par pro, nevis valsts iestāžu tipa kafijas tantēm.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:May 1st, 2012 - 10:55 pm
(Link)
Aha, paldies par šo rakursu.
From:[info]kkkungs
Date:May 1st, 2012 - 11:38 pm
(Link)
Bonusā vēl šis: ja kāda darbu bremzē problēma kāda cita darbā ( kļūda vai vienkārši neskaidrība priekš sevis ), tad baigais individuālists tur var pusdienu nocepties klusībā un, protams, izpīpēt, bet var arī piecelties un pajautāt čalim, kurš pirms tam strādāja pie tās pašas lietas, un pajautāt - kas tas ir, ko tas dara, vai es varu izdarīt tā un viss joprojām sakritīs pēc būtības, jautājumu norisinot 2 minūtēs. Ir starpība.
From:[info]kkkungs
Date:May 1st, 2012 - 11:47 pm
(Link)
Plus rodas iespēja noskaidrot neformālo līderi, kuru, pie atbilstoša spēju kopuma, promotēt par oficiālo.
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:May 2nd, 2012 - 12:31 am
(Link)
Man liekas, ka patiesība (kā parasti) ir kaut kur pa vidu. Jo saliedētāks kolektīvs, jo lielākas iespējas, ka kopējie darba rezultāti būs labāki. Es darba pasākumu laikā socializējos un šī socializācija noder tādejādi, ka ja gadījumā man rodas kāds jautājums saistībā ar darbu, tad man nav problēmu iet un pajautāt tieši tam kolēģim, kas ar to strādā, nevis iet caur desmit priekšniekiem, kuri pēc tam katrs kā klusais telefons mazliet sagroza informāciju (atbilstoši tam, kā to saprot) un beigu beigās rezultāta nekāda. Un dažkārt socializēšanās arī palīdz tikt galā ar stresu darbā - ja var ar kolēģiem kādus jokus brīvā brīdī pamētāt, tad arī labi. Bet pārāk ciešas saites darba kolektīvā arī diez kas nav. Kad strādāju pie kādas notāres, pie kuras visi pārējie darbinieki bija vai nu radi vai draugi, tad viņa šķībi skatījās, ja es pēc darba nepaliku stundu ilgāk (lai gan par to man nemaksāja).

hackers counter system
TunT counter v=0.09