piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-09-07 21:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:burkāns, griķi, kabacis, lēcas, rozīnes, tandoori masala

lēcu eksperiments
vienā katlā: 1 tase griķi, 2 tases ūdens, lauru lapa, piparu graudi

otrā katlā: 1 tase melnās lēcas, 2 tases ūdens

pannā, olīveļļā: 4 burkāni, sagriezti trīsstūrīšos; 2 mazie, dzeltenie lv kabači, arī trīsstūros; labi daudz ķiploki, plānās šķēlēs; tandoori masala, lai viss smaržīgs, sārts, skaists; sāls!

nebēru sāls pie vārošajiem, jo gribēju, lai tie nepārvēršas putrā. tāpēc vajag pannā piebērt labi daudz, vai vnk koriģēt, kad viss ir sajaukts kopā, bļodā. vārīju gan burkānus kopā ar lēcām, bet melnā krāsa iesūcās tajos & neizskatījās apetelīgi - zombju burkāni. :( beigās arī pielēju sulu no viena citrona, kā arī piebēru vienu paciņu rozīnes, bet tas katram individuāli - cits smādē, bet man gan labi iet iekšā!

***

prasās kādu mērci, bet man nekas neienāca prātā... idejas?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zurka
2009-09-07 22:52 (saite)
es ar lēcām ēdu šitādu mērci (bet tā tad, ja nav izteiktas garšas lēcām (man ir lēcas ar dārzeņiem, bet gandrīz bez garšvielām):
* olīveļļa
* sasmalcināti valrieksti
* kaperi ar mazliet kaperu marinādes
* var arī piparus un zaļumus likt
sajauc un pārlej lēcām

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-07 22:57 (saite)
izklausās ņammīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jedritvai
2009-09-08 11:14 (saite)
no humosa var dikti labas mērces sataisīt - piem., ar avokado, pāris pilieniem citrona sulas, var mēģināt pielikt klāt sablenderētu tomātu vai papriku.

bet kur var dabūt melnās lēcas un kā tās atšķiras no pārējām?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-08 21:53 (saite)
oh, mērce izklausās garda & tieši piemērota šī ēdiena "garšu profilam".

es savas melnās lēcas pirku vācijā, bet tās pašas markas produktus var atrast biotekā - varbūt tur ir. melnās nesavārās putrā, kā mēdz to darīt brūnās, nemaz nerunājot par sarkanajām (šķeltajām).
bet! ja Tev ir zināms paņēmiens kā vārīt no brūnām, parastajām lēcām ne-putru, ar lielāko prieku kļūtu par mācekli šajā jautājumā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jedritvai
2009-09-08 22:45 (saite)
man arī brūnās parasti saiet putrā, bet tikko iedomājos, ka varētu pamēģināt tvaicētājā gatavot. nu kaut vai sākumā apliet ar karstu ūdeni un pēc tam tādas pusmīkstas sabērt tvaicētājā. jo ja tur ar karoti neviens nemaisa + arī burbulīši nemaisās, tad varbūt sanāk mazāk putrīgi? būs jāpamēģina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-08 22:47 (saite)
nju, dod ziņu par rezultātiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?