Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2013-05-28 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Liela brēka no nekā
Gluži neviļus biju liecinieks, kā it kā ne no kā Tviterī izvērsās plūkšanās starp šaurās aprindās plaši pazīstamo aitkopi Andri Paulu-Pāvulu un juristu Aivaru Borovkovu. APP uzcepās, kad uzzināja kaut kādus finanšu datus, no kuriem izrietēja, ka Ulubele (kas it kā esot saistīta ar Borovkovu) saņem par klaiņojošiem dzīvniekiem vairāk, nekā viņš par uzaudzētu jēru. Un sākās... APP principā uzcepās un ņēmās tik aktīvi, ka reālajā dzīvē būtu atrāvies pa muti par visiem 100% +PVN, bet nu virtuālā vide fiziskam kontaktam vietu laikam nedeva.
Tagad nu APP kaut kur Ziemeļlatvijas avīzē vaimanā, ka ņekijs Borovkovs esot apņēmies visu Latvijas aitkopības nozari nogremdēt.
Fvz par Borovkovu un viņa tālākām darbībām, bet tas, ka konfliktu izprovocēja un eskalēja pats APP, tam biju liecinieks.
Ja aitkopjiem patiešām sāksies grūti laiki, tad lai viņi iet un klapē vienu no savējiem, kurš pie visa tā ir vainīgs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2013-05-28 12:00 (saite)
Kopš izlasīju O'Henri, esmu sapratis, ka aitkopis ir zemākā cilvēka krišanas stadija. Zemāk jau sākas indiāņi.

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2013-05-28 12:34 (saite)
Aitkopis varētu pēc parauga izveidot noklīdušu jēriņu u aitu patversmi "M- Aitiņa" un arī kāst valsts, pašvaldības vai ES līdzekļus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2013-05-28 12:39 (saite)
un ja nu uzrodas "saimnieki" ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]andrispp
2013-05-28 15:22 (saite)
Tik tiešām tā varētu šķist, bet savu rīcību jau paskaidroju 25.05.2013:

Mani draugi un sekotāji! Mana "uzvedība" twitter pēdējā laikā Jums noteikti šķitusi dīvaina vai pat nožēlojama un smieklīga. Beidzot vēlos publiskot tās iemeslus:

Kā Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvis esmu iekļuts @Zemkopibas_min darba grupā, kuras mērķis ir izvērtēt izmaiņas Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes (turpmāk - Padomes) sastāvā http://www.zm.gov.lv/?sadala=1900 , lai nodrošinātu, ka Padomes lēmumu pieņemšana ir balstīta gan uz dzīvnieku aizsardzības, gan nozarē iesaistīto nevalstisko organizāciju viedokli.


Strādājot darba grupā, centos pēc iespējas iepazīties ar man uzticēto pienākumu un mēģināju saprast, kādēļ tā saucamie „dzīvnieku draugi”, jeb pārstāvji no suņu/kaķu patversmēm un SIA AB grupa Aivara Borovkova juridiskā biroja, kā DzAĒ padomes locekļi regulāri, piesaistot sabiedrības uzmanību, cenšas apkarot lauksaimniecības dzīvnieku audzētājus un kategoriski iebilst pret lauksaimniecības dzīvnieku organizāciju (kā dzīvnieku izmantotāju!) pārstāvju iekļaušanu Padomē.

Esmu noskaidrojis - to apliecina skaitļi un „sakārtotā likumdošana”, ka suņu/kaķu apsaimniekošanas bizness Latvijā pēdējos gados ir kļuvis daudz ienesīgāks par lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanu!

Komersanti, kuri tajā darbojas no pašvaldībām saņem vidēji Latvijā par klaiņojoša dzīvnieka noķeršanu, 14 dienu izmitināšanu un eitanāziju Ls 80.00, bet vienlaikus uzdodas par „dzīvnieku tiesību aizstāvjiem” un publiski pazemojot un apkarojot lauksaimniecības dzīvnieku audzētājus, ciniski Latvijas sabiedrībā veido viedokli par savu gaišo „dzīvnieku draugu” tēlu, tā piesedzot savu ienesīgo biznesu!

Pētnieciska eksperimenta nolūkos, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli, atļāvos savā twitter.com kontā @andrispp publiskot dažus suņu/kaķu apsaimniekotāju biznesa skaitļus, kurus esmu saņēmis no pašvaldībām, piemēram:

1. Smiltenes novada dome par viena klaiņojoša suņa noķeršanu un nodošanu patversmei maksājusi Ls 105,98 (pielikumā);

2. Carnikavas novada dome slēgusi līgumu ar DzAĒ Padomes locekles Astrīdas Kārkliņas pārstāvēto biedrību „Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa” , kura apsaimnieko suņus un kaķus, tos gan ķerot , gan sterilizējot, gan eitanazējot (Kalkulācija pielikumā);

3. Rīgas domes izlietoto finansējumu biedrības "Dzīvnieku pansija Ulubele" pakalpojumiem laikposmā no 2010. līdz 2012.gadam - Ls 136 538,00, pie apstākļiem, ka pašvaldība papildus dzīvnieku apsaimniekotājam sedz īpašuma uzturēšanas, atkritumu izvešanas, apkures, sakaru u.c. izmaksas.


Mans publiskais twitter eksperiments ir nesis gaidītos augļus: tā dēvētie „dzīvnieku aizstāvji”, neapmulsdami dažu dienu laikā sabiedrībai ir atklājuši savus ierastos argumentus, darba stilu un cīņas metodes pret lopkopjiem Dzīvnieku Aizsardzības un ētikas padomē .

Ceru, mana eksperimenta rezultāti lieti noderēs Zemkopības ministrijai Ministru prezidenta 2012.gada 19.maija rezolūcijas Nr.56/D-939-jur uzdevumam:„izvērtēt nepieciešamību precizēt sabiedrības līdzdalības mehānismus dzīvnieku aizsardzības jautājumu risināšanā”!

Esmu nonācis pie stingras pārliecības, ko paudu jau darba grupas pirmajā sēdē - Dzīvnieku Aizsardzības un Ētikas padomē jābūt tikai profesionāļiem ar atbilstošu izglītību, nevis sabiedrisko attiecību speciālistiem, juristiem un grāmatvežiem no dzīvnieku apsaimniekošanas, eitanāzijas un sterilizēšanas biznesa, kā tas, diemžēl, ir patlaban!

Kā alternatīva varētu būt DzAĒ padome, kurā pārstāvētas ar visu sugu dzīvniekiem (nevis tikai ar suņiem un kaķiem) saistītās sabiedriskās organizācijas bez izņēmuma!



(Atbildēt uz šo)

2
[info]andrispp
2013-05-28 15:27 (saite)
Twitter.com nelietotājiem piedāvāju ieskatam dažus man veltītos līdzšinējās DzAĒ padomē pārstāvēto organizāciju un ar tām saistīto personu citātus:

@Borovkovs SIA AB grupa Aivara Borovkova Juridiskais birojs. Valdes loceklis Aivars Borovkovs:

„@andrispp @Yasmina_Moona @VDombrovskis ja Tu būtu ar savu aitu slaktēšanu vienīgā LV problēma - ātri tiktu galā un Tu sāktu ievērot likumus.”

„@andrispp @Yasmina_Moona @akirstei @teuntagad Nepiesārņo Twiterī. Esi jau izteicies. Tagad būs mana kārta. Un, iespējams, ne tikai man ...”

„@ZandaRadzina @SigitsDuduris @teuntagad Kad Saeimā skatīja košergaļas likumu, Solvita Vība arī privāti saņēma draudus. Tad re, no kurienes.”

„@SigitsDuduris @klimovics Es ar šo tipu neesmu strīdējies - iedots jurid.slēdziens, pret ko ir draudi, meli, personiski aizskārumi ģimenei”

@Zoopolicija Nodibinājums „DZIVNIEKU POLICIJA.LV” – Tiesības pārstāvēt atsevišķi: Ilzei Džonsonei, Andrim Borovkovam un Ingai Rēvelniecei:
„@andrispp košerbizness ētiskā un Eiropas jurid. līmenī ir NELIKUMĪGS, tāpēc @Borovkovs palīdz dzīvnieku aizsardz. organiz.un iestājas PRET!”

„Vienkārši sasmīdinājāt, ka LOSP varētu deleģēt pārstāvēt Latvijas laukus @VARAM_Latvija un @Zemkopibas_min politisko aitkāvi @andrispp :))”

„@andrispp atmiņas atsvaidzināšanai: http://www.dzivniekusos.lv/products/ar%C4%AB%2011-saeima%20neieklaus%C4%81s%20hum%C4%81nisma%20bals%C4%AB/ … , bet politiskie aitkāvji jau Muļķu zemē sakārtos arī eksportu! @DienaLv @dzeina”
„@Borovkovs @DienaLv @dzeina jaukas brīvdienas! Jums, @andrispp , par košer un aitu mocīšanu 21.05. ZM sapulcē. Nāciet bez astes, lietišķāk!”

„par twitter aitkāvja app "biznesa" specifiku interesējas dzīvnieku aizstāvji, kaimiņi un iekšlietu struktūras http://www.diena.lv/sabiedriba/politika/pec-murniecei-adresetiem-viterojumiem-zemnieka-saimnieciba-ierodas-robezsargi-734730 …”
„par halal/košer BIZNESU un EKSPORTU tuvākā laikā jautāsim. Varbūt sākt ekonomiku un IKP sildīt arī ar #narkobiznesu ? @teuntagad @Straujuma”

„Tik 1 reizi 4 gados "aitkopji" ir gatavi tās "aitas" cirpt. Tāpēc jau sākumā jānogriež astes, lai pēcāk lieki nesmird un netraucē atpūsties.”

„@Zoopolicija #ieteikums: aprēķini jums, @andrispp, pieklibo, kopiet& skaitiet labāk aitas un nešmaucaties ar nodokļu nemaksāšanu #nesmuki”

„@andrispp atkal kļūda,vairs nevajag atvainoties. Atziņa par jums: nevajag uzskatīt vienkārši par muļķiem tos,kuri ir pilnīgi idioti #attā”

@Ulubele Biedrība „Dzīvnieku pansija Ulubele” - Tiesības pārstāvēt atsevišķi: Ilzei Džonsonei, Andrim Borovkovam un Ingai Rēvelniecei:

„@marisgrinbergs @teuntagad @rudites @Borovkovs @Nauris_L jautājums bija: cik ilgi aitas moca agonijā ar iegrieztu rīkli APP košerbiznesā?”

„@Nauris_L @marisgrinbergs ir LIELA (10 min) atšķirība starp IEGRIEŽ, lai pie samaņas esot labāk noasiņo un PĀRGRIEŽ( kā Eiropā kauj lopus)”

„@Nauris_L @marisgrinbergs sen jau visiem ledusskapji un nav jāmoka lopi uz iespējamo infekciju rēkina:) #tāpēcmusliminelietocūkgaļu #vēsture”

@ZandaRadzina Biedrības „Dzīvnieku pansija Ulubele” darbiniece Zanda Radziņa. Saistīta arī ar citiem Aivara Borovkova uzņēmumiem:

„@Borovkovs @Ulubele @Zemkopibas_min Ja Tu par konkrētu gadījumu, tad ceru, ka dzīvē nekad nesastapšu ... sastapšu, nenoturēšos -uzvemšu.”

„@Borovkovs @Ulubele @Zemkopibas_min Ja tas būtu manos spēkos, es šoreiz meklētu visus likumīgos ceļus, lai veikti psihisko ekspertīzi.”

„@Borovkovs @Ulubele @Zemkopibas_min ... ja tajā pierādās, ka noviržu nav, tad paralēli likumīgiem ceļiem, tikai uz ceļiem, lai ēd zemi.”
„@andrispp @Borovkovs @Zemkopibas_min Šajā lietu kārtībā un situācijā es Tevi, aitkāvi, redzu tikai aitas vietā.”
„@andrispp @patversme @SmiltenesNovads Man piemīt tāda fantastiska īpašība - nelīst citu makā un nepļūtīt pa stūriem.”
„@Supiic @andrispp Inesīt, neielaidies un neskaidro, šis cilvēks kā mētelīša virinātājs, ķer kaifu no cilvēku sašutuma par viņu.”
„@teuntagad @andrispp Aitkāvim ar košer biznesu iet tik sūdīgi, ka atradis nišu "Uzprasos pa purnu". Ja kāds iedos, dzīs kompensāciju.”
„@Borovkovs Ir gadījumi, kad diagnozi "slims un nevar aiztikt" es gribētu redzēt uz baltas lapas ar ārsta komisijas slēdzienu.”

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?