Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2012-08-29 08:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Skolas lietas
Šorīt radio dzirdēju, ka skolniekiem nemīlamākie priekšmeti ir matemātika, fizika un ķīmija.
Šķiet, ka ar šo priekšmetu mācīšanu nav kārtībā kaut kas pašos pamatos. Varbūt metodikā, varbūt skolotāju pašu sagatavotībā, nezinu.
Cik pats esmu ar to saskāries, jaunlaiku mācību grāmatas matemātikā un fizikā (ķīmiju neesmu pētījis, jo tur pats nejūtos zinošs) man patīk daudz mazāk par tām grāmatām, ko atceros no saviem skolas laikiem. Šķiet, ka toreiz viss bija izskaidrots kaut kā saprotamāk.
Vai man vienam tā šķiet?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2012-08-29 09:11 (saite)
Domāju, ka metodikas izmaiņas pie vainas, līdz ar visādu valdorfgešeftterapiju nākšanu modē. Ja salīdzinam mācību grāmatas fizikā un matemātikā, kādas lietotas pirms gadiem 20 un šobrīd, tad sajūta, ka šodien skolā mācās tikai bērni ar īpašām vajadzībām, kādus senāk norīkoja uz palīgskolu.

Vainīte būs tajā, ka ļaudis, kuri dzīvo sovjetu paradigmā "visi ir vienādi un līdztiesīgi", mēģina akli kopēt kur komandējumos sagrābstītus modeļus, nesaprotot īsti, kāpēc tādi ir, bet uztverot tikai to humāno saturu. Tb programmas un līmeņus, kas to tapšanas zemē paredzēti graustu rajonu bērniem - kur valsts skolu izglītības programmas mērķis ir nevis piespiest tos mācīties un dot zināšanas, bet gan vienkārši iemācīt socializēties, lai šie neaiziet ielu bandās bet iekļaujas sabiedrībā, - tos adaptē te normāliem bērniem. Attiecīgi, saņemam paaudzi, kas lieliski māk "darboties grupā", "diskutēt", rīkot "prezentācijas", bet kas reāli nespēj pildīt nekādas funkcijas, par ko būtu vērts algu maksāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pirx
2012-08-29 09:37 (saite)
Šis ir interesanti. Vari iedot kādas norādes, kur vēl par šo tēmu (zināšanas vs socializācija) palasīties?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?