Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-02-28 08:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Risinājumi ir, tikai...
Pensiju jautājumu patiesībā ir iespējams atrisināt pavisam vienkārši. Cilvēkiem pensiju jāmaksā no viņu bērnu nomaksātajiem nodokļiem. Ja bērnu nav vai arī tie nemaksā nodokļus, tad sooore, pensija nepienākas, varbūt tikai sociālais pabalsts vecumdienās. Bet ja bērni paši uztur savus vecākus, tad viss ir OK.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2011-02-28 11:36 (saite)
tāpēc, ka reproduktīvais stafs ir cilvēku brīva izvēle un, ja nav, tad tā ir kkāda totalitāra iekārta, kurā nav. otrkārt, mūsdienās cilvēki spēj gana labi kontributēt sabiedrībai arī neesot pavairojušies, varētu pilnīgi vilkt laukā utilitārisma kalkulatoru un rēķināt, kas sanāk izdevīgāk darbahōliķis vai vismaz divbērnu ģimene. Treškārt, atdeve no darba, ko darīs bērni vēl ir tik tālā nākotnē un grūti prognozējama, ka daudz ērtāk būtu domāt un operēt ar tūdaļ un tagad pieejamu resursu apritināšanu. un visbeidzot, kā tad tur īsti skaitās - katra paša bērni apmeksā savu vecāku vecumdienas vai visi bērni piedalās visu vecāku uzturēšanā? pirmajā gadījumā gribētu redzēt, kā nodrošināsiet to, lai bērni un vecāki (kurus "neizvēlas") līdz vecumam paliktu supersirsnīgās attiecībās un turētu rūpi viens par otru (lai gan Raivis Dzintars u.tml. tipiņi varētu par to parūpēties), un abos gadījumos - vienmēr jau varētu deleģēt savas dzemdēšanas tiesības kādiem citiem, tipa, maksāt nodokļus, lai uzturētu kādu citu dzemdi vai kādu citu, kas rūpētos par bērnu nama bāreņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2011-02-28 12:16 (saite)
eu, vot šito te gēbelsa mantojumu, lūgtum, nevajag!

smiekli nāk par tiem "darbahōliķiem" - padomju savienībā cītīgs partijas darbineiks ieguva kā atdevi par savu holismu piecistabas dzīvokli rīgas centrā

bērnu nav - vīrs beikc - dzīvoklis nacionalizēts

huļiš! visu dzīvi darbahōliķojis

tad nākošais variants ar visu dzīvi darbahōliķot un likt naudu pensiju fondā - fonds bankratē, vērtspapīru tirgus izkūst - viss, pripliļi, karķina repina!

huļiš - arī visu dzīvi darbahōliķojis ;)

ja nebūtu šo - tobiš gan kā bagāžas no vecajiem laikiem un kā jauno laiku pabērniem, tad varētu runāt visādi - šobrīd esam ar peņču čupu, kas nekā nav sakrājuši un tukšu sociālo budžetu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]eermaniitis
2011-02-28 20:22 (saite)
hehe - šeit kā parasti ir zemteksts

pastāv lieliska iespēja, ka visi 10 uzreizi no Latvijas nenahrenizēsies un daļa paliks šepat, kas savukārt nozīmē pienesumu sabiedrībai vai nu kā NKP vai nodokļiem vai abiem diviem, kas savukārt dod iespēju sabiedrībai uzturēt peņčas

ja pieņem, ka daļa tomēr iesakņojas svešumā, tad kā rāda pieredze, tiek kāds jau nu piķi uz šejieni sūtīs ..

pa 10 uzreizi nosisties ir kruta - tas, ka 10 neatstās nevienu mazbērnu ... nu pavisam nereāli ...

vārdu sakot, ja plīst un lūzt pensiju sistēma, tad darbaholiķiem jāļauj nosprāgt pie virpas ... ko arī viņiem iesaku, nevis piedzīvot nevarīgas vecumdienas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2011-02-28 12:16 (saite)
Manā priekšlikumā reprodukcijas koeficients paliek cilvēku pašu brīvā izvēlē. Nekāda valsts vai pašvaldības iestāde bērnu skaitu nevienai ģimenei nediktēs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?