Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-02-22 10:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es būtu trakoti priecīgs, ja kāds izdomātu, kā no apgrozības izņemt nelegālos ieročus, ar kuriem notiek lielākā daļa noziegumu un negadījumu. Tad es justos daudz drošāks.
Diemžēl, lielākā daļa ieroču pretinieku spēj izdomāt tikai to, kā samazināt legālo ieroču skaitu, kaut arī tas nepadara sabiedrību drošāku, bet tieši otrādi.
Vai mums vajag otru Angliju, kur legālo ieroču nav nemaz un kur noziedznieki brīvi operē ar nelegālajiem un kur vardarbīgo noziegumu skaits aug?
http://drosiba.pudele.com/2009/10/armed-police-units-london/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2011-02-22 10:56 (saite)
Arī legālo ieroču skaita samazināšanās samazina ieroču kopskaitu. Un tas padara sabiedrību drošāku.
Man būtu pilnīgi vienalga, vai man (man tuvam cilvēkam) trāpa no legāli vai nelegāli iegādāta ieroča.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-22 11:02 (saite)
Nu izlasi par Angliju, vai tur ir iestājusies laimība?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-02-22 11:11 (saite)
Izlasīju. Jā, man žēl, ka viņu policija netiek galā ar imigrantu bandām un ieroču melno tirgu. Bet mēs nekad neuzzināsim, vai tur būtu iestājusies laimība vai kauču samazinājusies nelaimība, ja katrai Burkā kundzei būtu mājās ierocis.
Es piekrītu, ka jāsamazina iespējas iegādāties nelegālu ieroci (un man nav ne jausmas, kā to izdarīt), taču nekādi nesaistu situācijas uzlabošanās iespēju ar legālu ieroču vieglu pieejamību.
Tāpat kā uzskatu, ka būtu jāsamazina iespēja nelegāli iegādāties narkotikas, taču man liktos absurda alternatīva tirgot kokaīnu un heroīnu aptiekās pret ģimenes ārsta izsniegtu recepti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-22 11:17 (saite)
Kaut arī man šķiet, ka esošā ieroču aprites kārtība Latvijā ir kopumā laba, arī neuzskatu, ka būtu jāpaplašina iedzīvotājiem pieejamās ieroču kategorijas ar lielākiem kalibriem vai automātiskiem ieročiem. Tas tā, analoģijai par kokaīnu un heroīnu.
Esošā kārtība varētu tikt uzlabota ar stingrākām kontrolēm, ar psihologu un ar obligātām un regulārām apmācībām ieroču lietošanā, kur ieroča nēsātājs tiktu tiktāl nogurdināts šaušanas vingrinājumos, ka priecīgs noliktu savu pistoli seifā, lai tai vairs neķertos klāt.
Arī policijā un armijā lielākais negadījumu skaits ar ieročiem ir vājas un nepietiekamas apmācības dēļ, kamdēļ cilvēki sāk knibināties ap ieročiem tad, kad tas absolūti nav nepieciešams vai ir pat aizliegts.
Bet tāda intensīva apmācība ir samērā dārga, tāpēc pie mums tāda nenotiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2011-02-22 11:23 (saite)
nelegālos ieročus izņemt nav reāli

cīnīties ar nelegālo ieroču radīto efektu ar legālajiem ieročiem, kas rokās ir neprofesionāliem ir kā ar seksu cīnīties par nevainību

ieročiem ir jābūt rokās tikai profesionāļiem - tai skaitā arī bandītiem jāmāk pielietot ierocis, lai nenotiek "nejauši šāvieni pūlī"

un te jau nu ir sabiedrības attieksme - kamēr staipīties ar locekļa pagarinātājiem apkārt būs pačots un uvažuha - ne tikai šaunamo, bet kaut vai ar steku, beisboleni, nazi etc... tikmēr būs tādi, kas gribēs nopirkt stroķi - galu beigās uztaisīs, cik tur tā darba un staipīsies ar tādu apkārt ... nez - esmu pret ieročiem kā tādiem mērkaķu rokās - cīnīties ar šiem mērkaķiem apbruņojot citus mēkaķus, pa manam tāda mērkaķošanās

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2011-02-22 11:24 (saite)
iespējamā atbilde - totālā karaklausība no 16 līdz 56 gadu vecumam - katram mājās ierocis, katrs trīs nedēļas gadā (savu atvaļinājumu) pavada mācībās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-22 11:54 (saite)
Kā variants - jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2011-02-22 11:27 (saite)
Iesaku izlasīt grāmatu "Deviņas trakas idejas zinātnē". Tur až sestā daļa grāmatas veltīta ieroču aprites atstātajam iespaidam uz noziedzību. Ļoti rūpīgi un korekti, izmantojot visnotaļ zinātnisku pieeju, salīdzinot ASV dažādus štatus, kur tika mainīta likumdošana attiecībā pret ieroču pieejamību laika posmā no kaut kādiem 70tajiem līdz pat 90to beigām. daudz grafiku un līkņu, cilvēks tiešām centies būt ļoti korekts un izvērsis ļoti plašu dažādu aspektu analīzi.

Īsumā, ir nonācis apmēram pie tāda secinājuma - lai arī nevar viennozīmīgi apgalvot, ka ieroču aprites ierobežojumi uzlabo kriminogēno situāciju, teikt, ka ierobežojumu atcelšana šo uzlabo, var vēl mazāk:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-22 11:58 (saite)
Tak nav te runa ne par kādu ieroču aprites ierobežojumu atcelšanu! Esošā kārtība ir samērā laba un varbūt uzlabojama dažos punktos, piemēram prasītāja pārbaudēs un varbūt regulārās apmācībās.
Par grāmatu - paldies, šo nopirkšu. Šķiet interesanta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-02-22 12:07 (saite)
Šo vairāk pieminēju tādā kontekstā, ka nav īsti korekti vardarbīgo noziegumu pieaugumu skaitu pa tiešo sasaistīt ar izmaiņām ieroču apritē, proti, tikpat labi iespējams, ka tas saistīts ar lielo emigrantu pieplūdumu, dzīves līmeņa izmaiņām, "morālo vērtību devalvāciju" utt.

Protams, ka tas ir abos virzienos. Tb, ka noziedzības līmenis(arī vardarbīgo, arī laupīšanu) ir atkarīgs no ārkārtīgi daudziem faktoriem, ieroču aprite ir tikai viens no.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-22 12:16 (saite)
Piekrītu. Un tāpat taisnība nav arī pretējam uzskatam, ka legālo ieroču aizliegšana nesīs laimi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-02-22 12:23 (saite)
Protams!:))

Un tieši tālab esmu tikai pret kaujas ieroču nēsāšanas aizliegumu gadījumos, ja tas nav darba instruments un tikai par to, lai līdzcilvēki pārnēsā visa veida gāzes, traumatiskos vai elektrošoka instrumentus, kas, manuprāt, tomēr samazina letālu iznākumu iespēju. Ja kāds(piemēram, es pats) sajūk prātā un universālveikalā izraisa apšaudi, labāk lai to izveic no gāzes ieroča:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?