Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-02-22 10:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es būtu trakoti priecīgs, ja kāds izdomātu, kā no apgrozības izņemt nelegālos ieročus, ar kuriem notiek lielākā daļa noziegumu un negadījumu. Tad es justos daudz drošāks.
Diemžēl, lielākā daļa ieroču pretinieku spēj izdomāt tikai to, kā samazināt legālo ieroču skaitu, kaut arī tas nepadara sabiedrību drošāku, bet tieši otrādi.
Vai mums vajag otru Angliju, kur legālo ieroču nav nemaz un kur noziedznieki brīvi operē ar nelegālajiem un kur vardarbīgo noziegumu skaits aug?
http://drosiba.pudele.com/2009/10/armed-police-units-london/


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]petrovichs
2011-02-22 11:02 (saite)
Nu izlasi par Angliju, vai tur ir iestājusies laimība?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-02-22 11:11 (saite)
Izlasīju. Jā, man žēl, ka viņu policija netiek galā ar imigrantu bandām un ieroču melno tirgu. Bet mēs nekad neuzzināsim, vai tur būtu iestājusies laimība vai kauču samazinājusies nelaimība, ja katrai Burkā kundzei būtu mājās ierocis.
Es piekrītu, ka jāsamazina iespējas iegādāties nelegālu ieroci (un man nav ne jausmas, kā to izdarīt), taču nekādi nesaistu situācijas uzlabošanās iespēju ar legālu ieroču vieglu pieejamību.
Tāpat kā uzskatu, ka būtu jāsamazina iespēja nelegāli iegādāties narkotikas, taču man liktos absurda alternatīva tirgot kokaīnu un heroīnu aptiekās pret ģimenes ārsta izsniegtu recepti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-22 11:17 (saite)
Kaut arī man šķiet, ka esošā ieroču aprites kārtība Latvijā ir kopumā laba, arī neuzskatu, ka būtu jāpaplašina iedzīvotājiem pieejamās ieroču kategorijas ar lielākiem kalibriem vai automātiskiem ieročiem. Tas tā, analoģijai par kokaīnu un heroīnu.
Esošā kārtība varētu tikt uzlabota ar stingrākām kontrolēm, ar psihologu un ar obligātām un regulārām apmācībām ieroču lietošanā, kur ieroča nēsātājs tiktu tiktāl nogurdināts šaušanas vingrinājumos, ka priecīgs noliktu savu pistoli seifā, lai tai vairs neķertos klāt.
Arī policijā un armijā lielākais negadījumu skaits ar ieročiem ir vājas un nepietiekamas apmācības dēļ, kamdēļ cilvēki sāk knibināties ap ieročiem tad, kad tas absolūti nav nepieciešams vai ir pat aizliegts.
Bet tāda intensīva apmācība ir samērā dārga, tāpēc pie mums tāda nenotiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?