2. Decembris 2014 (09:01)

Kopš vakarvakara pie manis dzīvo kaķis. Jāiepērk bļodiņu, ķemmi, smilšu maisu, laikam kādu sauso paiku un citus kaķkopības piederumus.

Comments

Posted by: vecais indiānis džims ([info]jim)
Posted at: 2. Decembris 2014, 10:19

ķemme (ja vien nav briesmīgi garspalvains) nav obligāta, toties sauso paiku nevajdzētu pirkt lēto sūdu no lielveikaliem vai tirgus, bet profesionālo pie veterinārārstiem, ja negrib izraisīt visādas slimības un vārgumus.

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 2. Decembris 2014, 10:29

Ir briesmīgi garspalvains, uz sapinkojies, un arī netirs, jo visu vasaru jau no kāda aprīļa ir dzīvojis pilnīgā savvaļā. Bet pie mazgāšanas es ātrāk par parītdienu netikšu. :( Vispār es sauso pārtiku neatzīstu kā normālas pārtikas paveidu, taču kad jāatstāj uz vairāk kā tikai dienu ( no rīta līdz vakaram) viens pats, tad sausā tomēr ir visērtākā.

Posted by: sirdnA ([info]sirdna)
Posted at: 2. Decembris 2014, 12:21

par smiltīm - rekomendēju kokskaidu granulas.

par bļodiņu - rekomendēju divas, vienu ēdienam, otru ūdenim.

par paiku - kā minimums, lai nav krāsaina (tās paikas granulas reizēm ir krāsotas sarkanas, zaļas un dzeltenas. Tā ir ģifte, sevišķi runčiem)

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 2. Decembris 2014, 13:06

Paldies par laba vēlējumiem. :)
Nav jau gluži tā, ka pirmo reizi ar kaķiem ņemos. Mana pieeja un attieksme gan varbūt atškiras no [info]rasbainieks popularizētās, taču elementāras lietas par bļodiņu skaitu un skrapšķu krāsainumu zinu.

Posted by: multisulinj ([info]multisulinj)
Posted at: 2. Decembris 2014, 16:13

piedošanu, ka es te kā nepazīstamais ielaužos, bet neiesaku neko saistībā ar Royal Canin. nav tā nekāda labā paika kā uzpirktā veterinārijas industrija sludina. kaķiem no tās veidojas audzēji. tad jau labāk miksēt dažādas - gan lētākas (bet ne krāsainās), gan dārgākas barības, lai neiesēžas uz vienas, vai arī, ja gribās/var atļauties tikai to labāko/dabīgāko, tad iesaku Taste of the Wild un Nutra Gold.

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 2. Decembris 2014, 19:09

Kā jau augstāk rakstīju - neesmu sausās kaķbarības piekritējs un atbalstītājs vispār, bet tikai uz tādiem gadījumiem kad dzīvnieks jāatstāj mājās viens uz kādu laiku. Bet par to "Royal Canin" paldies, pateikšu māsai. Viņa tieši tos diezgan daudz pērk un dod saviem - īsti nezinu cik, varbūt patreiz kādiem ~14, kaķiem, no kuriem vienai kaķenītei nesen tika atklāts kaut kas audzējam līdzīgs. Vai ir vēl kada vieta kur var kādu informāciju par šo parādību iegūt?

Posted by: kreiza ([info]kreiza)
Posted at: 2. Decembris 2014, 16:18

Vecpuisis ar kaķi ;P Tas tā uz visu laiku vai kāda cita kaķi auklē? :)

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 2. Decembris 2014, 19:12

A kas? Varbūt ar kaķi kļūšu iekarojamāks vecpuisis :D
Visu laiku citi auklēja manu kaķi. Vienkārši jau pavasarī izlēmu, ka sākoties salam būs pienācis tas laiks, kad pats atsākšu rūpēties par viņu.

Posted by: kreiza ([info]kreiza)
Posted at: 2. Decembris 2014, 19:19

IekArojamāks vai iekĀrojamāks? :D

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 2. Decembris 2014, 20:22

Vai nav vienalga? Drīksti izvēlēties kā Tev tīk labāk.

10 Lasīt komentārus reply