Pērkons ([info]perkons) rakstīja,
@ 2020-11-14 11:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nebūšu nekāds kapteinis-acīmredzis, lai teiktu, ka meitenes basketbõlā bumbu met ar abām rokām, kamēr puiki to dara ar vienu. Joprojām! Turklāt pat tādā līgā, kā WNBA.

Te man rodas jautājums.
Zinot to, ka mūsdienu fiziskā kultūra sportiskās meitenes attīsta ļoti augstā līmeni, kāpēc ir saglabājies šis metiens ar abām rokām? Tas jums meitenes ir kaut kā fizioloģiski ērtāk (krūtis?)?

Negribētos ticēt, ka neviens treneris nav mēģinājis lauzt šo paradumu, kurš tehniski liek izpildīt daudz vairāk neprecīzu metienu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2020-11-14 16:53 (saite)
Varbūt neviens no treneriem, kas mēģinājis lauzt paradumu, nav bijis labs citos trenēšanas aspektos? Katrā ziņā intuitīvi es neticu, ka tas ir kaut kas, kas ir saiztīts ar fizioloģiju, bet drīzāk kultūru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2020-11-14 20:01 (saite)
Bet varbūt tas ir saistīts ar muskuļu masu - bērnībā, lai normāli aizmestu līdz grozam uzliek tehniku mest ar divām rokām un pēc tam pārmācīties grūši. Mazi puisīši jau arī met ar divām, bet viņi pietiekoši ātri tiek pie muskuļu masas un sāķ mest ar vienu roku. Interesanti būtu redzēt statistiku par soda metieniem - tur mešana ar divām rokām varētu būt priekšrocība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2020-11-15 14:03 (saite)
Pieņemu, ka tur varētu būt daļa taisnības, bet tad tā ir kombinācija starp fizioloģiju un kultūru, jo WNBA spēlētājas ar mūsdienu treniņu metodēm noteikti ir stipri vien pārkāpušas vidusskolas zēnu fiziskās spējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2020-11-14 20:02 (saite)
ja nemaldos, trejs jangs met trojakus ar abām rokām )
a tā, nu, fiziskā spēka nepietiek, lai pārliecinoši mestu ar vienu no distances

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2020-11-14 23:07 (saite)
Pajautāju Līželei, kura spēlē bb un trenē bb. Viņa teica, ka tā nebūt neesot. :) Prasīja, kurš tad šo jautā, es teicu, viens onkulis internetā.:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirdna
2020-11-15 19:00 (saite)
Intersanti, vai onkulis ignorēs Līželi kā fake news?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2020-11-15 19:42 (saite)
Onkulis pats ir trenējies un spēlējis basketbolu pietiekami augstā līmenī, un joproprojām seko līdzi šī sporta attīstībai gan puiku, gan meiteņu izpildījumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?