Pērkons ([info]perkons) rakstīja,
@ 2016-10-16 16:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par traukiem
Man nepatīk mazgāt traukus. Nu tā, ka no bērnības nepatīk, bet daža Šlumpengufa pēc, esmu uzņēmies šo nastu. Tomēr tas nemazina nepatiku.
Un es neticu, ka kādam patīk. Ja kādam varbūt šķiet, ka patīk, un varbūt pat kāds teiks, ka viņš, mazgājot traukus, meditē, tad tā ir sava veida pašsuģestija. Meditēt var dušā vai dzerot alu, vai dušā, dzerot alu. Vienalga – trauku mazgāšana ir reāls darbs, turklāt reāls un absurdi bezjēdzīgs darbs. Tas ir kā rakt bedri, lai uzreiz pēc tam to aizraktu, un tad sāktu visu no gala.
To saprast, sēžot internetos un kasot nabu, ir viena lieta, bet, ja tas ienāk prātā, mazgājot traukus, tad, ja ne pār lūpām, tad kaut kur dziļi iekšā noteikti, atskan spēcīgs "Bļaķ!".

Vēl man nepatīk kārt veļu, ne tik ļoti kā mazgāt traukus, bet napatīk. Un ja dzīvē ir salicies tā, ka virtuve ir redzama caur stiklu no telpas, kurā tu kar veļu, un, karot veļu, tu redzi izlietni, kurā stāv nolikta mērcēties panna, un tajā brīdī tu saproti trauku mazgāšanas absurdo dabu, pilnīgi noteikti kaut kur iekšā, nu vai pār lūpām, atskan spēcīgs "Bļaķ!".


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]watt
2016-10-16 16:49 (saite)
paņem mazās formas "uz letes" trauku mazgājamo mašīnu, un jautājums atrisināts...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-16 16:52 (saite)
Esmu par to domājis, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2016-10-16 16:58 (saite)
iesaku ļoti. pie tam ja vēl ietrenējas netīro trauku likt iekšā uzreiz (nevis atstāt izlietnē), tad diezgan perfekti var - vakarā ieliek tableti, ieslēdz, 3h šis tur var mazgāt no rīta atver ar visiem traukiem tīriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2016-10-16 17:04 (saite)
neslikta doma, bet uz cik lielu "saimniecību" jamais der?
vienam protams pietiek - bet kā ar diviem, trim - nav par īsu tomēr?
(uz pieciem mums DE bija lielā trauķene - zelta manta!)
Un kā viņai ar katliem, lielākām cepamformām un tml. - tie jau ir tie riebīgākie trauki, kas beržami - tie lielie, neparocīgie, piedegušie utt. - pliku šķīvi nomazgāt nav tik traki...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2016-10-16 17:16 (saite)
noliek pa virsu visam pārējam un kārtībā. trijiem pilnīgi pietiek ar mazo mašīnīti. starp citu, ja kļūst par īsu tad divas mazās mašīnītes ir praktiskākas nekā viena lielā, kura pirms mazgāt jāpiekrāmē pilna - a kuram tik daudz lieku katlu un šķīvju būs? (nu ok, vāciešiem varbūt šķīvji simtos).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2016-10-16 19:26 (saite)
"noliek pa virsu visam pārējam" - viņa ir tik augsta?
ūdens padevei tad gan jābūt savādākai, kā "schpritzmaschine" (:D čort ātrumā nevarēju izdomāt tam veņķikam citu nosaukumu) no augšpuses - tā griežoties nozog daudz vietu trauķē...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2016-10-16 19:58 (saite)
Nu pag. Ja gatavo pusdienas, tad kopā ar katliem pielasās pilna, ka nemetas. Vidēji laižu savu trauķeni vienreiz dienā un tad tā man pielasās pilna. Ja nu kas, ir opcija palaist skalošanu un pielasīt pilnu vairāku dienu garumā vai palaist programmu pustukšai mašīnai (man ir arī tāda). Man mazāka noteikti neprasās. Cita lieta, ka nav vietas virtuvē un tad ir labi, ja izdodas iemānīt mazo, bet tā lielā mašīna ir ļoti ērts pasākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?