11 March 2013 @ 05:00 pm
 
mēģinu saprast, bet nesanāk, kas pie velna ir mainījies?

tad pilna laika 6 studiju gadus bija pilnvērtīga intelektuālā [pār]slodze, kuru pilnam komplektam apvienoju ar pilna laika darbu, rezultātā - biju pārstrādājusies, negulējusi, tuvu pārdegšanas slieksnim, bet laimīga - visu paspēju un sajūsmā par lekcijām, tikai tie gala darbi, kas jāraksta, besīja (students vulgaris). Man jau vispār patīk paklausīties, ko stāsta gudri un ja vēl interesanti cilvēki, kur nu vēl, ja bonusā pēc tam var paspriedelēt par tēmu - lāv', lāv', lāv'!

tagad pārvelšanās pāri 5 gadu darba slieksnim tajā pat darba vietā un amatā, ar normālu 8h darba dienu, pietiekamu miegu un neatkārtojamu privāto dzīvi (kas vienīgā attālina vēlmi hedšotēt), mana intelektuālā dzīve man riebjas, līdz vēmienam riebjas. Un stulbākais ir tas, ka darbs pie tām sajūtām nav vainojams, te viss, īpaši, ja salīdzina ar citām darba iespējām privātajā sektorā (par valsts pārvāldi diemžēl nav pieredzes spriest), ir labākajā kārtībā.

tikai nesakiet, ka saules trūkums, lai arī nenoliedzami sava ietekme tur ir. :(

droši vien pareizā atbilde - saturs!

kdies, kā es ilgojos, nē, esmu izsalkusi pēc poltiski filosofiskiem tekstiem, diskusijām un lekcijām!
 
 
Garastāvoklis: šņuk!
Skan: Marie Laforet - Mon amour, mon ami
 
 
( Post a new comment )
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 05:25 pm
Nav vienkārši pārmērīga rutīna un pārāk maz izaicinājumu darbā?
(Reply) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 05:29 pm
mmm,jā, bet tā pārmērīgā rutīna ir palīdzējusi atbrīvoties no pārmērīgas emocionalitātes darba jautājumos, kas ir laba lieta, jo viss ir zināms un viss ir...

ai, viss ir pakaļā :(

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 05:40 pm
Pieci gadi vienā darbā/amatā ir ļoti daudz. Nav nekādas iespējas tikt pie jauniem izaicinājumiem, vides maiņu, kaut ko tādu?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 05:46 pm
jā, ir, bet skaidri apzinos, ka problēma šobrīd nav ar darbu, bet gan ar mani.

iespējas kā tādas ir, savukārt tā vakance, kurai esmu piemērota un kurai it kā šefs mani ir pieskatījis/gatavo vēl nav "atvērta" - tā eksistē, bet vēl nav pieejama un nedomāju, ka ātrāk par gadu būs pieejama. Kur arī sākas sarežģitākais, pirmkārt, kā lai noturās vēl gadu o_O?! otrkārt, tas gads ir jānoturās ar labiem rezultātiem, citādi man vienkārši netiks piedāvāta tā vakance (kā zinām - solīts makā arīdzan nekrīt - to neesmu aizmirsusi un nesmu tik naiva, lai pieņemtu solīgumu par neizbēgamu scenāriju).

un te nu sākas interesantākais - kā sevi motivēt tagad, lai ne vien zinātu, bet arī apzinātos, ka tas ir ieguldījums nākotnē?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 05:50 pm
Nezinu, kādas Tev attiecības ar šefu, bet varbūt vari godīgi parunāties, lai mazliet pamaina pienākumus un iedod kaut ko jaunu, ko apgūt?

Sevis motivēšana gada garumā, ja Tu to spēj, tad visu cieņu Tev. Es nezinu, vai spētu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 05:56 pm
šefs man ir super un viņš arī prasa "saki, kā varu līdzēt", jo jau atklāti atzinos, bet es jau nezinu, ko tad paņemt klāt tādu, lai būtu interesanti (zinu, tulkošanu - bet nevaru iedomāties, kā to praktiski izdarīt - ir zināma tehniska ne valodnieciska specifika - sarežģīti paskaidrot), turklāt, protams, negribu vienkārši papildus pienākumus, ja tam neseko arī papildus finansiāls novērtējums.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 06:01 pm
Nu, tas arī loģiski (par finansēm un papildus pienākumiem). Un vai vispār tehnisko tekstu tulkošana pati par sevi var būt kaut kas interesants? :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 06:09 pm
mmm, nē - teksti būtu juridiska vai procedurāla rakstura finanšu jomā, bet nodaļas ietvaros tehniski grūti būtu tas, ka tie ir, piemēram, projektu/ideju uzmetumi, e-pasti ar lielo vadību un tādas sadzīviski reālas leitas, jo mūsu nodaļa neražo līgumu pamattekstus vai kaut ko tādu, līdz ar to grūti realziējami un viņi jau paši visai labi tiek galā. Turklāt, ja es vienotos par tādiem pienākumiem, kas nav tiešā veidā saistīti ar amatu (ne tikai tulkošanu), tad maksa varētu būt, piemēram, papildus brīvdienu formātā vai kaut kā tā, nevis naudas izteikmē, jo amata apraksts to vienkārši neparedz.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 06:16 pm
Oj, papildus tulkošana pret papildus brīvdienām nudien neizklausās izdevīgi, un es šaubos, ka kaut kas tāds arī varētu risināt rutīnas problēmu ilgtermiņā, drīzāk pievienotos kaut kas klāt, kas pāris mēnešus būtu forši, bet pēc tam sāktu reāli besīt ("varētu iet mājās, bet jāpabeidz šis debilais tulkojums") etc...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 06:20 pm
piekrītu, tajā pat laikā pāris mēnešu bez darba rutīnas jau šķiet iedvesmojoši - jā, zinu, mana darba dzīve ir nonākusi strupceļā un ir visnotaļ nožēlojamā stāvoklī, turklāt - es par to jūtos slikti.
(Reply) (Parent) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 06:14 pm
no otras puses - es esmu tik izsalkusi pēc tulkošanas, ka man šobrīd būtu interesanti arī tehniski teksti un izaicinoši, nu, tur kādas instrukcijas/tehniskās pamācības kāda verķa salikšanā (ne šampūna pudelēm :D, bet, piemēram, kādam darba galdam vai vēl kam - uz sitienu nevaru iedomāties kādu virpotāju verķi te ielikt :D), ņemot vērā, cik reti sanāk tulkot, lai neteiktu, ka pēdējos 2 gadus nesanāk gandrīz nemaz.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 06:19 pm
Paņem kaut kādas tulkošanas haltūras? Galvenais neuzkāpt uz grābekļa, kas man reizēm ir raksturīgs - pēc 8h darba iet mājās un vēl 4-5h strādāt ar tulkošanu, un tā nedēļām no vietas. Nauda jau ir labi, bet visam sava cena... ;)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 06:20 pm
citādāk arī var?! :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 06:23 pm
Nu, kopš es darba pelnu gana labi, lai papildus ienākumu nepieciešamība pamatlietām + izklaidēm/ceļojumiem nebūtu akūta, cenšos uzņemties lielus tulkošanas projektus visai reti, jo labāk pavadu laiku ar ģimeni, nevis strādājot.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 06:27 pm
jā, to es sapratu, ironija bija par to, ka ja tulkošana nav pamatdarbs un pamatdarbs pamatā ir gana prasīgs, lai darba laikā haltūras tulkot nebūtu iespējams, tad visticamāk citu variantu nav, kā nostrāda't 8h un tad mājās uz ģimenes rēķina vēk 4-5h, diemžēl.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Andris[info]degeneralis on March 11th, 2013 - 06:29 pm
Nu, es parasti paņemu tikai darbus ar termiņiem, kas nav diez ko steidzami, vai ko es tiešām varu stundas laikā pabeigt un miers. Attiecīgi es diezgan maz tulkoju, bet tas mani īpaši neuztrauc ;)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 06:30 pm
:)
(Reply) (Parent) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 11th, 2013 - 05:47 pm
turklāt tie 5 gadi pagāja salīdzinoši viegli - skola bija prioritāte kādus 3 gadus un tad pēdējie divi ir tādi reāli darba gadi, kad darbs ir prioritāte, nevis rēķinu nomaksas avots.
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on March 12th, 2013 - 09:33 am
un kā ar ārpusskolas aktivitātēm? kāds sporta veids darbadienu vakaros (kaut vai šahs), kāda knibināšanās ar zīmējumiem (pirms kāda laika jz katze bija uz grafikas tehnikas nodarbību pie vienas mākslinieces). padomā, varbūt ir kaut kas tāds, ko esi gribējusi prast/mācēt izdarīt, pameklē iespējas, Rīgā noteikti kaut ko interesantu var atrast. sliktākajā gadījumā organizē lielo filozofu traktātu/teoriju pārspriešanas vakarus. ja būtu gana ilgs laiks sagatavoties, es būtu ar mieru palasīt, piemēram, Vitgenšteinu un pēc tam pārgudri papļāpāt
(Reply) (Thread) (Link)
Spītniece: miiiiiljuminjsh[info]ocher on March 12th, 2013 - 09:37 am
pēdējais teikums - mmhmmm, murrr! :*

redz, viss Tevis piedāvātais ir jauki un skaisti, bet problēma jau ir ar darba laiku - pēc tam esmu visai aizņemta un ļoti apmierināta, mikikiki
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on March 12th, 2013 - 10:07 am
tātad tu gribi ko tādu, ko var darīt darba laikā :D
hm
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on March 12th, 2013 - 10:28 am
nu, ja, faktiski es gribu interesantu darba laiku ;)
(Reply) (Parent) (Link)