krēpjlācis - viss ir slikti [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

viss ir slikti [Sep. 15th, 2017|07:21 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man šķiet, ka daudziem foršiem cilvēkiem iet slikti. daudziem maniem draugiem, vai cilvēkiem, kas bija mani draugi (piemēram, kad viņiem tam vēl bija laiks) iet slikti. man manā situācijā ir grūti saglabāt jebkādu optimismu, jo pat tie, kuriem daudzās ziņās paveicies vairāk, stāsta, ka nekas nav īsti labi. tieši tāpat ir arī jāpiepūlas, lai saprastu, ka es neesmu nekāds nihilists, man pat noteikti kaut kādā ziņā patiktu dzīvot, ja vien es to SPĒTU.
linkpost comment

Comments:
From:[info]khosmos
Date:September 15th, 2017 - 07:45 pm
(Link)
es zinu, ka tu neesi nihilists, un tieši tāpēc arī nav gluži saprotams, kāpēc tu aizstāvi axelu rouzu un grupu, ja sāpīgas piezīmes arī man ir sāpīgas, tāpat arī man, kā jau pie mirstīgiem, patīk normāli saplānot savu laiku un visādas djēlas normāli sarunāt.
From:[info]khosmos
Date:September 15th, 2017 - 07:46 pm
(Link)
kur šajā visā ir mazākās loģikas pazīmes?
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 15th, 2017 - 08:11 pm
(Link)
nu paga, cik tu vari runāt par vienu un to pašu notikumu? ja tev bija strīds ar Akselu, tad vajadzēja to arī uz vietas risināt, saucot lietas īstajos vārdos, turklāt konkrēti ar viņu, nevis izturoties naidīgi pret visiem. par prombraukšanu - ja pareizi atceros, tad Rolands piedāvāja izbraukšanas laiku, uz ko es atbildēju apstiprinoši, jo man tobrīd bija nepieciešams tikt uz Rīgu pēc iespējas ātrāk. ja guļ līdz diviem un nekur nav jābūt, tad to, protams, grūti saprast. man arī šķiet, ka pēc pavēles savākt, tur viss arī tika savākts, toties tu tur klētī vēl sēdēji arī pēc tam. turklāt nevajag arī ignorēt to, ka vismaz 2 no mums bija slimi / pusslimi.

dīvainākais gan man šķiet publiska piesiešanās par šo teksta veidā cibā pie absolūti nesaistītiem ierakstiem mēnesi pēc notikuma. parasti par šo runā dzīvajā un tūlīt.
From:[info]khosmos
Date:September 15th, 2017 - 08:39 pm
(Link)
es arī izrunāju ar axelu rouzu, bet tā nez kāpēc tika uztverta kā mana agresijas pazīme, lai arī vnk jau bija sakrājies līdz sestdienas brokastīm. tad iebliezu, un bija jau diezgan normāli.
neext... Rolands teica, ka ir atbildējis uz jautājumu: "ap cikiem varētu?"; turklāt es vēl gulēju, jo nezināju, ka esat ieplānojuši doties ar mums agrā pēcpusdienā. klētī es sēdēju kādas 10 minūtes, lai nedaudz atpūstos un padomātu, kas ir jāpaņem līdzi. parasti vispār no turienes nebraucu prom tādā steigā, jo ņemu paiku un samainu visādas mantas.
man arī pirmajā vakarā piemetās šausmīgas iesnas, vnk kā alerģiskas iesnas.
par to runāju tagad, jo trigeroja tavas atbildes uz maniem komentāriem. kopumā man šķiet, ka nafig, mani neviens neaicina, kopš pārvācos, un uz maniem uzaicinājumiem arī pārsvarā nereaģē. tā kā daudz lasu par visādām antropoloģiskām figņām un esmu aizmirsusi, kā komunicēt ārpasaulē, izskatās arī, ka mani uzskata par nojūgušos.
[User Picture]
From:[info]qgmr101
Date:September 15th, 2017 - 08:53 pm
(Link)
cik bieži tev sagadās lietot lizergīnskābes-nu-to-pašu un/vai psilicīnu+psilicibīnu? tetrak...-nu-to-pašu?
[User Picture]
From:[info]qgmr101
Date:September 15th, 2017 - 08:55 pm
(Link)
lai nepārprastu, es to nekādā gadījumā nedomāju kā panaceju vai arī kā iemeslu, neviens no tiem man nav prātā. man ir interesanti. redzēju tevi pa frizētavas logu Bruņinieku ielā pagājušopiektdien, frizētavas īpašniecei bija jubileja, tāpēc arī man kā klientam piedāvāja garšīgu konjaku matu griešanas laikā, un tad es redzēju tevi pa logu, un pirms tam iespējams biju ko īpašu baudījis, visa tā situācija likās interesanta, kā mozaīka
[User Picture]
From:[info]qgmr101
Date:September 16th, 2017 - 01:35 am
(Link)
un jā, man patika, ka tā visa vidū redzēju tevi pa logu, laba lieta, ko redzēt
[User Picture]
From:[info]wensdy
Date:September 15th, 2017 - 09:04 pm
(Link)
eu, nu, paga, tāpēc jau nevajag nedzīvot. piemēram, es slikto savā dzīvē lielākoties skaidroju ar "netaisnīgi". vienkārši šobrīd ir tāds laiks un dzīvot var tad, ja tu esi avantūrists, kas nepārdzīvo par principu neievērošanu, jo pretējā gadījumā dzīvot nav iespējams. nu, vai arī tad jākļūst par simonu krastu osmth ;) vai arī, kad man liekas, ka viss ir nenormāli slikti, rodas jautājums, kas tad būtu tas ideāls. un to ir pagrūti definēt, tā ir kkāda ilūzija, attaisnojums nedzīvot šeit un tagad.
[User Picture]
From:[info]wensdy
Date:September 15th, 2017 - 09:07 pm
(Link)
svarīgi piebilst, ka avantūrists nenozīmē būt kretīnam. survival kitā ietilpst arī jauku un atbalstošu attiecību tīkls.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 19th, 2017 - 07:03 pm
(Link)
attiecības jau prasa laiku, kura mums nav
[User Picture]
From:[info]qgmr101
Date:September 16th, 2017 - 01:36 am
(Link)
ko es ar to visu mēģināju teikt

man patiktu, ja tu dzīvotu vēl kādu laiku, ja es kādreiz vēl tevi redzētu

kaut kā ir tā, ka tu man šķieti patīkams
From:(Anonymous)
Date:September 17th, 2017 - 10:18 pm
(Link)
tas tāpēc, ka jums visiem nav ticības un tāpēc ka jūs visi esat hēdonisti
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 17th, 2017 - 10:34 pm
(Link)
ja tu būtu manā vietā, tev arī nebūtu ticības, tici man, tev vienkārši ir paveicies.
From:(Anonymous)
Date:September 18th, 2017 - 12:09 am
(Link)
ja.
bet - vai tiešām tev šķiet, ka atbilde ir tik gaužām vienkārša?
determinisms - varbūt tā arī ir tava problēma?
From:(Anonymous)
Date:September 18th, 2017 - 12:13 am
(Link)
tu gribi teikt, ka arī tiem daudzajiem foršajiem cilvēkiem iet slikti, jo, redz, "nepārvarāmi apstākļi" un "fortūna tādas kārtis iedalījusi"?
skotiem arī ģeogrāfiski un kultūrāli 16.-17.gs bija iedalītas sliktas kārtis, tā bija visas Eiropas nomale. bet re, jau 18.gs. visi nozīmīgākie no britu salām nākušie prāti bija skoti, bet 19.gs skoti vispār nav salīdzināmi ar saviem 200 gadus agrākajiem senčiem - PAR SPĪTI sliktajām kārtīm un spiedīgiem apstākļiem. par žīdu vēsturi un sliktajām izliktajām kārtīm nav nemaz vērts runāt.
un tas ir tikai kolektīvi - iedomājies, cik daudz vairāk, ja individuāli.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 18th, 2017 - 09:23 am
(Link)
es domāju, ka tev ar tavu ticību (tu biji luterānis?) un iespēju to uzturēt noteikti ir paveicies, jo sakrituši kaut kādi iekšējie un ārējie apstākļi. es, piemēram, esmu bijis aizrāvies ar visādām austrumu fiškām, no kurām man tiešām bija pozitīvāk un vairāk enerģijas, bet tad, kad bija nervu breikdauns, tad gan vairs nekas nelīdzēja. daudzus manus draugus ir skārušas mentālas slimības, kuras droši vien izraisa ģenētiski priekšnosacījumi kopā ar mūsdienu vispārēji stresaino klimatu. es nedomāju, ka iemesls ir HEDONISMS. bet tu tā drīksti domāt. es nedomāju, ka tas ir determinisms, es domāju, ka tā ir neveiksmīga dažādu apstākļu sakritība, kas beigās vairs nav tik vienkārši atrisināma.

bet ja jau tev tik ļoti riebjas visi tie 'hedonisti, tad kāpēc tu turpini viņus komentēt, Krišiņ?
From:(Anonymous)
Date:September 18th, 2017 - 07:25 pm
(Link)
man bija gan austrumi, gan panteisms, gan folkpagāni, bet ne par to stāsts. es turpinu komentēt, jo man rūp - redzu, ka 90% no hēdonistiem un nihilistiem, ko zinu, ir iepinušies vienās un tajās pašās problēmās un mentālajos noburtajos apļos, no kuriem nevar tikt ārā tā vienkāršā iemesla dēļ, ka viņi savu mūždien pret visu kritiski vērsto aci nespēj vai nevēlas pavērst pret šo vienu no pēdējiem bastioniem, pret šo attieksmi "tā apstākļi sakrita, sūdīgā bioķīmija, tur neko nevar darīt" - lūk, kāpēc kritiskie un nihilistiskie nevar savu angsta dzīto kritiku pavērst pret šo savu pēdējo ciešanu noburtības bastionu, kritisko pret (savu!) mūžīgo kritiskumu, kritisko pret "tā nu ir sanācis, neko", kritiskumu pret elli un sātanu (jo, redz, jauniešu fantāzijās tieši sātans nezkādēļ simbolizē kritiskumu un dumpi - ok, jūs uz brīdi iegūstat ilūziju, ka pasaule uzvarēta un establišments vismaz iekšēji gāzts, bet lucītis par to prasa bargu samaksu, ko retrospektīvi arī nodēvē par bioķīmiskām ciešanām un bezizejas grotu). ja man tiešām tik ļoti riebtos, kā ciba nezkāpēc iztēlojusies, es taču nerakstītu un ļautu cilvēkiem sapūt viņu pretrunās.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 19th, 2017 - 07:00 pm
(Link)
es neesmu nekāds sātanists, tas viss ir vienkārši komēdija. nu, es esmu kritisks arī pret savu kritiskumu, bet tas nemaina to, kā es jūtos. ja tu zini, kas tieši ir jādara, vari padalīties. vienīgais, ko es zinu, ir tas, ka dzīvei nevajadzētu būt šādai. dzīvē vajadzētu notikt kaut kādai pozitīvai labumu un vērtību apmaiņai. bet tas nenotiek.
From:(Anonymous)
Date:September 20th, 2017 - 10:37 am
(Link)
sātanismu biju domājis metaforiski.
From:(Anonymous)
Date:September 20th, 2017 - 10:47 am
(Link)
tev tiešām šķiet, ka dzīvē labumu un vērtību apmaiņa vienkārši notiek pati no sevis? "tas nenotiek" - kāpēc tas nenotiek?

arī tautu un valstu likteņos varētu šķist, ka lietas vnk notiek, ka reizēm vajadzētu būt vismaz kam labam, LV valstiskuma gadījums parāda, ka ir kaut kādi determinismi, kurus nekādi nevar pārvarēt, ka nelabu un nepārvarāmu sakritību virkne var bezgalīgi ieilgt, un ja LV kā valsts un latvieši kā tauta izzudīs, tad pēc 200 gadiem mierīgi varēs teikt "tā vnk notiek, ir vietas un apstākļi, kur melnā strīpa nekad nebeidzas un aizved uz pazemojošu galu", taču jebkuram kaut cik domājošam ir skaidrs, ka, ja latvieši un viņu valsts ies bojā, tas būs tikai viņu pašu kolektīvā stulbuma rezultāts un liela daļa vainas būs tajā izšķiršanās punktā, kad latvieši savu stulbumu sāka/sāktu traktēt nevis kā ārstējamu simptomu (bet ne jau ķīmiski, tehnoloģiski, ekonomiski etc), bet gan kā dabisku, neatgriezenisku likteņa sakritību.
sajūtu un nelabuma "naturalizēšana" ir bīstama.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 20th, 2017 - 10:11 pm
(Link)
nu es nemāku izskaidrot to, kas ar mani notiek. vai arī varbūt daļēji māku, bet nezinu, ko lai ar to šobrīd iesāk. ja tu zini, kas jādara, tad saki droši, jo es nezinu.