porcelāna lellīte [userpic]

6. Septembris 2021 (14:01)
Tags: ,

Šodien pusdienās beidzot uztaisīju salīdzināšanai gan olu kulteni, gan omleti. Bez pārsteigumiem - kulteni gardu muti apēda olu entuziasts (nr.3), nr.2 ēda tikai sviesta pupas, bet vislielākā piekrišana bija.. svaigiem, plāni sagriezta purava gredzentiņiem :D

Nākamajā degustācijas reizē jāpamēģina mīksti vārīta ola, ola, kas vārīta bez čaumalas un vēršacs. Pēdējai gan laikam jānopērk beidzot tā Toro mazā panniņa (ļoti patīk, gribu, bet tad, kad redzu, nav naudas un tad kad ir nauda, visas nopirktas lol)

Comments

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:23
jj

ok, tiem, kas no laukiem - kāda ir maģiskā atšķirība starp olu kulteni un omleti?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:24

Omlete ir ar miltiem un turas kopā, tāds plācenis. Kultenis ir gaisīga pļerkata.

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:38

o, nezināju. Visu dzīvi dzīvoju ar pārliecību, ka omlete ir: olas sakultas ar pienu un ja gribas, tad vēl ar kaut ko, cep ar vaku, neaiztiekot, bet kultenis: sakultas olas, ko cep uz pannas visu laiku apmaisot.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:40

Pa lielam jau tā arī ir, es tikai nesen uzzināju, ka var arī nelikt olu un ka tāpat var sanākt omlete. Un vēl man liekas, ka olmetē visu ko cep iekšā, bet kultenī ne.

Bet nu īstā franču kulinārija gan jau pasmietos gan par tevi, gan mani :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:41

Miltus, nevis olu nelikt

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:48
jj

:D

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:49

:)

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:51

tad redz, kā tā turas kopā, a es domāju, kāpēc man nekad nesāk tā, kā kafejnīcā :D

milti!
bet milti taču ir liela ļaunuma sakne.
velna milti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:59

Var nelikt, bet tad pienu tikai pavisam nedaudz vai drusciņ saldā krējuma un uz ļoti lēnas uguns ar vāku ilgi cep vispār neaiztiekot, kamēr nesarecē. Vai cepeškrāsnī. Un to olu vēlams riktīgi sakult, gandrīz ka biskvītam

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 6. Septembris 2021, 15:11

vai arī sakult atsevišķi baltumus un dzeltenumus un tad ar sapiera iemaņām to visu sajaukt kopā.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Septembris 2021, 21:48

Man pašai patīk, kā man sanāk omletes, tur tehnoloģija tāda, ka sakuļ ar drusku piena, lej uz karstas pannas (kur jau var būt priekšā kādi dārzeņi vai citas sastāvdaļas), nekavējoties nogriež uz ļoti mazu karstumu un uzliek vāku. Tādējādi apakšu uzreiz savelk un apbrūnina, bet augša sarec pamazām, un nekas nepiedeg.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:27

https://youtu.be/0IgI_tbgtyQ

Es taisīju pēc šīs receptes un man arī garšoja (man ar olām ir sarežģītas attiecības)

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 8. Septembris 2021, 22:02

Uz paipalu olām nepavelkas?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Septembris 2021, 12:56

Vīrs ne pārāk. Dārgi pieciem cilvēkiem omleti :D

Ik pa laikam jau pērkam, tad parasti dodu viņiem izvārītas

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 11. Septembris 2021, 13:34

biju domājusi tieši bērniem.
mans bērns vārītas vistas olas neēd, izņēmuma gadījumā reizēm bez čaumalas vārītu, bet vārītās paipalu olas gan aiziet kā barojoša uzkoda visādās ekskursijās un forsmažoros, dažreiz pat ar visu čaumalu.

15 Lasīt komentārus piebilst