porcelāna lellīte [userpic]

6. Septembris 2021 (14:01)
Tags: ,

Šodien pusdienās beidzot uztaisīju salīdzināšanai gan olu kulteni, gan omleti. Bez pārsteigumiem - kulteni gardu muti apēda olu entuziasts (nr.3), nr.2 ēda tikai sviesta pupas, bet vislielākā piekrišana bija.. svaigiem, plāni sagriezta purava gredzentiņiem :D

Nākamajā degustācijas reizē jāpamēģina mīksti vārīta ola, ola, kas vārīta bez čaumalas un vēršacs. Pēdējai gan laikam jānopērk beidzot tā Toro mazā panniņa (ļoti patīk, gribu, bet tad, kad redzu, nav naudas un tad kad ir nauda, visas nopirktas lol)

Comments

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:51

tad redz, kā tā turas kopā, a es domāju, kāpēc man nekad nesāk tā, kā kafejnīcā :D

milti!
bet milti taču ir liela ļaunuma sakne.
velna milti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Septembris 2021, 14:59

Var nelikt, bet tad pienu tikai pavisam nedaudz vai drusciņ saldā krējuma un uz ļoti lēnas uguns ar vāku ilgi cep vispār neaiztiekot, kamēr nesarecē. Vai cepeškrāsnī. Un to olu vēlams riktīgi sakult, gandrīz ka biskvītam

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 6. Septembris 2021, 15:11

vai arī sakult atsevišķi baltumus un dzeltenumus un tad ar sapiera iemaņām to visu sajaukt kopā.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Septembris 2021, 21:48

Man pašai patīk, kā man sanāk omletes, tur tehnoloģija tāda, ka sakuļ ar drusku piena, lej uz karstas pannas (kur jau var būt priekšā kādi dārzeņi vai citas sastāvdaļas), nekavējoties nogriež uz ļoti mazu karstumu un uzliek vāku. Tādējādi apakšu uzreiz savelk un apbrūnina, bet augša sarec pamazām, un nekas nepiedeg.

15 Lasīt komentārus piebilst