porcelāna lellīte [userpic]

18. Jūlijs 2018 (22:58)

tā, meitu mātes, stāstiet un rādiet man ar ko jūs bērnu matus uzspraužat? piespraužat? mati ļoooti biezi, labi, ka čirkaini, līdz ar to garumā līdz zem ausīm, pat ja izstiepti (slapji, kamēr līst virsū ūdens, citādāk saskrullējas) ir līdz puslāpstiņai. un zem tiem matiem svīst, izsut un iekaist. katru dienu matus mazgāt nešķiet prāta darbs, ne visas dienas tas arī ir iespējams. gumijas nemaz ilgstoši neturas. uz galvas sīpoliņā vēl tā, cirtās vienmēr ļoti ātri tiek izņemta lai papētītu. no sprādzēm arī baidos, jo viss vēl joprojām tiek bāzts mutē. bet franču bizei neviens nenosēž, turklāt tad pastirpināti plēš, jo jāapskata
tagad ar šo karstumu esmu tuvu izmisumam

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 00:24

Tajā vecumā? Da neko. Galvas mazgāšanai un ķemmēšanai sāk ļauties kaut kur pēc divarpus vecuma, līdz tam tas nav to nervu vērts. Ok, reizi mēnesī izmazgājām un paļāvāmies uz ādas dabīgajām aizsargfunkcijām. Man ir viena skruļļainem, bet, godīgi, nevienai gan nav izteikti biezi.

Kaudze ar gumijām, no kurām piemeklēja tādas, kas turās ilgāk - kad vairāk pa telpām, lai acīs nelīstu. Pa āru - plānie buffi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 00:36

ķemmēšana ir uz urrā, man regulāri atnes ķemmi un tad jāķemmē, grib arī ka liek gumijas (auklīte šito iemācīja, jo viņas māsasmeitai mati saradās tikai ap divarpus gadiem un ir dimbā, jo neko neļauj izdarīt, tad nu viņa sāka ieradināt), tikai nosēž ar to frizūru neilgi, jo tad grib izpētīt un papriecāties vai paskatīties kādi māsai matiņi/frizūra :D
es pat citreiz vnk sataisu copītē uz augšu un kādu brīdi cirtas pašas notur, bet tagad nereāli svīst kakls un arī tas neder.

kas ir bufi? tās lakatiņveida cepurītes uz platas trikotāžas lentas pamata?

mazgāt es varu, es to ar mitru drānu, ieputot arī normāli, skaloties neļauj

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 00:44

https://www.buff.com/lv/coolmax-high-uv-tubular-ocean-blue-baby.html kkas tāds.
Tuneļcepures trikotāžas. Salokās visādi. http://www.loveto.camp/gear/how-to-wear-a-buff-in-13-useful-ways/

Posted by: hauf_milk ([info]hauf_milk)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 01:07

Nez, večiem ir kāda piemērota dizaina buffi? Šobrīd tam izmantoju virs pieres atbīdītas saulenes, kuras visu laiku jāpieskata, lai nav par augstu/zemu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 01:22

noteikti var sameklēt. šobrīd ir ļ.daudz šuvēju kas aizraujas ar trikotāžas šūšanu, varbūt ir pašam rados/draugos kāds ar hobiju. jo ir ne tikai vienkrāsainas trikotāžas, bet ļoti daudzas ar apdruku - dzīvnieki (LH ir superīgi vilki), planētas, kosmoss un ne viss tāds bērniem domāts, ir arī tautiskie (Ziile?). ja interesē, ir vērts iečekot Fb lapas Loretas audumi (visfeinākās cenas), Ziile fabrics, Louvis Home, ir arī citur
tur noteikti nevajag daudz, kādu 30 cm garu gabalu. un tas sanāk nedārgi, jo dārgākie ir ap 18 eiro metrā, eko trikotāža ap divdesmit. un ja paskatās DIY video kā no džempera var uztaisīt cepuri, droši vien var ar auduma līmi un gludekli arī mājās pats uztaisīt, ja ir iedvesma

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 01:23

vienkrāsaina trikotāža vispār ir ap 9 eiro. līdz ar to tādam bifam kādi trīs par materiālu, ja atrod atgriezumos vēl lētāk un tur sanāk daudzi, jo tie audumi parasti ir 140 cm plati :D

Posted by: hauf_milk ([info]hauf_milk)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 02:03

O, diy! Jāpašpiko būs jūtūbē.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 11:15

Jebkurā outdoor un vairumā velo & sporta veikalos ieej, būs stends, kur lielākā daļa būs tieši vīriešiem paredzētie. Tā ir vienkārši cepure. Kas spēj būt šalle, vai balaklava, vai da kaut vai headbands, pēc vēlmēm un vajadzībām. Sāls tajā, ka plāna un pati par sevi nespiež.

Posted by: hauf_milk ([info]hauf_milk)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 21:53

O, ok, nebiju par tādu iedomājies.

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 07:57

Nogriezt pavisam īsus

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 08:09

Manām meitām plāni un slīdīgi un pilnīgi citas problēmas :) Sprādzes turas draņķīgi vislabāk ir salikt daudz gumijas (mums labākās ir mazās, bez metāliņiem, kas plēš matus). Jaunākā meita vēl savos 4.5g visu velk ārā un staigā vaļā matiem kā raganiņa, ļoti gaidu, kad beidzot turēsies mati aiz ausīm. Vecākajai patīk visādi, gan vaļā un saliek aiz ausīm, gan bizes vai astes, visbiežāk grib vairākas nevis tikai vienu.

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 08:24

savulaik es izskuvu pakausi, bet vai ar tik maziem bērniem ir vērts tā pūlēties? ja neturas bizes, tad jau drošvien labāk nogriezt īsus, un par frizūrām iespringt, kad aksesuāri nebūs ēdamlietas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 09:24

izskūt sev es gribu katru vasaru :D bērniem tomēr baidos

Posted by: ... ([info]noisiite)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 08:47

Taisi vien to čupčiku augšā, ja galīgi neturas, tad pamēģini kādu no tām stingrajām gumijām (kaut kad Drogās nopirku melnas matu gumijas, ļoti labi turas matos, kaut kādas strong laikam saucās, kaut kas tāds).
Pie biežās izņemšanas viegli atpakaļ matu gumiju ielikt, pāris sekundes un frizūra atkal gatava.
Tajā vecumā V. vispār tikai ar aurošanu matus mazgāja, tādēļ neiespringu, nespīdzināju bērnu, mazgājām ļ. reti.

Posted by: ... ([info]noisiite)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 08:48

Bet matus gan negriez, tas īslaicīgais periods, kad neļaujas, paiet ātri! :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 09:25

uz pieres drusku aplīdzināšu lai acīs nelien. bet gari ir tieši pakausī un tur īpaši neturas tās gumijas :D

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 11:16

Tad taisi nevis vienu asti bet trīs. Vai piecas. Un seko augšanas virzienam, štrunts par smukiem celiņiem.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 11:23

ā, mūsu labākās gumijas -ir tādas mīksti koši ap 8mm bieži riņķīši pieaugušā īkšķa diametrā. Tirgojas virtenēs pa kādām 20-30 - neatceros accessorize, h&m vai lindex. Neplēš matus un daudz-maz turās.

Posted by: kihelkonna ([info]kihelkonna)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 08:58

Es lidz 3 gadiem griezu iisus. Tad meita pati sagribeeja garus un audzeeja. Tagad atkal iisi. Gari mati ir maates un nevis beerna projekts jo maatei tur daudz jaanjemas.

Posted by: kihelkonna ([info]kihelkonna)
Posted at: 19. Jūlijs 2018, 13:42

Iedomaajos liidz 10 gadiem buutu mati llidz dibenam. Ja negrieztu. Tas ir pa pusstundai dienaa 10 gadus. 1500 stundas. Lai beigaas beerns ar riebumu to nogrieztu nost.

20 Lasīt komentārus piebilst