porcelāna lellīte [userpic]

21. Oktobris 2017 (12:16)

kas ir tavas mīļākās garšvielas? es gandrīz visur lieku muskatriekstu un kardamonu, lai gan mīļākais man ir kanēlis. bet man vispār ir briesmīgi daudz mīļu garšvielu. un es tās lieku visur kur un visvisādi (drusku kanēļa cūkgaļas gulašu paceļ pavisam citā līmenī, ja godīgi). tikai tās karija lapas (davai, ciba nepiesienies, vienreiz jau noskaidrojām ka ir tāda lieta ražotāju un garšvielu iepakotāju uztverē) tā arī neesmu izmēģinājusi

visnemīļākā vēl joprojām ir kinza. nu gan vairs ne līdz-vēmienam nemīļākā, bet vienalga brr. koriandru vēl joprojām sajūtu un atpazīstu pat minimālā koncentrācijā, bet nu jau vismaz tas nemaitā produktu kā tādu (jā, es kādreiz neēdu Borodinas maizi. tagad varu lai gan sajūsmā neesmu)

Comments

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 12:54

Mana mīļākā garšviela ir sāls.

Posted by: puscilvēks pusnecilvēks ([info]neetiski)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 13:19

1. vietu dala kumīns un visa veida čili un kajēnas pipari. Pēc tam seko visa veida pipari (baltie, melnie, andalimānas utt.). Brūnais cukurs arī ieņem stabilu vietu topa augšgalā, kā arī klasiskā raudene. Vispār nav nevienas garšvielas, kas nepatiktu un gribu, lai man būtu viss no dillēm līdz tonkai.

Baigi gribu iemēģināt bērza pumpurus

A, un ar karija lapām uzmanīgi 1-2.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 13:23

ir asas? es pakošļāju bet nelikās ka tik traki

kas ir tonka?

Posted by: puscilvēks pusnecilvēks ([info]neetiski)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 03:04

Esmu ievērojusi, ka pastāvot saitējumi un zupas var palikt rūgteni.

Tādas aromātiskas pupiņas, ļoti labas vaniļas mērcē.

Posted by: dis ([info]dis)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 14:58

Kumins. Pipari dažādi. Nesen atklāju sumaku.
Protams arī timiāns, pētersīlis un raudene no pašas dārza.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 17:28

sāls.
kopš vasarā padzīvoju laukos, esmu sākusi izmantot gandrīz tikai sāli un piparus. tur viss bija tik garšīgs, tik svaigs, tik ļoti garšvielas-nevajag, ka tas man pārgājis arī pilsētas dzīvē.
mazliet karija un ingvera gan dažreiz noder, bet nu. sāls un pipari.

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 17:30

Man patīk dažādas.
Bet rieeebjas vaniļa. Vaniļas mērce, peeeee.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 18:04

esmu sapratusi, ka man nepatīk vaniļas esence (konditorijas izstrādājumos u.tml) bet pati vaniļas pāksts - ļoti. vaniļas cukuru taisu mājās pati

man ļoti negaršo saldie ar 'vaniļas' garšu - labākajā gadījumā vnk ne pēc kā īpaša, sliktākajā vai nu pēc pārsaldināta piena vai ļoti sintētiski

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 17:45

pag, a kas ar karija lapām?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 18:02

nu tur izvērtās diskusija ir tādas vai nav :D gandrīz pat kaislīga. diemžēl neatceros konkrētus dalībniekus, bet fakts palika atmiņā

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 18:45

lol
protams, ka karija lapas pastāv, kaut vai manā ledusskapī var apskatīt (tikai viņām nav sakara ar garšvielu ražotājiem un pakotājiem)
reku ļoti labi izskaidro, kas ir karija lapas, kas ir karija koks un kas ir karija pulveris https://food52.com/blog/9821-curry-leaves-and-your-favorite-ways-to-use-them

11 Lasīt komentārus piebilst