porcelāna lellīte [userpic]

21. Oktobris 2017 (12:16)

kas ir tavas mīļākās garšvielas? es gandrīz visur lieku muskatriekstu un kardamonu, lai gan mīļākais man ir kanēlis. bet man vispār ir briesmīgi daudz mīļu garšvielu. un es tās lieku visur kur un visvisādi (drusku kanēļa cūkgaļas gulašu paceļ pavisam citā līmenī, ja godīgi). tikai tās karija lapas (davai, ciba nepiesienies, vienreiz jau noskaidrojām ka ir tāda lieta ražotāju un garšvielu iepakotāju uztverē) tā arī neesmu izmēģinājusi

visnemīļākā vēl joprojām ir kinza. nu gan vairs ne līdz-vēmienam nemīļākā, bet vienalga brr. koriandru vēl joprojām sajūtu un atpazīstu pat minimālā koncentrācijā, bet nu jau vismaz tas nemaitā produktu kā tādu (jā, es kādreiz neēdu Borodinas maizi. tagad varu lai gan sajūsmā neesmu)

Comments

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 17:45

pag, a kas ar karija lapām?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 18:02

nu tur izvērtās diskusija ir tādas vai nav :D gandrīz pat kaislīga. diemžēl neatceros konkrētus dalībniekus, bet fakts palika atmiņā

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 21. Oktobris 2017, 18:45

lol
protams, ka karija lapas pastāv, kaut vai manā ledusskapī var apskatīt (tikai viņām nav sakara ar garšvielu ražotājiem un pakotājiem)
reku ļoti labi izskaidro, kas ir karija lapas, kas ir karija koks un kas ir karija pulveris https://food52.com/blog/9821-curry-leaves-and-your-favorite-ways-to-use-them

11 Lasīt komentārus piebilst