porcelāna lellīte [userpic]

1. Oktobris 2017 (20:00)

kādēļ jūs man nesacījāt ka kāļus un rāceņus var vārīt un cept? vārīts daudz garšīgāks par kartupeli

un vispār esmu drusku greizsirdīga uz tiem, kas dzīvo centrā blakus krišnu ēstuvei. tā! gribas ceptu panīru vai kičari. vai jebko no tiem garšīgajiem sautējumiem vai jocīgajiem kotlešveidīgajiem plāceņiem. un tie tefteļi tomātu mērcē..

Comments

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 20:26
taisni kā es

cept var, principā, pilnīgi visu :)

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 20:37

Es dzīvoju nosacīti tuvu, bet neesmu tur bijusi! Bet nu... Es arī ēdu ārpus mājas tikai īpašos gadījumos pāris reizes gadā :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 20:51

es kad ēdu ārpus mājas, tad man galvenais nosacījums - ēst to ko pati netaisu. līdz ar to krišnaīti ir ideāli - jo tur ir daudz kas un stc vakaros ir ar atlaidēm un vispār dod arī līdzi. saldumu tur daudz un brīnišķīgi - visādas trifeļbumbiņas no riekstu/dateļu/aprikožu/kokosa skaidiņu kombo, tur ir labi iet ar veģetāriešim, ir arī vegānās opcijas, var paēst arī diezgan lēti ja prātīgi izvēlas. vienīgais kas man nepatīk - servējamie šķīvji

Posted by: koka klucis Konstantīns ([info]fedrs)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 21:16

Gurķus var sagriezt ripiņās un uzlikt uz desmaizes. Tas tā, lai citreiz nepārmet, ka neviens Tev to nav pastāstījis. ;)

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 22:06

baigi garšīgi (vismaz man ļoti garšo) ir kāļi sagriezti (daiviņās vai 1cm salmiņos, piemēram), samaisīti ar eļļu, sāli, pipariem un, galvenais, ķimenēm un cepti cepeškrāsnī. cepas mazliet ilgāk par analogiem kartupeļiem, jo ir cietāki pēc struktūras.

Posted by: silent wings ([info]sw)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 22:40
social_networks

oho, man jau sen gribējās uz turieni aiziet paēst. tagad gribēsies vēl vairāk :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Oktobris 2017, 22:53

es katru reizi rindā stāvu vairākkārt - viss tik kārdinošs, ka jāpalaiž cilvēki pa priekšu jo nespēju izlemt :D

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 2. Oktobris 2017, 13:37

Kāļus sarīvē un tad apelsīnu sulā un pīļu taukos štovē kā kāpostus. (Pīles iepērk tuvākajā Tītariņa filiālē un pīļu tauki&apelsīnu sula vienkārši uzrajošas procesā). Bonus punkti, ja vēl kārtīgi sakarijo to visu. bet var arī vienkārši ar ķimenēm. Un, tā darīt, protams, nevajag, bet ja rīvētais kālis ir ledusskapī aizsēdējies un sācis ost pēc skābiem kāpostiem, tad šitais īpaši labi garšo. Jā, nu vienā reizē šitā uz botulisma trāpīšos, jā. Es vienkārši kāļus pirku jau rīvētus.


Jā, arī zupās/sautējumos ir ok.

8 Lasīt komentārus piebilst