porcelāna lellīte [userpic]

10. Maijs 2015 (11:55)

nē, es tiešām nesaprotu. it kā normāli tie daži krievi, kas manā fb taimlainā, bet salikuši bildītes un/vai laiko un/vai apsveic cits citu svētkos. es te nemēģinu kurināt rasu naidu, ja, bet kāds lūdzu var man paskaidrot ko tieši tā labi ja trīsdesmitnieku paaudze, kas kaut drusku izbaudījusi bērnību PadSavienībā svin, apsveic un atceras? es tiešām nesaprotu

Comments

Posted by: aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze)
Posted at: 10. Maijs 2015, 12:06

un pie reizes arī pastāstīt, kāds tieši vidējam aritmētiskajam iedzīvotājam labums un ieguvums no psrs ilgtermiņā. nevis īstermiņā, uzkačājot govis un dabūjot par 10% vairāk piena un gaļas nekā iepriekšējā gadā, bet ilgtermiņā, jo govis, augsni un mežus jau nevar mākslīgi uzkačāt gadu desmitgadēm

Posted by: krēpjlācis ([info]nistagms)
Posted at: 10. Maijs 2015, 13:19
nr2

svin to, ka tolaik šeit pirmā valoda bija krievu un latvieši oficiāli bija zemākā statusā nekā viņi (šobrīd tā ir tikai viņu iedomās), tika ierobežoti / iznīcināti, lai progresīvākajā PSRS reģionā varētu iesūtīt krievu ordas, kuru kvantums drīzumā būs viens no daudzajiem iemesliem, lai Latviju atkal mēģinātu pievienot tam caurumam. tā kā, ja viņus vēl neatdraugoji, tad lūgums to neatlikt uz vēlāku laiku, domājot par to, kā vēl nākotnē bīdīsi ar viņiem biznesa projektus vai piedalīsies tējas ballītēs, runājot par visu ko izņemot politiku. paldies :*

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 10. Maijs 2015, 13:24

Man patika, kā Ušakovs palielījās, ka Rīgā svin vēl jautrāk nekā Maskavā. Manuprāt tas ir pozitīvi, ka viņi šādi ieliek Krievijai. Jo kālab gan nesvinēt? Kaut arī Latvijas ekonomika ir vāja, tomēr ir forši, ka ir izcīnīta demokrātija, viedokļu un kultūras brīvība un plaša sadarbība ar citām valstīm. Šajā ziņā Krievijā noskaņojums ir daudz drūmāks.

Posted by: simtgadīgsbērns ([info]sofia)
Posted at: 10. Maijs 2015, 15:01
suicide

džīzas, nesvin jau okupāciju. Protams, ka tā bija kļūda taisīt savienību un neaiziet prom no šejienes. Protams, ka tā ir kļūda, ka es un vsp mana ģimene eksistē. Svin uzvaru pār nacismu (kgan pat mans nekad nesastaptais vectētiņš savās bērnības atmiņās vnk minēja, ka Deutsche Soldaten bija daudz laipnāki, kad taisīja štābu viņa mājā nekā krievi). Not the point, the point is, ka vēl it LV cilveki, kas dzīvoja kara laikā un ieaudzināja saviem mazbērniem kkādu faking cieņu pret to, ka cilvēki karoja un aizstāvēja savu tēvzemi. Un ne tikai krievi.. bet visu tautību cilvēki un es gribētu zināt, kā jūtas tie latviešu tautības veterāni un viņu bērni, kas vēl atcerās šo dienu 1945. gadā, un kuru mezbērni nenovērtē viņu paveikto.

Jā, Staļinam vajadzēja aiziet no šejienes un deportācijas bija briesīgas, bet nu ne tikai nabaga latviešus izsūtīja. džīzas. un domā zem Hitlera jums būtu labāk? LV būtu attīstītāka valsts un nevienu nekur neizsūtītu? Vai domā Hitlers iekarotu LV un tad dotu tai neatkarību no viņa Trešā Reiha? Vai arī mēs lepotos, ka esam tik stipras valsts sastāvā? Un par Salaspili mēs vnk nerunātu, tāpat, kā mēs runājam par Cukuru kā par varoni, taisam par viņu muzikālo dramu.. Varbūt latvija lepojas ar to, ka paši latvieši likvidēja 30 000. Protams, ta darīja visi.. Tikai neesmu redzējusi, ka francūži reklamētu savu Vel' d'Hiv Roundup. Varbūt ebreji tiešām nebija tik forši, kā paši stāsta. Varbūt arī jāievieš visu nepilsoņu, kā piemēram, manas mātes, kā piedāvā Kaspars Mežavilks, "preventīvo izvietošanu atsevišķās LR IeM un drošības iestāžu uzraudzības teritorijās."

Kas zina, varbūt zem nacistiem būtu labāk. Es nezinu, es te nebūtu :D

Un, protams, mani izbrīna cilvēki, kas brauc ar Krievijas karogiem uz mašīnām, vai vēl trakāk uzmontē virsū Padomju tanku. Un mani biedē krievi, kas staigā pa ielām ar tekstiem: "Это наша страна. Это наш язык!" Un mani biedē krievi, kas neredz, ka krievu skolu likvidācija un jauniešu sajaukšana jau no pirmās klases - pēc 20 gadiem padarīs šo valsti par normālu dzīvošanai arī viņiem.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 10. Maijs 2015, 15:37

oi, necepies, lūdzu, es nekādā ziņā negribēju norādīt kam un kā būtu šeit jādzīvo. mani interesē ar ko šis senākais karš ir atšķirīgs no citiem mazāk seniem, kuros varbūt lielāka daļa svinētāju piedalījušies, man vnk nav skaidrs kas tie par svētkiem un ko svin tie, kas nesvin uzvaru (kā bija norādīts divās ziņās manā taimlainā)

es negribēju aizsākt vēsturisku diskusiju, bet laikam arī jāpaskaidro mans viedoklis. par deportācijām - deportēja visus. latviešus, ebrejus, krievus, baltvāciešus, inteliģenci, turīgos, turklāt ne tikai LV teritorijā u.t.t. kādēļ deportēja? lielu daļu - kaimiņu mantkārības dēļ. noskauda lopi un saimniecība un ziņoja, ka budži. tā, ja pareizi atceros, bija normāla sistēmas prakse. skaldi un valdi.
es nedomāju, ka zem Hitlera mums būtu labāk. nebūt nē. es domāju, ka šis ir pārāk sāpīgs un pārāk jūtīgs jautājums lai par to runātu vienu reizi gadā un gan naciķi gan sociķi (ja tā var pretnostatīt) sev vāktu punktus. ka mums vajadzētu vairāk diskusiju par to, kas kāpēc un kā notika. un ka šo un daudzus citus jautājumus var risināt tā paaudze, kas tagad ir skolās vai bērnudārzos. kopā. latvieši ar cittautiešiem. un melnādainajiem un čirkainmatainajiem latviešu un citvalodīgo bēriņiem, kas izaugot šo valsti un sabiedrību beidzot varētu darīt liberālāku, atvērtāku un vienkāršāku, ja tā var teikt. jo sāk šķist, ka mūsu paaudzei tas nav izdevies

5 Lasīt komentārus piebilst