porcelāna lellīte [userpic]

kūka bez cukuriem. vegāniskā?

25. Februāris 2014 (17:55)

apsolīju uzdāvināt kūku cilvēkam dzimšanas dienā, bet viņš neēd putukrējumu un cukuru. solīts makā nekrīt, bet ko iesākt, ja solījums jātur?
kādas saldētās kūkas ar augļiem? riekstiem? vegāniskās? ko vienkāršu un ar iespējami lētām sastāvdaļām (studentu variantu)

Comments

Posted by: banderlogs ([info]banderlogs)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:11


burkānu kūka
, no?

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:11

neēd konkrēti putukrējumu un cukuru vai ir vegāns?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:17

banoffee atkrīt, jo putukrējums un cukura ļoti daudz. es biju domājusi ko slāņainu, nez, sasaldējamu

man šādās kūkās vispār nav pieredzes

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:21

tas laikam nebij domāts man :)
ja vajag pilnīgi vegānisku, tad lasi ineses receptes http://klab.lv/users/inese_tk/tag/%C4%93st, noteikti kaut kas atradīsies
ja der ar olām, tad es taisītu savu klasisko mandarīnkūku, tikai ar cukuru kaut ko izštukotu

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:23

klasiskā mandarīnkūka. do tell!

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:26

http://smittenkitchen.com/blog/2009/01/clementine-cake/
es viņai jau tā lieku mazāk cukura, nekā receptē, un ar saldākiem mandarīniem varētu pat noriskēt un nelikt nemaz :)

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:23

medus kūka!

Posted by: banderlogs ([info]banderlogs)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:44

medus kūkā jau tradicionāli ir skābais krējums.

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 25. Februāris 2014, 18:47

jā, bet, cik es sapratu, tad fuj ir uz putukrējumu un cukuru. vegānās kūkas laikam bij tikai virziens.

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 25. Februāris 2014, 19:12

Cukura vietā stēviju, ir šķidrā veidā veikalos. Ja tas principa, ne diabēta jautājums, var lietot svaigos un sausos augļus.

Posted by: koka klucis Konstantīns ([info]fedrs)
Posted at: 25. Februāris 2014, 22:42

Bez cukura nebūt nenozīmē, ka jābūt vegāniskajai. Kā reiz var sablenderēt desu ar... nu, vai nav vienakga! Galvenais - desu!

Posted by: ((Anonīms))
Posted at: 26. Februāris 2014, 09:27
Kūkas bez rafinētā cukura

Nu pavisam vienkārši! Jāblenderē rozīnes ar banāniem un (mērcētiem) indijas riekstiem kā saldo masu. Pēc tam var vai nu
1. taisīt svaigo kūku
vai
2. iecept šo banānu-rozīņu krēmu miltu-kokospiena-rauga-cepampūlver mīklā.

violā!!!!!

(piebilde - vajag blenderi).
http://vegan.lv/receptes/svaigedaju-kremkuka/

vēl ir tāds variants kā "arbūza kūka", kas būtībā ir smuki pasniegts augļu tornis:
http://www.youtube.com/watch?v=eq3BKltvxGo
http://www.youtube.com/watch?v=efDnM0t1nTg


Posted by: ((Anonīms))
Posted at: 26. Februāris 2014, 09:29
Re: Kūkas bez rafinētā cukura

nu tur eksotiskos augļus var aizvietot ar jebko, kas šobrīd lēts. viss tāpat krāsains un garšīgs.

13 Lasīt komentārus piebilst