nekurlande

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:52 pm: Es laikam esmu pazudis cilvēks, ja šādā brīdī spēju domāt par ko šādu, bet es teikšu - šodien sociālajos tīklos parādījās ziņa, ka grafiskajam dizainerim - reklāmistam Dāvim atklāts ceturtās stadijas vēzis aknā. Visi iekrājumi iztērēti, atlicis lūgt palīdzību sociālajos tīklos. Tā nu viņi izveido modīgu lapu, ar nosaukumu 'Dāvja papildspēki', saraksta personas aprakstu, fotogrāfijām, neaizmirstot pieminēt, ka Dāvis ir dizainējis vāku vienam no Prāta Vētras albumiem. Dienas laikā viņam saziedo vairāk kā 30 tūkstošus, tuvinieki pasaka paldies, paziņo, lai vairs naudu nesūta un gatavojas nākamajai ziedošanas tūrei nākotnē. Dāvim ir dota iespēja cīnīties - paldies par to un es tiešām no sirds par to priecājos, un turu īkšķus, lai šis cilvēks spētu sagaidīt laimīgas vecumdienas ar savu skaisto sieviņu. Bet uzreiz kaut kādas melnas domas nāk prātā - bet ja nu Dāvja vietā būtu santehniķis Toļiks no Ziepniekkalna, vai nauda tiktu tik pat ātri savākta, un vai vispār tiktu? Nu, pirmkārt, Toļikam, ļoti iespējams, nebūtu iespēja un izdoma izveidot skaistu lapu feisbukā un Toļika draugi, iespējams, būtu visparastākie Ziepniekkalna iedzīvotāji - pārdevēji, elektriķi, autobusu vadītāji, telefona operatori, pensionāri, krāvēji un kas tur vēl nē. Toļikam būtu skaista sieva un 2 bērni. Bet Toļikam neaizdotos, vai izdotos mēnesi vēlāk, kad būtu par vēlu. Tāpēc, ka Toļiks nav izvēlējies strādāt reklāmā un viņa draugi nestrādā nedz reklāmā, nedz dizainā un vienīgie projekti, kurus viņi vada, ir Centrāltirgus un kapusvētku apmeklējumi. Tāpēc ar tādu pašu dizagnozi, tādā pašā vecumā, kreisajā Daugavas krastā Toļiks no mums aizies. Un uz to visu smejošs noraudzīsies dievs (nauda). Izdzīvo tie, kuri to var atļauties un kuru draugi to var atļauties. Nabagie mirst. Un nabagie nespēj ziedot Dāvjiem un Toļikiem, pat lai kā gribētu. Kur nu vēl runa par kādiem iekrājumiem? Kā es varu iekrāt kaut ko no tiem 400 eiro, ko man kontā pēc nodokļu maksāšanas ieskaita? Ar visu augstāko izglītību, trijās valodās, nedrošos apstākļos - jā, tas ir tas, ko es saņemu un es nespēju ziedot, jo mēneša pēdējās dienās pašai reizēm nākas domāt par kādas ziedojumu kastes uzlaušanu. Labi, laikam tā ir skaudība, laikam jau - par to, ka neviens neziedoja, kad manās mājās ciemojās ķīmijas terapija un līdz dzīves beigās ciemosies tās sekas. Gan jau, ka tāpēc, ka neienāca prātā lūgt palīdzību un likās, ka pašiem jātiek galā ar, vai bez kredītu kalniem. Un tā ir sasodīta skaudība par to, ka palīdzēt nevarēju es. Pat divos darbos nodarbināta es nekā vērā ņemami nespēju palīdzēt. Bet man prieks, ka kādam tas izdevās labāk par mani un ceru, ka izdosies labāk izkārpīties no tās tumsas. Īsāk sakot - kamēr valsts nepalīdzēs tik trakiem gadījumiem - pastāvēs šķiru naids un skaudība, un tumsa. Melnas domas. Es esmu slima, slima meitene.

Comments

From:[info]hauf_milk
Date:July 20th, 2018 - 04:43 pm
(Link)
Normālas domas.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:July 20th, 2018 - 05:22 pm
(Link)
Nē, Toļikam tas neizdotos, tas pilnīgi skaidrs. Es arī par šo domāju. Vislabākais ziedošanas gadījums LV vēsturē gan ir tas, kad Ušakovs pēc nakts uzdzīves sadzērās enerģijas dzērienus, skrēja maratonu, lai pierādītu, kāds viņš ir foršs un sportisks, bet aizgāja ar sirdi. Tad nu viņam arī tika atvērts ziedojumu konts, viņu uzreiz veda uz Vāciju un veica operāciju. Pēc neilga laika viņš jau bija atpakaļ uz strīpas. Parastie iedzīvotāji var visu mūžu dzīvot ar visādām kaitēm, sāpēm, audzējiem, viņiem par to pienākās vien 400 eur mēnesī, ar ko ārstu kukuļiem nepietiek.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 20th, 2018 - 06:36 pm
(Link)
Paldies! Man palika vieglāk saprotot, ka ne es viena tā domāju.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:July 20th, 2018 - 05:39 pm
(Link)
Es iedomājos par to, ka 4.stadija=nauda vējā
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:July 20th, 2018 - 08:49 pm
(Link)
Kas kuram vējā. Varbūt kādam pāris mēneši plusā konkrētā situācijā var šķist ļoti daudz.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:July 20th, 2018 - 06:14 pm
(Link)
Toļika tuvinieki, ja dedzīgi vēlētos viņa glābšanu, bez problēmām spētu noskaidrot, ka pastāv, piemēram, ziedot.lv, kas kampaņas organizē šo cilvēku vietā. Viņi vaicātu, piemēram, ziedot.lv darbiniekiem, ko viņi vēl var darīt, un saņemtu informāciju vai palīdzību, kā popularizēt ziedojumu vākšanu sociālajos tīklos vai citā veidā.

Tas, ka konkrētajam cilvēkam ir tik daudz populāru, talantīgu draugu, noteikti ir arī paša cilvēka nopelns. Un tas, ka šādas kampaņas efektīvi notiek, dod cilvēkiem cerību un informāciju, ka un kā meklēt palīdzību, līdz ar to netiešā veidā tiek palīdzēts arī nākotnes toļikiem.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 20th, 2018 - 06:49 pm
(Link)
Turīgs=Talantīgs? Jo manā ierakstā runa ir par turīgumu. Protams var vērsties, bet tāpat neticu, ka 16 h laikā saziedotu Toļikam 30 štukas, ja viņam nebūtu pāris turīgu draugu. Neticu. Bet visādi citādi, protams, ka ziedot ir lieliski un tas atjauno ticību cilvēcei, vienkārši kā sacīju-kamēr valsts slimajiem nepalīdzēs, pastāvēs nevienlīdzība, skaudība un tumsa.
From:[info]nulle
Date:July 20th, 2018 - 07:13 pm
(Link)
Ja tu neesi populārs, tad tu neesi nekas.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 20th, 2018 - 07:33 pm
(Link)
Haha, true that.
From:[info]nulle
Date:July 20th, 2018 - 07:37 pm
(Link)
Džims atbalsta!
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:July 20th, 2018 - 06:15 pm
(Link)
Tev vajag ārstēšanu.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 20th, 2018 - 06:35 pm
(Link)
Ārsti maksā naudu. Kāda tipa ārstu man vajag? Tādu, kas palīdz beigt analizēt apkārt notiekošo un domāt par to kā pasaule strādā? Tur var palīdzēt tikai lobotomija. Viss tas ir rakstīts pārdomu veidā pilns ar paškritiku, es neredzu ko tik nepareizu esmu pateikusi.
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:July 20th, 2018 - 06:43 pm
(Link)
Teici, ka esi slima. Nodomāju, ka tev vajag ziedojumus ārstēšanai. Varbūt kaut ko pārpratu?
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 20th, 2018 - 06:52 pm
(Link)
Ā, jā - slima par to, ka domāju par naudu brīdī, kad kāds ir slims. Fiziski man viss ir kārtībā. Varbūt nogurums, klepus un melns gar acīm no strādāšanas čekas pagrabstāvā, bet tas pagaidām nav nekas sevišķs. Un psihoterapiju mums visiem vajadzētu, bet to atkal vienkāršā tauta nevar atļauties.
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:July 20th, 2018 - 06:57 pm
(Link)
Varbūt tā ir empātija?
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 20th, 2018 - 07:10 pm
(Link)
Iespējams.
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:July 20th, 2018 - 07:13 pm
(Link)
Tad jau nemaz nav jāārstējas. Pietiks nauda zivij.
[User Picture]
From:[info]usne
Date:July 20th, 2018 - 08:49 pm
(Link)
Toļiks tikai pēc nāves uzzinātu ar ko miris, jo visticamāk pie ārstiem negrieztos.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:July 21st, 2018 - 08:37 am
(Link)
bet vairāk žēl par tiem cilvēkiem (un, iespējams, sevi nākotnē), kuriem ir jācieš, jo nav atļauta eitanāzija.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 21st, 2018 - 10:32 am
(Link)
Jā, par to eitanāziju pilnīgi piekrītu.
From:(Anonymous)
Date:July 21st, 2018 - 01:12 pm
(Link)
Jā, jā, un valsts atrisinās visu sķiru cīņu, skaudību, muļķību, nevienlīdzību, neiecietību utt.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:July 21st, 2018 - 05:14 pm
(Link)
Ja samaksās par operācijām visiem vienlīdzīgi,nebūs iemesla skaust to, ka bagātniekiem palīdz steidzīgāk kā nabagajiem.
Powered by Sviesta Ciba