Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2005-01-05 00:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gājējs vai bojā gājējs
Cik reizes mums ir sūdīgāks kopprodukts uz vienu iedzīvotāju nekā vācijā? Man slinkums skatīties, bet daudz. Toties mums tagad ir ļoti liels satraukums par to, ka uz ielām iet bojā ļoti daudz cilvēku. Pagājušo gad 500. Vācijā 6000. Tātad vācijā 12 reizes vairāk. Mums ir 2.5 miljoni iedzīvotāju. Iedzīvotāji vācijā ir 80milj, Latvijā ir 2.5 milj. Tātad vācijā ir 32 reizes vairāk iedzīvotāju. Tātad upuru skaits proporcionāli iedzīvotāju skaitam mums ir 2.6 reizes lielāks nekā vācijā. Bet šeit ir jāņem šis tas vērā - Vācijā ir vieni no labākajiem ceļiem pasaulē. Mašīnas tur ir labākas un cilvēki ir pārtikušāki un šņabi dzer mazāk, līdz ar to ar 4ām prommillēm pie stūres sēžas retāk. Tā kā salīdzinot visus blakusapstākļus, man šķiet, ir diezgan bezcerīgi samazināt bojā gājušo skaitu uz ielām, jo tas ir atbilstošs tam, cik mums ir sliktāki blakusapstākļi. Un idiotu koeficents ir grūti izmaināms, neskatoties uz valsti kurā tu dzīvo. Ņemot to visu vērā, man šķiet, ka ir citas problēmas, ar kurām cīnīties(piemēram pašnāvnieku skaits, man liekas, ka latvijā bija briesmīgi liels)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mako
2005-01-05 08:05 (saite)
Ne jau tur tā sāpe...
Neesi izjutis, kāda ir sajūta, kad braucot lietū un tumsā pa slīdīgu Daugavgrīvas šoseju gar Spilvi dažus metrus no bampera izpeld tumšās drēbēs tērpts gājējs, kas iet metru no apmales? Un tu zini, ka paraut malā nevar - jo sanesīs, un atliek cerēt, ka šķirsieties dažu centimetru attālumā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2005-01-05 12:22 (saite)
Es saprotu un es jau arii nenosodu sho akciju. Vinja ir pat ljoti pozitiiva. Jo es jau arii redzu, ka ir pietiekoshi daudz lietas uz celjiem ar ko var un vajag ciiniities. Es vienkaarshi iereudziiju skaitli cik vaacijaa iet katru gadu bojaa un man ienaaca praataa pareekjinaat cik tad mums sanaaks reizes vairaak. Reekjinot es domaaju ka vajadzeetu buut kaadaam 10 vismaz, njemot veeraa cik briesmiiga taa situaacija uz celjiem ir, bet izraadijaas ka nee un tas mani patiesiibaa paarsteidza. Jo man skjiet ka shajaa raadiitaajaa mees esam tuvaak vaacijai kaa gandriiz jebkuraa citaa, lai cik tas paradoksaali arii nebuutu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]south
2005-01-05 23:45 (saite)
Ne jau ceļi ir sūdīgi, bet braukt nemāk. Protams - plohomu tancoru i jaica mešajut. Ja tu redzi, ka ceļš izdangāts nu tad varbūt nevajag braukt uz 150km/h? Nē saprot vajag!
Ja avāriju skaits būtu proporcionāls ceļu seguma sūdīgajai kvalitātei tad avāriju skaits būtu 10 - 50 reižu lielāks.
Pie tam praktiski visās avārijās vainīgais ir vai nu pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu un/vai veicis bīstamu manevru (apdzinis pret kalnu, līkumā). Līdz ar to loģisks secinājums - ceļu seguma kvalitātes uzlabošana, nāvju skaitu uz ceļa nesamazinās. Bet nu vainu jau vienmēr vieglāk novelt uz citiem (šoreiz jau par grēkāzi kļuvis Ceļu Dienests).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2005-01-11 16:46 (saite)
Ceļu sakārtotāju lauciņā metams satiksmes organizācijas akmens. Nereti melnie punkti tiek apzināti tikai pēc vairāku dzīvību zaudēšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(:
(Anonīms)
2005-01-24 00:00 (saite)
Gaajeejs.. vai bojaagaajeejs....
....visurgaajeejs :PPPP

(Atbildēt uz šo)


[info]jerrym
2005-02-21 15:29 (saite)
Par Vāciju īsti neatceros, bet gandrīz 10 reizes mazāks nekā Zviedrijā un pat apmēram 2-3x mazāks nekā leišos un estos.

(Atbildēt uz šo)


[info]mirdza
2005-04-29 14:58 (saite)
Skarba atzinja..
Tai pat laikaa vieniigais, ko reaali vari driit lietas labaa, - buut par priekshziimiigu brauceeju pac. & cereet, ka kaads lohs Tevii neietesiisies. Jo LV taadu ir paarpaareem..
Vakar pastaigaajos pa muusu g.pilseetas ielaam. & pilniig rokas triiceeja, kaa gribeejaas peekshnji savaa iipashumaa iegaadaat kaadu baisi vecu (lai nau zheel), dikti izturiigu vai apdroshinaatu auto. Un tad nesties iekshaa saanos, priekshaas vai pakaljaas visiem idiotiem, kas iedomaajushies, ka maak braukt. Ka nau cilveeka, ta nau..
Vai kaut kaa taa.. :)

(Atbildēt uz šo)


[info]varonis
2005-05-18 20:41 (saite)
raadaas esi drusku pieslaapeejis sho posteeshanas seergu?:) ne?:)

man ar taa ineta komunikaacija saak lauzt kaulus...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?