naaviit_naac ([info]naaviit_naac) rakstīja,
@ 2020-09-08 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tērējot laiku līdz iešanai mājās, nesen uzdūros diskusijai tviterī par to, ka zolīdi saģērbties uz operu ejot esot vecmodīgi, stulbi un nevienam to nevajagot darīt.

Var jau būt, ka mans iekšējais pirmspensijas pilsonis ir pārāk stringrs, bet:

1) neej jau uz operu visu laiku, kleitas izgludināšana un kurpju nospodrināšana nemaz tik daudz laika neprasa - pārdzīvos trenuškas to vienu dienu bez tavas zemākās daļas un frakā jau arī gluži nav jānāk.

2) uz skatuves un ap skatuvi nav savākti nejauši cilvēki no ielas - izrādīt vismaz minimālu cieņu pret viņu ieguldīto darbu liekas pašsaprotami.


Paskatoties uzmanīgāk, sapratu, ka šis tiešām ir "kratīt-dūri-un-aurot-lai-jaunatne-aizvācas-no-mauriņa" variants. Būs jāatvainojās vecākiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dumshputns
2020-09-08 13:18 (saite)
Kad studēju lietišķajos, tad tiešām pucēties uz operu likās ja ne pilnīgi bezjēdzīgi, tad vismaz neiespējami. Radošām izteiksmēm skaistums nav etiķetē, un man personīgi tad bija pašradīts iluzors tēls, kas varbūt arī dzīvoja tikai manā galvā kā skaists. Pie tam kaut kādām svētku štātēm nemaz nebija līdzekļi, jo prioritātes citas. Teiksim, krāsas nopirkt, lai var gleznot. Tāpēc es pievienotos, ka absolūti obligāti “kārtīgi saģērbties” nevar būt. Toreiz bija par vienu latu biļetes studentiem, lai sēdētu uz trepēm, bet nu vismaz tomēr redzētu to skaistumu, kas uz skatuves.

(Atbildēt uz šo)


[info]zazis
2020-09-08 15:35 (saite)
man ir izejamais treniņtērps, kurš ikdienā put skapī.

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2020-09-08 16:51 (saite)
Pēc maniem novērojumiem, ir diezgan liela pārklāšanās starp grupām "uz Operu iet bieži un spēj daudzmaz saprast un novērtēt" un "speciāli nepucējas".
Par otru lietu, vakarkleitas un spodrinātās kurpes būtībā funkcionē, lai citiem skatītājiem starpbrīdī atrādītos. Māksliniekiem un pārējam izrādes personālam ir dziļi vienalga, kas tev ir mugurā, jo viņi tevi nemaz neredz, tā īsti - nevienu brīdi tevi neredz. Izrādīt cieņu vajag divos veidos: atslēgt telefona skaņu un citas traucējošas skaņas, un nesākt aplaudēt nevietā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?