rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tā kā jau vairākus vakarus pirms aizmigšanas tas mani vajā, vnk atstāšu to te. nolinčojiet, ja vajag.

es esmu slikts cilvēks, es nespēju just līdzi citiem cilvēkiem, kas raksta ar baisām kļūdām.
there. is said it.

femforumā bija pārpublicēts kādas beibes sašutuma kliedziens par pirtnieku, kas ar viņu ne tā apgājies, bet tas viss savārstījums bija tik drausmīgs, ka es nespēju uztvert jēgu. un, jā, pirtī nahuj neiet peldkostīmā, punkts.
neko nezinu par mūsdienu vipendroniem un pirtīm kā tūrisma objektiem, bet kā cilvēks, kas no gadiem 3-4 ir sēdējis uz sliekšņa pie durvīm un palēnām trausies uz augšējo lāvu, saku - nu tad nelien uz to pirti.
aaargh. ieraksts gan tagad ir laikam izdzēsts, es pat loģiski nespēju izskaidrot, bet tas mani tik šausmīgi uzvilka.
  • Piekrītu, ka valodas neprasme var stipri samazināt empātijspēju.
    Es visādi cenšos piedomāt, ka varbūt nabaga cilvēkam bērnībā mājās nebija nevienas pašas grāmatiņas, un tētis dibināja kooperatīvus, un mamma strādāja par medmāsu garas maiņas.
    Bet baigi nepalīdz.:)
    Ja tas tevi nedaudz uzmundrina, es internetos gribēju izlasīt biezpiena plāceņu recepti, bet nevarēju, jo receptē galvenā sastāvdaļa bija biespiens un vēl daži labumi.
    • man liekas, ka tas vienkārši nozīmē, ka mēs esam vecas *irsas.
      ieraksta šērotāja arīdzan lietoja vārdu terapĒtisks
      • Dirsas mierīgi, bet kāpēc vecas? :D
        Un vēl šitās te ..stervozas kuces!
        • vecas - jo nespējam pielāgoties iaunaiem laikiem

          fb arvien vairāk grupās noteikumos redzu punktu, ka nedrīkst piekasīties pie gramatikas, es nesaprotu, bet kā tad lai dzīvo?!
          protams, es pati rakstu ar kļūdām, bet man drīkst, toties, kad mēģinu saprast, ko kāds cits baksta, komatiem'n'shit ir baigā nozīme

          darbiņā agrāk regulāri HR sūtīja aptaujas angliski, kuras es nespēju aizpildīt, jo tās bija tik traģiskā angļu valodā, ka nespēju uztvert domu.
      • man acis vīst lasot par adoptāciju bērnudārzā... Un tā raksta tiešām DAUDZAS :(((
  • Nu, teiksim tā, gramatika ir pirmais kritērijs vai vispār vērts turpināt attiecības utt.utjp., jo ja cilvēkam nav tik daudz cieņas pret apkārtējo pasauli kā savu vēstījumu darīt baudāmu neizmežğinot smadzenes, tad.... mums nav pa ceļam :-)
    Es pie tiem pašiem, ja :-)
  • Es Tevi saprotu. :D
    • Es gan zinu, ka "disleksija" utt un cilvēki tiešām neredz, kas vainas teikumam " man blat lazana", tāpēc cepos klusībā, kamēr iedzīvošos kādā sliktā kaitē uz nervu pamata :D
      • arī mēdzu cepties klusībā, bet ne vienmēr palīdz, tāpēc šis ieraksts, jo negribu arī šovakar pirms aizmigšanas ar sevi par to sākt dirsties

      • E, ko? Es nesaprotu. Lazana kas?
  • Saprotu Tevi par visiem 100%. Es parasti nemaz līdz galam nelasu.
  • es esmu ļoti iecietīga, bet man arī ir grūti ar drausmīgā valodā rakstītiem tekstiem.

    (taču par to pirts ierakstu saturiski - arī izlasīju un man šķiet, ka pārkāpt otra cilvēka robežas, jo sevišķi, kad runa ir par ķermeņa autonomiju un to, vai/cik lielā mērā atkailināties, turklāt vēl publiski par to kaunināt, nav pieņemami neatkarīgi ne no kādām tradīcijām (vai valodas kļūdām, haha). ir pilnīgi ok pretī novilkt kādas savas robežas, piemēram, atteikt, tb, nesniegt savus pirtnieka pakalpojumus, ja neder, ka cilvēks ir peldkostīmā, bet ne vispirms piekrist, ka cilvēks paliek peldkostīmā, jo nejūtas ērti vērotāju no malas klātbūtnē izģērbties, un tad šo pašu vērotāju klātbūtnē izģērbt/atkailināt un vēl apdirst.)
  • :)

    kas mani nedaudz sajūsmina un ļoti pārsteidz, ka jūs visas (mufs, bozena, vilibaldis, shelly) mani lasāt un ne pirmo gadu.
    • Re: :)

      Nu bet vai ta tu raksti "biespiens"? :D
  • Simpatizēju un empatizēju :*
    Man darbā ir tā, ka manus gramatiski pareizos dokumentus no stila un satura viedokļa komentē un pārraksta darbinieki, kuri pat vienkāršu saliktu teikumu nespēj bez kļūdām uzrakstīt :( + ir komentāri: "Es šito nekad neesmu darījusi, bet no tava teksta neko nesapratu tāpēc salaboju". Pie ceturtā šādi sakomentētā dokumenta es vienkārši uzsprāgu un divas nedēļas rāpoju pa sienām, arī naktīs nevarot aizmigt. Šobrīd kaļu plānu, kā viņu vadītājai šo "sāpi" nodot. Turklāt mūsu visnotaļ respektablajā iestādē no 200+ darbiniekiem ir precīzi 3 darbinieki, kuri spēj uzrakstīt tekstus bez kļūdām.
    Nē, es pilnīgi un absolūti atsakos pieņemt to kā "new black". Lai dzīvo "grammar nazi"!
    • nu mūsu kantorī mēs pagaidām kaut cik turam fronti šajā ziņā :D
      Bet nu arī - bija te divi kolēgi. Viens - bijušais- pie tam latvietis. Bet kā viņš rakstīja?! Tur ne ar, ne bez puslitra neko nevarēja saprast. Es lasu plānotās funkcionalitātes aprakstu, es lasu to, ko viņš ir aprakstījis pēc notestēšanas, kā strādā un es vispār nesaprotu, vai viņš ir aprakstījis šo uzdevumu, vai ko... 3x parlasu, pārtestēju (jo pēc apraksta spriežot, viņš arī līdz galam nav sapratis, ko testēt), rakstu par jaunu.
      Tgd ir kolēģis, kam dzimtā valoda krievu, un neiet viņam TIK labi, kā vajadzētu ar to gramatiku arī. Bet nu jej bogu - tur varbūt ir kādas pareizrakstības, galotņu kļūdas, bet vismaz var saprast KO viņš grib pateikt (un acīmredzot vismaz viņš saprot arī to, kas bijis uzrakstīts uzdevumā). :)
Powered by Sviesta Ciba