rūsganais sprakšķis

baizevei

rūsganais sprakšķis

baizevei

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
este piektdien teicu,ka vīrs vedīs uz restorāciju.
Raiņa faking dzejasdienas ievilkās 2x ilgāk un es nosalu kā prusaku ducis, tānu izvēle krita uz maksimāli tuvāko, bijušo Maucīriju - tagad Amarone.

ja pavisam īsi- dū not rekomend. \

kalvadoss viņiem bija tikai vienas šķirnes. man liekas,ka tas nav forši, bet tas būtu sīkums uz dieva vaiga pie tā,kas sekoja.

vīrs paņēma laša tartaru - nekas sevišķis, nekas nepareizi.

man bija Liellopa gaļas karpačo ar trifeļu sēņu eļļu, Parmesan sieru un rukolas salātu lapām
neko nezinu par trifeļu eļļu, iespējams esmu pārāk bauris, bet parmesanu es atšķiru un tas nebija parmesāns. vēl ļaunāk - ja tas būtu vīrs,kas paņemtu ko tādu, viņš salektos kā odzes dzelts - zem rukolas lapām bija paslēpti plāni sagriezta seleriju kāta šķēlīši. man viņi garšo, bet buķetē negāja.
ja ar to nepietiek, pašā apakšā bija plānas svaiga šampinjona šķēlītes ([info]unpy pārkrustās)

Otrajā mēs vienlaicīgi izvēlējāmies Grilētas tīģergarneles ar ratatujas dārzeņiem un Parmesan sieru, bet es biju nedaudz atsilusi un jauka, tāpēc paņēmu Uz oglēm grilēts astoņkājis ar baklažāna-valriekstu biezeni

Tas bija sūdīgākais ratatujs, kādu esmu garšojusi (man ļ.simpatizē ratatujs), garneles bija nevis parmezanā bet kaukādā čedarā vai tml huiņā

Mans astoņkājis bija reāli piededzināts (esatļāvos to pateikt viesmīlei,kas bija gan ļ.laipna un piedāvāja kompensēt to ar sorbeta bumbiņām,ko es atteicos, za to pavārs iznāca no virtuves palūrēt uz mani, jo laikam jau latvieši nemēdz teikt,ka kaukas nav lāga) un nu, pa manam, tas biezenis noteikti nav tas,kas dod lielisku kopgaršu ar astoņkāji, pat negaršojošu pēc pelniem, lai gan per se tas bija diezgan tīkams.

nav jau tā,ka es būtu apskraidījusi lielāko daļu Rīgas restorānu, bet kamōn, kāpēc es gandrīz vienmēr palieku tik neapmierināta. man šķiet,ka man vajag psihoterapeitu,ar ko par to parunāt.

vēl mēs secinājām,ka piektdienas vakarā Antonijas iela mudž. Vīna studijā kā iegājām,tā izgājām, kāds tur bija pūlis. atradām kautkādu iestādi pretī izbijušajam enriko pulkstenim, kur bija patīkami tukšs un pie kalvadosa deva klāt arī ūdens glāzi, par to viņiem bonuss.

Muklājam, kurā ir vairāki kalvadosi, pagājām garām nezkapēc un pēdējo glāzi izdzērām Pasēdēt, kas ir kautkāds ūķis, spriežot pēc dīvānu nobružātības un kalvadosa neesamības. tur mēs nezkapēc pacēlām A.tematu un vakars sabojājās neatgriezeniski un viss bija slikti ne tikai dēļ ēdiena.

paldies par uzmanību.
  • Tu gan arī esi drosmīga, jo gan karpačo, gan ratatujs ir ēdieni bez receptes, proti, tie jau tomēr tikai pagatavošanas/pasniegšanas veidi, kamēr sastāvdaļas izvēlas katrs pavārs pats un viņiem jau nu toč labāk neuzticēties, jo īpaši vietās, kas pretendē uz smalku "eiropeisku" virtuvi. Nezinu, vai tas pats pavārs spētu saprātīgi paskaidrot, kālab karpačo šampinjoni vajadzīgi, piemēram. Kādu tieši neatkārtojamu garšas niansi šie tur piešķir.

    Jebkurā gadījumā, paldies, bijušajai Maurīcijai tagad metīšu lielu līkumu, tur gan nebija garšīgi arī tad, kad tā vēl bija Maurīcija.
    • bļe, nu kā tu nesaproti - šampinjoni zem gaļas ir paslēpti, JO LĒTI UN LAI IZSKATĀS VAIRĀK. tb pilda saburzītas avīzes funkciju
      • Ā, nu jā, šis man nudien nebija ienācis prātā, ja kāds kāddien uzstājas Vislatvijas pavāru konferencē, lūdzu tiem idiņiem pastāstīt, ka šitik pat labi var izlīdzēties ar vārīta kartupeļa vai kāļa šķēlēm, tas tomēr būs drusku neitrālāk un mazāk sabojās to pavāru karmu, jo šitie visur šampinjonus bāzēji papildus degšanai elles ugunīs diezgan droši nopelnīs arī dzīvsudraba klizmu trīsreiz dienā.
    • "Kādu tieši neatkārtojamu garšas niansi šie [šampinjoni] tur piešķir."

      Šampinjonu niansi.

      (Man garšo šampinjonu nianse.)
      • man nav nekas pret lielu daļu sēņu, tai skaitā šampinjoniem, tomēr man nešķiet,ka tie piedienās dajebkur

        pat tomātus un citronus,kas ir divas lietas, bez kā es nevarētu dzīvot (ok,vēl rūgta olīveļļa) es nelieku pie JEBKĀ

        un tai kombinācijā jēli šampinjoni bija pagalam lieki.
        • izlasiiju komentaarus par shampinjoniem, atcereejos, ka manas viesniicas itaaljrestoraanaa arii karpacho pasniedz ar jeeliem shampinjoniem. gaaju runaat ar pavaaru, intereses peec apprasiities. un wuallaa - dazhaados restoraanos karpacho pasniegshanas veidi atshkjiras, tomeer vairumaa tiek tomeer tie shampinjoni doti, kas ir uzreiz arii menjuu uzrakstiits [!!!], so, ja kaads neveelas, driikst pateikt, lai neliek. ar parmezaanu gan viss bija kaartiibaa [es, loogjiski, nenotureejos un pavakarinjoju pie viena tai izluukgaajienaa]. tomeer, kas mani mazliet saboza tavaa tekstaa - cik sapratu, tad menjuu nebija atrunaata selerija un shampinjoni (tomeer seenes ir seenes, un ir cilveeki ar alergjijaam un taa). es buutu tomeer uzjautaajusi viesmiilei vai pavaaram - wtf? :))
          • hah,paldiespar insaitu :)

            par sūdzēšanos - sk manu komenāru hederai :D



            • nu bet es uzskatu [laikam bishku pieseejos par daudz, jo tomeer servisa industrijaa straadaaju], ka kluseet gan nevajag. taas ir tavas tiesiibas, tu tomeer ne briivpusdienaas/vakarinjaas gaaji, tu par to maksaa, un nejau makdonalda cenas :)
              un!!! servisa industrijaa biistamaakie ir tie kluseejoshie apmekleetaaji, jo peec tam staasta citiem, bet ne restoraanam pasham. var jau buut, ka daudzi restoraani neklapees ar ausi, ja arii ko uzreiz uz vietas teiksi, bet ir tomeer taadi, kuri njem veeraa. katra kljuuda ved [vai vismaz taa tam buutu jaabuut] uz impruuvmentu, ja :))
              • tā tam būtu jābūt,bet līdz šim, ar retiem izņēmumiem, man tomēr pagalam sabojājas garastāvoklis no tā,ka es pasaku - jo personāls galīgi neizskatās gribošs to dzirdēt.
                tāpēc arī saudzēju sevi :D
        • Man arī nesķiet, ka šampinjoni piederās dajebkur, taču unpija jautājums man šķita pietiekami amizants, lai atbildētu. :D
  • nu labā ziņa, ka ja VISS bija negaršīgs, nebija arī jābrauc iekšā otra šķīvī :)
  • Es atvainojos, bet vai es sapratu pareizi - jūs pasūtinājāt vienu ēdienu ar parmesan, kurā nebija parmesan, tādēļ jūsu cienītais nolēma pasūtināt vēl vienu ēdienu ar parmesan naivā cerībā, ka tur būs parmesan? Laikam jau taisnība tai tautas gudrībai, ka no citu kļūdām nemācās. :D
    • ēmnē,Jūs nesapratāties
      mēs pasūtinājāmies visu uzreiz, tie pirmie bija stārteri,ja, un bijām neapmierināti ar visu pēc tam
      • Vai, nu tad gan izsaku ļoti līdzjūtību - aplausties ne tikai ar vienu, bet diviem sasolītiem parmesan varētu būt ļoti sāpīgi. Es noteikti ietu sūdzēties pie šitā punkta, jo sierus uzskatu par gandrīz vai manām cilvēktiesībām.
        • es esmu cilvēks,kam mūždien kautkas atgadīsies, sākot ar to,ka nebūs tieši tas vienīgais ēdiens, ko esmu izvēlējusies, turpinot ar to,ka parmesan vietā būs rīvmaize (nemeloju, sen atpakaļ spices double coffee) vai,ka man atnes ne to,ko esmu pasūtījusi, beidzot ar to,ka mans jocīgais deguns teiks,ka kautk kas nav svaigs,ko citi nevarēs saost. man ir baigi apnicis cīnīties ar lv apkalpojošo personālu,kas ļ.bieži sāk dirsties
          jau daudzus gadus izvēlos paklusēt un prosta turp vairs neiet
  • es tur biju kkad februaarii, panjeemu salaatus kaadusnutur ar tiigergarneleem. Bija ok.
    Un par A. ielu taisniiba. Piem, rossini, rivjeeraa un vardee galdinju droshaak rezerveet, iipashi jau nedeeljas nogalee. Devinji, vinometraa un viina studijaa nav tik traki, kameer ir terases. Kad taas novaac, tad arii droshaak rezerveet. Vakar, piem, vinometraa uz 8iem jau bija diezgan pions un otrdienaa.
    • zinkā, mēs no saviem čiera laukiem, ko mēs zinam :D

      man to amaroni družka ieteica, bet nu, viņa arī vienmēr par mani ņirgājas,ka man nekad nekas nav labi
      • Vnk Tev karma tāda. Man līdzīgi parasti - Vardē glāzi vīna ieskaita kā pudeli, ēdienu parasti izvēlos to, kas rezultātā vissūdīgāk pagatavots, mazās picas vietā atnes lielo diētas laikā utml. :D
    • ā! jūs visi esat tik smalki, es nesaprotu kā mēs varam būt cits cita listēs!
      • eee. nu. mēs neesam smalki.mēs tikai esam veci.
        es Tavos gados ar būt teikus' to pašu.
        pagaid bišiņ, skuķīt :D

        • kā neesat smalki? atpazīt ne-Parmezānu?! restaurācijas?! turklāt nu nav mums nemaz tik lielas tās vecuma atšķirības manšķiet
          • hmm. nu, man ir trīspieci. cik Tev?
          • Nu, ja cilvēks maksā par kaut ko vienu un saņem citu, parmezānu čista nav grūti atšķir no čedara, tad vaina ir restorānā, ne smalkumā.
      • nav jau nekāds ne smalkums, nekā. Baigi garšo ēst un man bērnības trauma - krustmāte kādreiz strādāja sabiedriskās ēdināšanas pārvaldē, es pie viņas dzīvojos un kontrolēs visus Ventspils restorānus izstaigāju.
Powered by Sviesta Ciba