Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-10-15 13:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Maskām būs būt?
Par to, vai un cik lielā mērā maskas palīdz ierobežot covid izplatību, runā daudzi. Bet varbūt jāpievēršas citam jautājumam - vai maskas gadījumā neveicina covid izplatību?

Latvijas gadījumā pēc pāris nedēļām gribēšu redzēt tos mentālās akrobātikas verbālos paraugdemonstrējumus par tēmu, kāpēc jāturpina lietot maskas, ja to lietošana nedod cerēto efektu - proti, covid infekciju skaits tikai aug.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2020-10-15 16:30 (saite)
Tiek apskatīta reāla problēma, vai dzīvē tas darbojas. Maska varbūt nosedz, bet cik daudz tā aiztur vīrusu? Cik pareizi cilvēki tās lieto? Un kā mainās cilvēku uzvedība ar maskām – piemēram, samazina distancēšanos un iesaistās citos lielāka riska pasākumos.

Joprojām nav pārliecinošu zinātnisku pierādījumu, ka maskas palīdz kovida ierobežošanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ub
2020-10-15 17:45 (saite)
Nezinu par zinātniskiem pierādījumiem, bet, teiksim, daudzās Austrumu kultūrās jau vairākus gadus ir normāli nēsāt masku, ja tev ir iesnas, lai neaplipinātu līdzcilvēkus.
Kā arī - pat ja maska neaiztur 100% mazās daļiņas, tā samazina ieelpoto daļiņu daudzumu. Jo mazāks pirmais kontakts, jo zemāka iespēja piedzīvot smagas komplikācijas, jo imūnsitēma daudz vieglāk tiek galā ar samazinātu pirmo iedarbību.
Protams, visefektīvākā metode būtu pilnīga sociālā izolācija, bet tas nekad nenotiks. Domāju, ka maska ir vienkāršs un iedarbīgs rīks, lai samazinātu vīrusa izraisīto postu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-10-15 18:14 (saite)
Daudzas lietas tiek darītas tradicionāli, bet nav īsti pierādījumu, ka tas strādā.

Pirms dažiem mēnešiem domāja, ka maskas var kaitēt kovida izplatībai, pamatojoties tieši uz tiem pašiem datiem, kādi ir tagad.

Domas tagad varbūt ir mainījušās, bet tas var būt tāpēc, ka cilvēki, arī profesionāļi, tagad ir vairāk nobijušies, tāpēc domāšana ir emociju ietekmēta, un tie nav zinātniskie dati, kas ir mainījuši atbildīgo personu viedokli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?