Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-03-02 11:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bez panikas
Vai tu jau esi sagādājis "krīzes paciņu" ar makaroniem, konserviem un tamlīdzīgi?

https://www.dinsakerhet.se/siteassets/dinsakerhet.se/broschyren-om-krisen-eller-kriget-kommer/om-krisen-eller-kriget-kommer---engelska-2.pdf

Tas nav nekas sarežģīts vai dārgs. Zinu, ka arī Latvijā kaut kur instrukcijās un regulācijās ir ierakstīts, ka valsts paļaujas uz iedzīvotāju spēju noturēties uz saviem krājumiem vairākas dienas.

Un nē, tā nav panika. Šāda "krīzes paciņa" tieši novērsīs paniku, ja gadījumā kas notiks (dabas kataklizma, karš utml).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]runcis
2020-03-02 19:22 (saite)
Man tas aizsākās, jo kādreiz dzīvoju/strādāju uz salas ļoti senā ēkā, kura daļēji būvēta no koka. No ļoti sausa koka. Ar kamīnu. Ar komerciālo virtuvi. Ugunsdrošības risks pietiekami liels. Tad nu man bija atlikta mugursoma, kurā bija 1 drēbju komplekts + doķi, rezervers telefons (tiesa gan bez sim kartes), mazliet naudas utt. Vārdu sakot viss, lai nepieciešamības gadījumā varētu paņemt vienu lietu (t.i. mugursomu) un tā man nodrošinātu tikšanu atpakaļ līdz mājām. Paralēli biju arī savācis miniatūru izdzīvošanas komplektu (virve, mazs lukturītis, žilete, nazis, kompass, uguns piederumi utt.), ko nēsāju vienmēr sev līdzi, jo dažreiz sanāca arī doties ceļā ar kuteri/laivu/prāmi okeānā.

Kopš tā laika arī aizdomājos par pārējo.. mājās ieviesu rezerves variantus ilgākam laikam, sērkociņus, lukturīšus, baterijas, tualetes papīru, rīsus, makaronus, sāli, cukuru, tunča konservus, makaronus, pupiņas, marinētās lietas, pagrabā kartupeļi savam pusgadam utt. Pabeigšu remontu virtuvē/pieliekamajā, sakārtošu tā pienācīgāk. Un tad ieviesīšu mazo bekapa variantu garāžā.
Automašīnā jau tagad parasti ir otrs drēbju komplekts, gumijnieki, tūristu plītiņa ar gāzes baloniņu un vēl visādi sīkumi. Bet, diemžēl, neesmu to tā sistematizējis. Pie tā būs jāpiestrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magnolia
2020-03-02 19:51 (saite)
super! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-03-02 21:14 (saite)
bunkurs jau izrakts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]runcis
2020-03-02 21:49 (saite)
Nu, bet, protams.. kā tad citādāk? To vien daru, kā bunkurus roku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?