Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2021-11-05 09:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Transhumānisms 3.0
Pieņemsim, ka tiek atrasts risinājums, kā pārcelt, ko nu [info]ctulhu un [info]mindbound grib pārcelt no ķermeņa uz kaut kādu mākslīgo aparātu, kas nemirst. Tiktāl viss ir saprotams. Taču, cik nopratu no viena [info]mindbound komentāra (kuru man tagad ir slinkums meklēt), process ietver sevī kopēšanu un attiecīgi kopiju skaits var būt faktiski neierobežots. 

Tādā gadījumā man rodas jautājums - tie visi būs īsti ego, kas paši sevi apzinās? Tātad tie būs vienādi, bet tajā pašā laikā nošķirti? Teorētiski, ja tā tiešām ir 1:1 kopija, tad viņiem visiem vajadzētu domāt un darīt precīzi vienas un tās pašas lietas. Bet tas nav iespējams, jo viņi nav vienā un tajā pašā vietā.

Kaut kas man te nelīmējas kopā un nemeiko sensu. Ja nu vienīgi tās kopijas ir tikai un vienīgi kopijas, tādā imitāciju nozīmē - tur nav ego, kas pats sevi apzinās un spēj pašreflektēt. Kā grāmatas kopija, kas nav izlasāma, jo nokopēta datoru valodā, kuru prot viens neeksistējošs dators.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-11-05 14:17 (saite)
Genocīds ir slikta lieta, genocīdu nevajag.
Nemirstība ir laba lieta, nemirstību vajag.

Tāpēc salīdzinājums neder.

OK fundamentālas izmaiņas tad ir, piemēram sākšana lietot uguni, valodu utt. Nu jā izmaiņas, fundamentālas. Vajadzīgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-11-05 15:37 (saite)
Tu pēkšņi mainīji tēmu.

Te nebija runa par nemirstību. Te bija runa par ego kopēšanu. Un es saku, nē, nevajag ego kopēt, es pirmkārt jau domāju, ka tas fundamentāli nav iespējams, jo es varu būt tikai viens tāds es, un viss, nevar būt citi identiski mana ego pavairojumi. Otrkārt, tu pats jau mini problēmu, ka ļoti viegli var nokļūt situācijā, kad nebūs skaidrs, kurš bija oriģinālais ego (kas faktiski jau arī norāda, ka oriģināls ir viens un neatkārtojams), sāksies strīdi un visādas ziepes. Paldies, nevajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?