Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2021-01-13 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Stratēģija
Vai būs kāds punkts, sarkanā līnija, vai kā nu to sauc, pēc kura tiks pacelts jautājums, vai Latvijas izvēlētā stratēģija ir nepareiza? Kaut kā dīvaini izskatās, jo daudzas lietas Latvijā notiek tāpat kā Zviedrijā. Teiksim, vīruss iekļuva pansionātos. Zviedrijas gadījumā tad tika klārēts, ka stratēģija nepareiza, ka gribējuši večukus nomušīt ekonomikas vārdā un tamlīdzīgi.

Tad vēl, protams, tas jancīgais superfokuss uz vakcinēšanos. Man ir tāda sajūta, ka Kariņš lepni ielicis visas olas vienā groziņā, un nu tik rāda. Bet vakcīna neko uzreiz neatrisina. PVO nupat paziņoja, ka ar visu aktīvo vakcinēšanos šī gada laikā globāli kolektīvo imunitāti sasniegt nav iespējams. Latvija nav nekāda izolēta sala, kā mēs visi labi zinām. Tātad ierobežojumiem būs būt. Bet premjers stāsta pretējo - tagad te visi novakcinēsimies, un tad tik atsāksies "normālā dzīve".


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2021-01-14 10:50 (saite)
Nu tas ir tāds ļoti teorētisks pieņēmums "kā būtu, ja būtu". Vakcīnas jau tā tika uztaisītas vēl neredzētā ātrumā, un to ir jānovērtē. Par vakcinēšanas tempiem drusku cepas pat Zviedrijā - protams, šo jautājumu cilā opozīcijas partijas. Manuprāt tas ir tāds blakustemats ar ne pārāk lielu nozīmi. Temps gan jau kāps, un situācija gan jau uzlabosies. Jādomā, ko un kad darīsim ar ierobežojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-01-14 14:17 (saite)
Vakcinācija šobrīd ir viss. Protams, bez tās varētu iztikt, ja cilvēkiem būtu nedaudz lielāka riska tolerance, kāda bija teiksim astoņdesmitajos gados. Bet citādi pat Zviedrijā tiek ieviesti aizvien stingrāki un stingrāki ierobežojumi. Jo kā tu iedomājies šis viss varētu beigties? Nu vienīgi tad, kad visi izslimos, kas šobrīd ir daudz reālākais scenārijs, jo parādās aizvien lipīgāki vīrusa varianti. Lai tas nenotiktu, vakcinācijai ir jābūt daudz ātrākai nekā tagad.

Protams, daudzi nejūtas, ka kaut ko var ietekmēt, tāpēc vienkārši paļaujas – ko valdības izdarīs, tā arī būs. Šajā gadījumā es arī tieši norādu, ka valdībai ir jābūt aktīvākai, un pat konkrēti, kādos tieši punktos. Piemēram, EMA atjaunoja Pfizer vakcīnas zāļu aprakstu, konkrēti pasakot, kādā veidā ir jādabū no flakona nevis 5, bet 6 devas. Tas nozīmē, ka iepriekš piegādātās devu skaitu var pareizināt 1,2.

Tāpēc citos jautājumos es redzu, ka LV valdība ir sasparojusies. Bet ir vēl lietas, par kurām neko nerunā. Piemēram, vai ir saprātīgi turēt 100% rezervē 2 devu? Varbūt ar 10% rezervi pilnībā pietiktu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?