the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2013-12-05 14:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Ušakovs - noziedznieks" pa lielai daļai ir katra paša vērtību sistēmā balstīts apgalvojums, bet te nu ir viens no tiem gadījumiem, kad Rīgas domes rīcība diezgan ļoti velk uz tādu, nu, īstu noziegumu: http://krizdabz.lv/it-zinas/usakov-rokas-nost-mobilly/

ļoti patīk šis ne gluži krizdabza atklājums RS pilnīgu pašu izveidotās, no Mobilly nekādā mērā nenoskatītās sistēmas dzīlēs:



(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2013-12-05 21:09 (saite)
Tas nav gluži mans atklājums, bet aptuveni tik trakas lietas šodien man ne reizi vien iesūtīja bloga lasītāji. Kaut kāds pilnīgs bardaks ar Ušakovu un viņa minjoniem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2013-12-05 22:27 (saite)
ok, izlaboju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2013-12-05 23:53 (saite)
Nu nav tur nekāda nozieguma. API var kopēt, tas vēl nenozīmē, ka pats kods ir zagts. Vispār man liekas, ka nekā diži sarežģīta tajā apmaksas sistēmā nav, un pāris programmētāji var ātri uztaisīt līdzīgu sistēmu un ar to vēl ietaupīt. Man šķiet, ka sašutums vairāk ir par to, ka kāds privāts uzņēmums vairs nevarēs baroties no Rīgas Domes. Citiem varbūt ir naivas ultra-liberāļu idejas, ka viss ir jāprivatizē līdz pēdējai skrūvītei, ieskaitot policiju un cietumus, un tad beidzot iestāsies uzplaukums un laime.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2013-12-06 00:07 (saite)
man tiešām liktos saprotami, ja RS jau no sākuma būtu paši nākuši ar šādu sistēmu (tas ir, citu izstrādātu, bet viņu ieviestu) un barojušies uz to velna paraušanu. bet viņi to neizdarīja, izdarīja citi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2013-12-06 00:14 (saite)
Varbūt RD sākumā tas likās sarežģīti, bet vēlāk tā lieta kļuva skaidrāka. Tas nav pakalpojums, ko RD pārdod. Tas ir tikai norēķinu veids, un tas ir tikai pozitīvi, ja viņi meklē veidus, kā samazināt šīs izmaksas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2013-12-06 00:24 (saite)
ok, ja runājam par "naivām idejām" un "veidiem, kā samazināt izmaksas", tad - Ušakovs tradicionāli ir izcēlies arī ar sabiedriskā transporta lētināšanu, tikai nez kādēļ man no nākamā gada būs jāmaksā 85 santīmi par braucienu :) otrkārt, uzņēmēju piekāšana ir sūdīgs veids, kā tās izmaksas mazināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2013-12-06 00:27 (saite)
Ko nozīmē "uzņēmēja piekāšana"? Es saprotu, ka starp RD un Mobilly ir līgums par sadarbību līdz noteiktam termiņam. Viss ir likumīgi un atbilstoši labai biznesa praksei. Par ko ir cepiens?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]malfor
2013-12-06 00:49 (saite)
aaaa

https://twitter.com/krizdabz/status/408569621877628928/photo/1/large

(Atbildēt uz šo)


[info]unknown_entity
2013-12-06 10:21 (saite)
Dizaina un komandu kopēšana gadījumos, ja tiek veidota sistēma, kurai vajadzētu aizvietot eksistējošo, ir normāla prakse. Tobiš cilvēki cenšas sagādāt pēc iespējas mazākas galvas sāpes klientam, kurš ir kā parasti apjucis un ar masīvu inerci.
Tas, ka koderiem uzdevums tika nostādīts kā "Uztaisiet identisku sistēmu" arī parādās pieejā. Džekiem poh par nosaukumiem, viņi dara savu darbu.
Nekomentēšu politiskos un citādi socioloģiskos šīs padarīšanas aspektus, tas visdrīzāk ir naudas un kontroles jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2013-12-06 12:33 (saite)
pogu un komandu unificēšana nudien ir slavējama lieta, un "lai būtu tāpat" dizaina filosofija - nu jā, bet. viena lieta būtu, ja to darītu vienkārši kāda cita kompānija, kurai pēc tirgus likumiem tad vnk vajadzētu būt vismaz kādai lietai, kas būtu labāka kā oriģinālam. attiecīgi, konkurence'n'shit, ļoti labi, lai būtu.

cita lieta tomēr ir, ja to dara oriģinālā projekta klients RS (nevis pasūta sistēmas izstrādi vai, nez, nopērk kompāniju, bet par % no peļņas it kā sadarbojas, bet tikmēr ievieš "savu" alternatīvu), kas turklāt ir Varas Struktūra, kas tagad, kā Ušakovs saka, brīvajā tirgū sacentīsies - ņemot vērā, ka viņš pats var noteikt abu pakalpojumu cenas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unknown_entity
2013-12-06 14:22 (saite)
Tur jau tā lieta, ka viņiem vajag ejošu sistēmu, bet lētāk. Jaunās sistēmas izstrādes un testēšanas laikā tiek izmantota vecā sistēma. Un idejiski tak loģiska rīcība, neatkarīga no tā, kas ir pasūtītājs.
Atkārtošos, ka šis ir neņemot vērā noklusēšanu un pakalpojuma piegādātāja maldināšanu par nākotnes plāniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?