302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2015-12-03 23:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:working
Mūzika:Rome - Die Æsthetik Der Herrschaftsfreiheit: To Be Governed
Entry tags:news, politics, science, science:astronomy

Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik stulbi: iespējams, ka havajiešu šamaņu vēlmes dauzīt bungas un šūpot zvanus izmeklētās vietās dēļ ir ticis zaudēts plānotais TMT teleskops. “Natural and cultural environment” my arse, ņemot vērā to, ka runa ir par akmeņainu vulkāna virsotni, ap kuru jau desmitiem gadu tiek būvētas un aktīvi izmantotas masīvas observatorijas. Labi vismaz, ka EELT tiks būvēts Čīlē.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2015-12-04 00:48 (saite)
Visi tie enviromentālisti parasti ir aptrakuši leftardi, bet šajā gadījumā ir tīri vienkārši no juridiskās puses. Ja paši havajieši tur būtu gribējuši taisīt teleskopu, tad viena lieta, bet, ja nē, tad viss pareizi. Jābūt publiskai apspriedei, ļaujam vai nē. Ja šamaņi ar zvaniem viņiem svarīgāki, tad dīlo ar to. Vietējai populācijai jāizlemj kā viņi attīsta savu zemi, nevis kaut kādai NASAI vai sciencnērdiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-12-04 00:55 (saite)
Ja pareizi saprotu situāciju, tad Hawaii's Board of Land and Natural Resources (vietējā atbildīgā instance šādos jautājumos) konkrēto zemes platību observatorijas būvei oficiāli piešķīra jau 2011. gadā. Tagad tikai izrādās, ka pa šiem pieciem gadiem ir paguvuši sarosīties attiecīgie aktīvisti, kurus intereses it kā neesot ņemtas vērā tālajā divtūkstoš vienpadsmitajā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2015-12-04 05:45 (saite)
Jebkurā gadījumā atkarīgs vai tik tiešām ir vai nav bijusi publiskā apspriešana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-12-04 05:47 (saite)
Tā, kā tur jau atrodas kādas desmit dažādas observatorijas, būtu dīvaini, ja šīs celtniecībai vajadzīgo formalitāšu kārtošana būtu īpaši atšķīrusies no iepriekšējām. Lai vai kā, papētīšu detaļas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2015-12-04 15:22 (saite)
Nu varbūt tur tiešām kādi šamaņi vēlas dauzīt bungas un, ja ir šamaņi, tad visdrīzāk arī viņu pakalpojumu lietotāji. A citas observatorijas moš netraucēja. Neiedziļinājos, bet, ja tā, tad viss pareizi.
Tas ir analoģiski kā ''vot taisīsim BAMu, pa kuru laist progresa fūres, tieši caur šitās baznīciņas centru un lai iet d. to atpalikušo tumsoņu draudze, kurai tā baznīciņa ir svarīga dzīves sastāvdaļa.(saprotu, ka tu tieši tā arī droši vien spriestu ;])

Cik mums Latvijā nav bijuši gadījumi, kad bez jebkādas iedzīvotāju ziņas, pa vidu kādas komūnas dzīves/atpūtas vietai, iebāž metāla vai betona monstrus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-12-05 19:40 (saite)
Es droši vien tieši tā arī spriestu, bet manā gadījumā tas ir hardly negaidīti vai pārsteidzoši (un ne tikai tādēļ, ka runa ir par baznīciņu vai kādu citu reliģisko iestādi).

Šeit mani gan mulsina fakts, ka protesti un debates nesākās jau 2011. g., kad tika izdota atļauja sākt būvdarbu veikšanu (vieta bija marķēta un iežogota jau kopš 2012. g., līdz ar to šamaņiem & Co. tur piekļuves nav bijis jau vismaz pēdējos trīs gadus, nemaz nerunājot par to, ka tagad attiecīgais zemes gabals jau ir nospridzināts, nobuldozēts un ar daļēji ieliktiem ēku pamatiem).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?