302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2015-07-14 18:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:awake
Mūzika:Sun Of The Blind - Skullreader: Fire And Thirst
Entry tags:neuroblogging, personal, science

Padomāju un secināju, ka jāpamācās un jāpakonsultējas par zinātnes blogošanas tēmu. Nekad nav patīkami, ja kaut kas šķietami triviāls izrādās anything but, bet ko padarīt.

Update: Mainījušies plāni, apdeiti sekos.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2015-07-15 02:16 (saite)
Lieki tērē laiku. Krančo numurus. Tam tu esi domāts.
Da i neiroloģija kā zinātnes nozare pagaidām ir tik pat virtuāla ka teorētiskā fizika, tāpēc - kāpēc lai kādam, kas nesaņem naudu tajā veģetējot, būtu interesanti par to lasīt? Cuz liek, black holes r cool?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barvins
2015-07-15 06:42 (saite)
Ilustrētā zinātne ar saviem vieglajiem populārzinātniskajiem "black holes are cool" rakstiem stabili turas LV lasītāko žurnālu TOP10.
http://www.tns.lv/wwwtnslv_resources/images/Mediju_petijumu_gadagramata/TNS_Latvia_mediju_petijumu_gadagramata_2013-2014.pdf

Uzrakstīt populāri par neironiem jābūt vieglāk nekā uzrakstīt par melnajiem caurumiem, kaut vai tādēļ, ka melnie caurumi ir kaut kur figviņuzinkur, who cares, bet neironi ir katram pašam galvā, tāpēc vieglāk panākt, lai lasītājs uzskata, ka tas ir kaut kas svarīgs, lasīšanas vērts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2015-07-15 07:04 (saite)
To, kam es tērēju savu laiku un, vēl vairāk, kam "esmu domāts" (lai ko tas arī nenozīmētu) gan pēdējā instancē izlemšu es pats, līdz ar to vari necensties dot vadošus norādījumus.

Par pārējo — nezinu, vai esi pamanījis, bet populārzinātniskā literatūra, raidījumi, blogi u.c. līdzīgas lietas ir interesantas pietiekami lielai nespeciālistu publikas daļai, kam fokuss nav dzeltenā prese, praktiskie latvieši vai ezotēriski reliģiskas muļķības. Ja es plānotu rakstīt ar lielākiem apgriezieniem, tad rakstītu, tendējoties uz viņiem. Šobrīd laikam pietiks ar rakstīšanu ieinteresētajai "Cibas" lasītāju daļai, you know how you are.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?