19 April 2021 @ 12:06 pm
 
Manas lielākās bailes ir, ka man viss būs jāizdara vienai, jo neviens beigās nepalīdzēs. Tāpēc arī tik bieži man negribas dzīvot. Jo vienai cīnīties nav jēgas. Un vēl asaru punktus pieliek tas, ka es vienmēr visiem mēģinu palīdzēt, bet man tik reti kāds palīdz. Un sevis nīšanas punktus pieliek sapratne, ka ir iedomīgi un stulbi gribēt, lai kāds palīdz, jo why the hell would anyone want to do that.
 
 
( Post a new comment )
putns[info]dumshputns on April 19th, 2021 - 02:32 pm
AIj, ar šo ir sarežģīti, ar palīdzēšanu un palīdzības pieņemšanu. Reizēm tā palīdzība nāk kā apgrūtinājums, ja brīvprātīgais palīdzētājs pārprot vajadzību, vai grib tūlītēju apmaiņu, vai statusa apliecinājumus sev. Tie tad ir daži no palīdzēšanas veidiem, kurus labāk nepieņemt. Un tad varbūt ir ļoti labi jānodefinē, ko tieši un kā pats grib, lai palīgs līdz. Tad vēl, protams, ir komunikācijas process, kur var saiet greizi. Bet vispār cilvēki palīdz viens otram, jo tas, tāpat kā kašķēšanās, ir mūsu dabā.
(Reply) (Link)
transcendentālais objekts laika galā[info]ub on April 19th, 2021 - 02:53 pm
Vai Tu esi mēģinājusi apzināti lūgt palīdzību? Cilvēkiem patīk palīdzēt. Grūtības ir ar to pārkāpšanu pāri savam ego, lai to komunicētu.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 19th, 2021 - 06:50 pm
Es negribu neko prasīt, jo negribu cilvēkiem likt justies, ka viņiem ir lietas jādara manā vietā. Vienīgais, ko es pieļautu, un uz ko es ka idiņa ceru, ir kaut kādu iniciatīvu, kad cilvēki redz, ka man ir grūti.

Un ja tā nenotiek, tad es vienkārši secinu, ka lai cik reizes es mēģinātu domāt, ka esība ir laba, ka tā tomēr nav laba.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on April 19th, 2021 - 08:46 pm
kaut kādu iniciatīvu, kad cilvēki redz, ka man ir grūti

nezinu, man šķiet, tā baigi pats no sevis nenotiek. nē, nu, piemēram, tai pašai vecmammai, ko iepriekš minēju, viņa pēc covid nevar pastaigāt, un viņai palīdz cilvēki, izrāda iniciatīvu, bet tā laikam ir tāda vecuma nespējnieku un bērnu privilēģija

vnk pieaugušie savā starpā, pārsvarā jau nē, jo pieņem, ka otrs ir var tikt pats galā, ja neprasa palīdzību (bet ja paprasa palīdzību, tad gan daudzi palīdz). ir, protams, izņēmumi, kas metīsies virsū un iniciatīvos, bet tie vairāk ir tādi "pasaules glābēja tipa cilvēki", kas citādāk nejūtas laimīgi, ja nav kādam nepieciešami/vajadzīgi un kādu nevelk laukā no purva.

esība ir neitrāla, viņai nav ētisku kategoriju labs/slikts. it is what you make of it
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 20th, 2021 - 11:07 am
Jā this sounds legit. Tāpēc arī dzīve bieži gets me down. Because if it is only you and you have to do everything (because others helping like you were a baby or old person, is morally unjustifyable) it is just too heavy and pointless, and dibious if there is any workable meaning to it. Vienkārši kaut kāda Sīsifa ballīte. Un tikai tāpēc, ka you make of it ka Sīsifa ballīte ir forša, tā pēkšņi nekļūs forša, on the opposite - it will split and torment your brain in even more spectacular ways.
(Reply) (Parent) (Link)