08 March 2021 @ 05:49 pm
Age of Cain.  
Es nemaz ar neskatīšos Meganas un Harija interviju. Pietika izlasīt Piersa komentāru, lai man uznāktu šķērmu mutuļi, atsitot jebkādu ziņkārību par viņu suņpurnīgo grimas tārpmēli. 

"Salacious. Scandalous. Sanctimonious. Spectacularly self-serving. Those were just my initial thoughts after ten minutes of the Oprah whine-athon with Meghan and Harry, and while restricting myself to only using words beginning with the letter 's'. By the time I'd finished the whole two-hour orgy of pious, self-indulgent, score-settling twaddle, the steam was erupting out of my ears like an exploding geyser, and my lexicon of rageful epithets extended to the full range of the alphabet. Never have I watched a more repulsively disingenuous interview. Nor one more horrendously hypocritical or contradictory." 

Kas manī visvairāk raisa pretīguma afektu pret sūdzēšanos ir tas, ka es pati to esmu tik eleganti izkopusi, ka rūgti visaptveroši izprotu sūdzēšanās it kā nevainīgi draudīgos mehānismus, kas pasauli vienmēr padara par ļaunāku vietu. 

Es akūti izjūtu, kā sūdzēšanās ieplēš laiktelpas villainīti un aukstasinīgi tajā ielaiž badīgi tumšos iznīcības spēkus. Nihilismu, apātiju, naidu, atriebību, vardarbību, ļaunu kaisli, kas deg alkatīgām mēlēm un posta nešķirojot. 

Jā, mēs visi esam krituši, mēs visi ciešam un raudam un drebam un dodam savas asinis un sviedrus gribīgi un negribīgi. Citiem sāpes ir mazāk, citiem sāpes ir daudz, citiem sāpes bija un būs, citiem vēl nav atnākušas taču nāks, citiem sāpes ir neredzamas, citiem sāpēs ir atklātas, citu sāpes mēs nekad neuzzināsim, no citu sāpēm mēs nevaram novērsties.. sāpes ir mūsu kopējā valoda un alga, un mūsu šķīstoši-radošā uguns. Taču, sūri un grūti, apvaldot sevi tūkstoš reizes, esmu nonākusi pie vienīgā loģiskā secinājuma - sāpes var pārtraukt tikai ar piedošanu. Ar optimismu, garīga spēka trennēšanu un spītīgu sniegšanos pretim labajam, ar citu iedvesmošanu un ar rūpēšanos, ar bez nosacījumu atsacīšanos no ļaunā, turot acis arvien uz mērķi - mīlestība, ejot pavisam šauro, neiespējamo labestības ceļu. Viss labais par ko mēs zinām, ko mēs jebkurā dotajā brīdī no sirds darītu un brīvi atdotu savam mīļākajam un tuvākajam, ir tas, kas ir jādara mums visu laiku un augu dienu pretī katram un visam, ko pasaule mums dod.  Dažreiz tā var būt plika klusēšana, bet nekad nenokāpt ellē. 

Taču cilvēki, kas savas un citu sāpes savā tumsonīgajā apsēstībā ievaino ar apvainošanos, sūdzēšanos, vainošanu,  atriebīgumu, ir kā tie bezdvēseliskie uzraugi, kas cietumniekiem lika bezjēdzīgi nēsāt slapjus sāls maisus, vienkārši lai izliktu savu indi un ļaunumu, kas viņos bija tik dziļi iesēdies, ka drīzāk kļuvis kā par tādu garlaicīgu nodabu. 

Likt citiem just savas sāpes nav ne godīgi ne taisnīgi, bet gan iestāšanās pret esību kā tādu.
 
 
( Post a new comment )
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2021 - 12:51 am
ļoti skaista un sirsnīga intervija, nedaudz pilna ar amerikānisku pašcentriskumu no Meganas puses bet visādi citādi ļoti taktiska pret karalisko ģimeni dotajā situācijā.

es nedomāju, ka tur bija kkas šokējošs tajā intervijā, galīgi nē, tikai dailyfail un līdzīgajiem miskašu racējiem vajag par ko rakstīt un šausmināties tāpēc furors, pavisam normāla intervija.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2021 - 01:38 am
Hmm, still, ja es buutu karaliene Elizabete, man buutu stress un ruugtums sirsninjaa par visa sliktaa piemineeshanu un nodeviibu. Man tas no pashas darba atgaadina tos tuuristus, kas paliek viesniicaa, ir all smiles and politeness, bet tad aizbraukushi ieraksta Tripadvisor devastating review. Bet shii nav nekaada viesniica bet gan pashu gjimene, that hasn't done anything terrible but has been just a typical family with issues. Cik reizes mana gjimene nav mani terorizeejusi ar savu viedokli vai pat darbiibaam, i still love and cherish them, not make money out of my hurt feelings and victimhood.

Bet nevermind, I'm just triggered because of the sort of person I am. I'm sure ka taa inervija nebija tik traka kaa es un Piers domaajam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2021 - 10:38 am
viņi caur caurēm intervijai ļoti labi izteicās par karalieni pašu un par pašu karalisko ģimeni maksimāli taktiski. rūgtums bija pret institūciju, ne tik daudz ģimeni, un viņi to vislaik uzsvēra, ka ir atšķirība starp the Firm and the Family..

es nebiju plānojusi skatīties baigi, jo man pārāk tā visa ņemšanās neinteresē, es viņus uztveru kā peculiar British tourism attraction, kur nodokļu maksātāji uztur brendu, lai cilvēki atbrauktu un pirktu krūzītes, bet es domāju, aij uzlikšu fonā uz viena ekrāna, paralēli lasīšu Investors Chronicle žurnālu lai būtu produktīvi laiks pavadīts, jo man bija pāris raksti palikuši, jo bija sajūta, ka noteikti būs dzīvē kāds brīdis kur kāds šito interviju pieminēs, un es negribēju, lai manu viedokli par to veido kādu citu cilvēku viedokļi un atreferējumi.. lol, beigās neko nepalasīju, tikai skatījos :D
(Reply) (Parent) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2021 - 10:54 am
cik saprotams arī (protams, tā bija tikai one side of the story) stāsts drīzāk bija nevis par smaidīgajiem tūristiem, kas uzraksta bad tripadvisor review (lol šitas atgādināja strādāšanu kalnu viesu mājā :DD),
stāsts drīzāk ir par to ka H&M dzīvo viesnīcā, kur citās istabās dzīvo H ģimene, arī The Queen un tad vairāku gadu garumā H&M mēģina iet pie menedžera un teikt, eu bet mums istabā ir tarakāni un mould. un menedžeris saka, ko jūs, mums nav tarakānu un mould, un ja arī ir, tad neko nepadarīsi, pagrieziet paladziņu uz otru pusi, guliet tālāk. un H&M ietpie pārējiem ģimenes locekļiem viesnīcā, un arī tur visur tarakāni, bet visi saka, ko nu šūmējaties, mums jau arī ir, vnk sadzīvojiet. un tad paralēli tam visa british bile machinery ar sun un mail priekšgalā stāsta, kur megana chimpy and fujj. un tad H&M izdomā, ka viņiem labāk citā viesnīcā, izrakstās. un tad uzraksta tripadvisorā sūdīgu review par viesnīcu un menedžeri, bet ne par ģimeni, kuri turpina dzīvot ar tarakāniem. Bet protams because americans reciew nav tripadvisorā bet pie Opras, kas varbūt zināmā mērā ir arī kā atriebība pretīgajiem britu kaku žurnālistiem, jo H&M beidzot ir kkāda platforma no kuras pateikt savu pusi stāstam pretī tam ko teica britu žurnālkuces. protams, varētu raukt degunu un teikt, eu bet nedaudz pompozi un tā, bet nu bļē ja tavu bērnu britu mediji nosauc par chimp man arī paliktu rūgtumiņš. es vairāk to interviju redzēju kā cīņu pret to pretīgo samazgu mašinēriju. varēja protams mazāk krindžīgi to darīt, but americans be americans
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2021 - 07:35 pm
Bet the firm ir karaliene, tā ir visa viņas dzīve, izvēlētais dzīvesstils, esība. Es nedomāju, ka karaļnamu var nokritizēt nekritizējot karalieni, jo tas karaļnams jau eksitē dēļ viņas, dēļ Harija brāļa, kuri visi ir izvēlējušies šo dzīvi, lai cik tur būtu apspiestības, depresīvu momentu, pašnoteikšanās trūkuma, brīvības trūkuma. Teiksim Elizabetes tēta brālis, kas bija uz kādu laiku karalis, izlēma ka tas nav priekš viņa jo karaļnams neļāva viņam precēties ar savu sirdsāķīti, viņš tad pameta troni lai būtu kopā ar savu draudzeni, bet ne reizi neko sliktu par ģimeni neizteicās.
Tāpēc, lai cik laipni, maigi un eleganti viņi savu bēdu izstāstītu, es nedomāju, ka to var nevar saprast nekā citādi, kā royal family sucks because they made me sad and didn't let me do things, and commented on my appearance.
Ja problēma bija tikai britu mēdijos, tad ir vēl ačgārnāk. Jo tajā vietā lai atriebtos mēdijiem, viņi tieši iedod mēdijiem vēl vairāk pārdodamā materāla.. atriebjoties ģimenei.

Es, protams, saprotu, ka cilvēkiem ir tiesības runāt par savām pieredzēm.. viņi ir slaveni un kāpēc atsacīties no Opras intervijas. Bet kritizēt ģimeni, kas viņiem neko sliktu nav izdarījusi, izņemot pieņēmusi sagaidot ka viņi dzīvos pēc karaļnama likumiem, un tad palaidusi kā viņi gribēja bez no hard feelings, ir icky. Es domāju ka viņiem vajadzēja būt diskrētākiem, runāt par savām emocijām inteliģentāk, neiepinot tajās citus tādā merā, it kā tikai viņi par tām būtu atbildīgi. It sevišķi, ja tas ir for the whole world to see. Manuprāt, priekš tādas atklātības, kas necessarily parāda citus sliktā gaismā (dēļ jūsu esības izpratnes kontrastiem) pieder tikai psihoterapeita kabinetā. Sorry, ja es esmu kaut kāda old fashioned un domāju, ka vecāki un vecvecāki un māsas un brāļi ir jāciena un evajag viņiem aiz muguras runāt par slikto, bet es vienkārši nevaru piekrist cilvēkiem, kas domā ka tas ir no big deal.

Vēl es arī atvainojos par being so agitated, I am sure ka lasīt tādus ierakstus ir annoying, bet ciba nu..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2021 - 07:56 pm
"Es nedomāju, ka karaļnamu var nokritizēt nekritizējot karalieni, jo tas karaļnams jau eksistē dēļ viņas..."

es teiktu, ka tieši otrādāk - viņa (un visi pārējie) ir servants of the Crown, viņi eksistē karaļbūsanas dēļ. (nu labi, es neesmu baigi kompetentā šajā jautājumā, mans viedoklis par britu monarhiju ir balstīts uz the Crown seriālu un kkādām studiju paliekām smadzenēs, un pastaigām pa Londonu :DD). Viņas vietā varētu būt jebkurš cits, kam iekristu piedzimt karaliskā ģimenē un kas uzņemtos kroni nest...

un "ka to var nevar saprast nekā citādi, kā royal family sucks because they made me sad and didn't let me do things, and commented on my appearance."
to diezgan ļoti labi varēja saprast kā institūcijas un mēdiju kritiku, nevis pašas ģimenes, ko viņi daudz un dikti uzsvēra. Ja palasa komentārus internetos, tad ir līdzīgi - puse cilvēku šausminās un domā, salacious, scandalous, oh, how dare they offend the Queen. un otra puse šo interviju uztvēra līdzīgi kā es - kā institūcijas un mēdiju kritiku. līdz ar to vnk realitāte saka, ka var gan uztvert to citādāk nekā saki (bet arī ne visi - līdzīgi kā par breksi, vnk daļa domā tā, daļa pilnīgi pretēji)...

bet galu galā, tas viss īsti neko nemaina, skaidrs ir tikai ta, ka viņu jautājuma vieniem būs tads viedoklis, citiem cits :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 9th, 2021 - 08:06 pm
Nu labi, that is fair. Bet tad viņi vismaz noteikti nokritizēja karalienes dzīves izvēli palikt uzticīgai tam sasodītajam kronim. It's just very complicated, jo viņi nav parasti cilvēki, kas runā par dzīves pieredzēm, tas ir karalienes mazdēls ar sievu, so neizbēgami viss, ko viņi saka is very personal to queen. So tikuntā tad sanāk, ka viņi saka grandma you are very sweet, but your whole life has been a suffocating lie, so...

Bet ir kā tu saki - cilvēki to uztver dažādi. Briti cik redzams tomēr vairak šausminās, jo laikam diskrētums ir viena no britu pamatvērtībām, kas arī man, par spīti ka esmu diezgan liels mileniālis, patīk. Toties amerikāņi pieslienas Meganai un Harijam, jo tur runāt par emocijām un fokusēties vairāk uz sevi ir populārak. I guess each to their own. Galvenais atcerēties, ka jāturpina saglabāt civilizētību par spīti viedokļiem. Gan jau drīz uzradīsies, kas cits par ko iešūmēties. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on March 9th, 2021 - 08:20 pm
"Bet tad viņi vismaz noteikti nokritizēja karalienes dzīves izvēli palikt uzticīgai tam sasodītajam kronim."
Es mēģināju atrast citātu no intervijas, tas bija kkur uz beigām, kur Harijs runāja par the Queen, tur bija tikai mīlestība un dziļš admiration tajā, ko viņš teica, gan balsī, gan vārdos un intonācijā varēja just, ka viņam ir ļoti liela mīlestība un admiration, and respect pret viņu un viņas darbu. Stulbā mana atmiņa, neatceros, tur bija kaut ka tā, ka viņa ir mans viss, my general, ka es viņai sekošu līdz galam vai kkas tāds, žēl, neatceros vārdus precīzi, bet to sajūtu, ko tas izteica, tas bija skaisti.

"Gan jau drīz uzradīsies, kas cits par ko iešūmēties. :)" hah, jau par klīst visādas runas, ka mēdiji par šo visu bļaustās, lai tikai novērstu uzmanību no visādam citādām nebūšanām, kas sobrīd notiek.

heh, pa šo laiku jau Buckingham Palace has released a statement on behalf of the Queen https://www.telegraph.co.uk/royal-family/2021/03/09/harry-meghan-oprah-interview-racism-reaction-markle-prince-updates/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Heda[info]heda on March 10th, 2021 - 10:16 am
Attiecības ar nākamo ģimeni varēja paredzēt jau kāzās, uz kurām Megana uzaicināja vienīgi savu māti. Ja nav cieņas pret savu ģimeni, kāpēc lai tā būtu pret vīra ģimeni.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on March 10th, 2021 - 11:50 am
Njā, at this point es pat vairāk nešūmējos, ka viņu vārdi nesaskan ar darbiem, un mīlestība izzūd, kad ir jārunā visādas apvainojošas lietas. Man drīzāk šķiet insane and irrational, ka viņi atkal uz sevi uzņem tik daudz media attention, un viss concern about security and privacy goes out of the window.

Man vēl vakar ienāca prātā tāda doma, ka tagad kad Harijs un Megana jūtas tik droši pārrunāt visādus rojālos noslēpumus, ja nu viņi turpinās taisīt intervijas un viskautko citu slepenu izpļurkstēs? I guess that is why royals feel so exasperated about releasing memebers from duties.
(Reply) (Parent) (Link)
Snorke[info]snorke on March 17th, 2021 - 10:31 pm
runaat par savaam saapeem naav tas pats kas likt citiem just savas sapes u runat par savam sapem drikst un vajag. un antonio teica ka nav piedosanas, ir tikai let it go, un taa tas ir, piedosana ir uzspiesta un maksliga, vienigais veids ir let it go, atbrivot, atlaist.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 18th, 2021 - 12:53 pm
Nu jā, labi. Bet ir laiks un vieta. Gribēt, lai par tavām sāpēm zina pēc iespējas vairāk cilvēku.. tajā ir kaut kas smirdīgs un atriebīgs. Man arī daļēji šķiet, ka labāk ir par sāpēm ar daudziem nerunāt un tās nereklamēt, jo dzīve ir visiem grūta.. un jo vairāk mēs dzirdam par sāpēm, jo grūtāk mums paliek. Man šķiet, ka cilvēkiem ar sāpēm vajag tikt galā diskrēti, nevis atdodot tās citu jušanai, un tā sevi atvieglojot. Priekš tam ir profesionāļi, kas var palīdzēt.
Man sirdī vienmēr šķiet, ka cilvēku pavisam nopietns pienākums, ko būībā visi parkāpj, ir vienam otru iedvesmot un uzmundrināt, nevis spiest pei zemes. Jo esības labdabība, manuprāt, ir dziļāks un patiesāks fenomens nekā sāpes, ko parasti rada neziņa vai nesapratne, vai mīlestības trūkums.

Piekrītu Antonio, atlaist tā, ka tu saproti, ka nav nepieciešamības to turēt (reāli kā atlaist kulaku un tagad tevi ir jauna brīva roka ko lietot), nelikt visu savu garīgo enerģiju dusmībā un apvainošanās, bet gan palaist visu visu slikto vējā, un uzmeklēt labo.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Snorke[info]snorke on March 19th, 2021 - 02:03 pm
nu, daudzi cilveki tiek traumeti dvkart - pirmkart ar viniem jau noticis kas traumatisks - aushvice, izvarosana, spidzinasana utt un tad pec tam par to jaklusee, jaslepjas un jakaunas. Nu, un daudziem palidz ja par to var runat un neslept. ir tas militaraas izvarosanas, simtiem sieviesu, tur nav pieejama profesionalu palidziba, un tad organize tadus stastu pulcinus, tas palidzot. ideja tada - tev nav obligati jacies vienam, visa grupu terapija un taa. Un tiesi tas jau "iedvesmo un uzmundrina" - ka ari ar citiem tas noticis un vini tam tikusi paari. Sapes ko rada apzinata cietsirdiba - kadam sagada baudu tevis pazemosana un ciesanas - tas ir tikpat patiess fenomens kaa labdabiba
(Reply) (Parent) (Link)