09 October 2018 @ 10:11 pm
Jaunā Konservatīvā Mīlestība  
Citiem tas nav svarīgi, bet man ir skaudrs izslāpums, un tas mani motivē.

Man pietrūkst dzirās latviešu patiesības valodas. Es deklamēju emocionāli tukšus, mehāniskus angļu vārdus, un tā pati palieku tukša arvien ilgākus laika posmus. Līdz es aizmirstu arvien vairāk, klīstu un neatceros un nezinu, kas es biju, kas es esmu vairs. Perfekti radīta savai labrātīgās trimdas robotlomai. Tad es palasu grāmatu latviešu valodā, un katrs vārds dur kā ar ērkšķi. Izdur cauri aizmirstības plēvei, un es redzu mazu stūrīti paradīzes, patiesības, mīlestības, tīras zināšanas, mūzikas, dzīvības.

Es vispār vairs nesaprotu ko es te daru, nekādi vairs nevaru sevi attaisnot, un kreņķējos par savu nodevējas statusu. Ja iesākumā mana nodevība bija neapzināta un determinēta, tad tai apzinātai kļūstot, tā ir spēja un akūti dur ar savu risinājuma prasīšanu.

Bet es jau vairs neatšķiru, kuras sāpes ir dzinulis, kuras pārbaudījums. Mana izvairība un izturība šķiet neaptverama un neizsīkstoša, līdz noved garlaicībā, tad aizmirstībā.

Drīz, vēl mazliet, un tad drīz.
 
 
( Post a new comment )
adele_varbut[info]adele_varbut on October 10th, 2018 - 09:24 am
Urā, tu esi atpakaļ! :) Tu nevari izkārtot tā, ka sākumā vienkārši biežāk esi Latvijā? Tad varētu labāk saprast, vai tās ilgas pieturas arī te, kā tu kur jūties un kādas iespējas redzi ilgtermiņā. Protams, vieglāk pateikt nekā izdarīt, jo nu darbs.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 11th, 2018 - 05:35 pm
Yup, paņēmu mazu pauzīti, kaut kā tā ievajagas pāris reizes gadā.

Es domāju man viss nokārtosies. Acīmtredzot man vajadzēja šos 10 gadus, lai saprastu, kas ir svarīgi. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on October 11th, 2018 - 09:17 pm
Nesen tieši drusku līdzīgi arī par sevi iedomājos, ka vajadzēja nomuļļāt kādus 10 un pat vairāk gadus, lai saprastu svarīgas lietas. Bet labi viņas saprast agrāk vai vēlāk. :)
(Reply) (Parent) (Link)
restart[info]restart on October 10th, 2018 - 10:02 am
Ieteiktu braukt atpakaļ. Ar katru gadu to izdarīt būs aizvien grūtāk, reiz arī praktiski neiespējami.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 11th, 2018 - 05:37 pm
Paldies, es arī sev tā arvien nopietnāk iesaku. Un piekrītu tev par loģistiku.
(Reply) (Parent) (Link)
vanga[info]vanga on October 10th, 2018 - 10:15 am
Oh, I feel you, šis ir milzu mežģis
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 11th, 2018 - 05:38 pm
Mežģis jā, bet arvien vairāk pārņem sajūta, ka ir manos spēkos atmudžināt, un ka vair snav palikuši iemesli, kāpēc neķerties klāt, jo ir gan akūta garīga vajadzība, gan kompetence, gan iespējas.
(Reply) (Parent) (Link)
vinsents[info]vinsents on October 10th, 2018 - 01:57 pm
Man pārsvarā domas pretējā virzienā - kā no šejienes aizbēgt. Bet arī apzinos, ka aizbraucot zaudētu kādu daļu savas identitātes.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 11th, 2018 - 05:43 pm
Tas ir labi saprotams. Bet es vismaz jau 10 gadus dzīvoju ar izrauta gabala un "tāluma" sajūtu. Un es neatceros, kas Latvijā bija tik briesmīgs, kā dēļ es izvēlējos šādu garīgi apdalītu stāvokli.

Par identitāti ir ļoti īpatnēji. Lai arī man tā nebija nekāda stipra aizbraucot, es noteikti jūtu, ka lai nu kas tas bija, tā ir palicis pavisam maz un tas turpina zust. Bet katru reizi ierodoties Latvijā, tam kā mazai dzirkstelei uzpūšot vējiem, rodas kārtīga, spoža saule.

Bet es arī zinu daudzus, kam Latviska identitāte nav prioritāte, kas arī ir pilnībā normāli. Un ja no tās trūkuma necieš, tad var dzīvot lustīgu un fascinējošu dzīvi arī citviet.
(Reply) (Parent) (Link)
Heda[info]heda on October 28th, 2018 - 03:05 pm
Ar valodu ir tā īpatnēji - man ir daudz vieglāk emocionāli izplūst (izlamāties vai atzīties jūtās) citā valodā, jo ir sajūta, ka svešvaloda ir kā pavisam neliels buferis starp mani un to otru, bet latviski viss ir tuvu un kaili, kā āda pret ādu.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on October 29th, 2018 - 12:52 am
Diezgan precīzi! Dažreiz tas buferis šķiet svētīgs, bet dažreiz gribas to nepastarpinātību un tuvumu, īstumu.
(Reply) (Parent) (Link)