05 November 2013 @ 10:38 am
mazohisms  
ja zeens nodara paari meitenei vinju muljkjojot un pieviljot, man dusmas neizraisa zeens bet gan meitenes glupums. manupraat, uzticeeshanaas ir viens no pashiem absurdaakajiem konceptiem, ko cilveekbuutnes ir izdomaajushas. kaa var uzticeeties sveshkjermenim, kuram nepieder kontrole paar saviem biokjiimiskajiem procesiem un eksistenci.
mani nepaarsteidz, ka zeeni vai cilveeki var buut ljauni un meliigi un pavirshi un neiejuutiigi, ka vinji var muljkjot un maaniit un kraapt un aizvainot un nejust otra saapes un izmisumu vai miilestiibu. manupraat, ir neadekvaati dusmoties uz kaut ko kas ir aptuvens mental disorder, kaa sociopaatija vai pshiopaatija. bet man ir dusmas uz meiteneem, kas kljuust histeeriskas un apmaatas un vienkaarshi klusi neljauj taadiem zeeniem izpleeneet no vinju sirdiim. nu man nav dusmas, bet tas ir muljkiigaak un neizturamaak, skumjaak nekaa jebkaadi babnjiki un salashnjas.
 
 
( Post a new comment )
ena[info]ena on November 5th, 2013 - 12:52 pm
taa ir bet tai pat laikaa ir reaali jaapieaug lai iemaaciitos beigt sevi zjeelot ko es piemeeram ljoti censjos bet nespeeju atteikties no tik eerajaam sapistaas beerniibas traumaam kas ir ljoti labs excuse lai kaut ko mainiitu
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 01:23 pm
es domaaju, ka var sevi zheelot, bet liidz ko meitene saprot, ka ir iesaistiijusies ar kaut kaadu vanskaru attieciibaas, no taada vajag beegt kaa no uguns, un neteereet mentaalaas energjijas uzturot situaaciju, kultiveejot naidu, atriebiibu, neticiibu, apmaatiibu.
(Reply) (Parent) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 5th, 2013 - 01:04 pm
Nu un ja meitenes ir ljaunas un riebigas, tad atkal javaino meitenes ja? Besi, ka viriesi var darit viskautko debilu un darit pari, un par visu vaino tikai sievietes, aptuveni they were asking for it. Muljkibas, I say.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 5th, 2013 - 01:17 pm
+++

internalised misogyny te gāžas aumaļām, pfft.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 01:21 pm
es taa uzskatu, jo man vienmeer shkjiet, ka meiteneem ir jaabuut gudraakaam, ka vinjas ir gudraakas par viirieshiem kaut kaadaa zinjaa. taalredziigaakas. un man ir dusmas katru reizi, kad izraadaas, ka taa nav.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ena[info]ena on November 5th, 2013 - 01:25 pm
i get this
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 01:25 pm
vienkaarshi mana draudzene Kaarlija, uzzinaaja, ka Juusans vinju ir kraapis ar 20 meiteneem, un vinja ir totaali psyched out, kas man shkjeit drausmiiigi, jo vinja ir 29 gadus veca superiiga, gudra un inteligjenta phd in neuroscience beibe, kas ir emocionaali nosveertaakais cilveeks, ko paziistu, bet to uzzinot, vinja ir paarveertusies par kaut kaadu dramatisku britniju spiirsu, par ko man ir dusmas, jo man zuiud pret vinju respekts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 5th, 2013 - 01:33 pm
Umm, bet tev pashai tas ta neshkjiet shocking, ka Juusans ir vinju kraapis ar 20 meiteneem? Un kaapeec ir jaapaarcelj responsibility no Juusana uz Kaarliju, aptuveni, pati vainiiga?? Vinj ir tiesiibas buut cik vien paarsteigtai un nelaimiigai, cik vinja grib, un es shaubos vai ir pamats vinju nosodiit. Turklaat, sievieteem nav nekaads pienaakums buut gudraakaam vai taarledziigaakaam, abiem dzimumiem ir vienaadi liels pienaakums iztureeties pret citiem, sevishkji tiem ar kuriem vinji ir attiecibas, ar respektu un cienju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 03:33 pm
man tas neshkjiet shocking, jo es Juusanu paziistu. bet es zinu, ka Kaarlija visu sho laiku ignoreeja savas aizdomas, kas, manupraat ir mentaala neviizhiiba, slinkums. Juusans ir caurredzams un vinjsh nesleepj savus gaajienus.

es vienkaarshi neatbalstu meitenes, kas piekriit pavirshaam, dodgy attieciibaam un peec tam ir izmisushas, un nesaprot, kaapeec vinju dzheks izraadaas vinjas nemiil un neveelas visu atlikusho dziivi pavadiit kopaa. es neatbalstu, ka meitenes neatshkjir parastu pieguleeshanu/draudziibu no miilestiibas un true caring. un ka meitenes nelieto vai ignoree savu intuiiciju. it sevishkji gudras meitenes.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 5th, 2013 - 04:01 pm
Nē, es nevaru piekrist šādam domugājienam, man tas šķiet reāli problemātisks, un šādas domas manuprāt ir par iemeslu tam, ka vīriešus attaisno par viņu kļūdām, bet sievietes vaino gan par sieviešu, gan vīriešu kļūdām.

Jūsans sakrāpa Kārliju, skaidrs. Ja mēs paņemam šo situāciju un padaram dramtiskāku, iedomājies, ja Jūsans būtu piekāvis Kārliju. Tu arī teiktu, ka Jūsans jau no sākta gala bija agresīvs, tur vispār nav nekāds judgement, boys will be boys, bet Kārlija savukrāt ir vainīga, un tu viņu nerespektē un necieni tagad? Jo viņa nepamanīja, ka Jūsans ir agresīvs un ļauns, ka viņa "nepielietoja savu intuīciju" un "sievietes gudrību", lai laikus novērstu to, ka Jūsans viņu piekauj? Man šis liekas absurdi, un es totāli nepiekrītu. Attiecību situācijas nav tik vienkāršas, vīriešiem nav uz pieres rakstīts "melojošs krāpjošs vanckars". Es nezinu kādas starp Kārliju un Jūsanu ir attiecības, bet ir gluži normāli cilvēkam uzticēties until proven otherwise. I mean, viņa nevar zināt pirms viņa uzzin. Tagad, kad viņa ir uzzinājusi patiesību par viņa ways, ir pilnīgi normāli un saprotami, ka viņa jūtas slikti, un ir kaut kāda reakcija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 07:17 pm
man gan shkjiet, ka cilveeki paaraak viegli uzticas un izveido kaut kaadu iluuziju no otra civleeka, jo nemaz nav ieintereseeti otru liidz dziljumiem izprast un pienjemt. vinji pilniibaa ignoree visaadus cilveeka eenaino pushu priekshveestneshus.
es domaaju, ka civleeks nevar akli krist savu emociju juuraa, un neklausiities, ko saka praats. es tachu jums ar Aneti visu laiku teicu, kaa, lai cik man Juusans patiktu, kaut kas vinjaa ir off un es nevaru vinjam uzticeeties. es domaaju, ka taadas lietas ir viegli sajust, un man ir gruuti noticeet, ka citi cilveeki var likt roku uz sirds un godiigi teikt, ka vinji nejuut.

es saprotu, ka cilveeki ir vaaji. bet man ir dusmas, ka meitenes tik biezhi izraadas vaajaakaas, jo ignoree svu intuiiciju un praatu un iekriit uz taadiem dzhekiem kaa Juusans.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 5th, 2013 - 07:59 pm
Nu Juusans ir kaka, but then again, to mes un Karlija zinam tagad, pirms tam to nezinajam, tapec es neredzu iemeslu not to trust people vai ari vainot cilvekus par to, ka vini have trust in others. Visa pasaule nesastav no Jusaniem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 11:03 pm
es driizaak neatbalstu uzticeeshanos aizdomu eenaa. Kaarlija man staastiija, kaa vinjai bija aizdomas, ka citi vinju briidinaaja, bet vinja negribeeja tam ticeet un ignoreeja negatiivas intuiicijas. es domaaju, ka uzticiiba ir ljoti daarga, un daudzi cilveeki otru cilveeku nemaz neredz bet iedomaajas, un dod savu uzticiibu iedomaatam teelam. es domaaju, ka cilveekiem vajag vairaak dumaat un mazaak iedomaaties, ja jau vinji negrib ciest. vai arii vinja var iedomaaties un izteeloties, bet peec tam nevajag gljuut par histeeriskaam britnijaam spiirsaam.

padomaa cik cilvekiem tu pasaulee patieshaam uzticies? un cik ilgs laiks vai cik kvalitatiiva ir bijusi juusu saskarsme, lai tu pie taadas uzticiibas nonaaktu.

es domaaju nevar no otra cilveeka neko pieprasiit un nevar uzticeeties, ja tu vinju a)vai nu patieshaam paziisti, b)tavas intuiicijas ir kaartiibaa un nav nekaadas diivainas 'off' sajuutas par to cilveeku
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 5th, 2013 - 10:02 pm
uzticēšanās nav vājums, tieši otrādi.

un "ēnaino pušu priekšvēstneši" vispār nav nekāds arguments, tāpēc, ka vienas un tās pašas uzvedības/izteiksmes formas utt dažādiem cilvēkiem var nozīmēt dažādas lietas, un pat ne tikai dažādiem cilvēkiem, arī vieniem un tiem pašiem dažādos kontekstos. tas, kas Tev liekas kaut kāds tur impending doom signal varbūt kārlijai likās normāli, jo viņai bija cita veida pieredze gan ar to pašu, gan citiem cilvēkiem. arī tā ilūzijas izveidošana vs patiesa iepazīšana nav atkarīga tikai no viena iesaistītā cilvēka, tā vienmēr ir mijiedarbība, un ja kāds negrib, lai viņu izprot un pazīst "līdz dziļumiem" there is no fucking way you can break into their head and do that. nevienam pieaugušam cilvēkam nav jābūt atbildīgam par cita rīcību prognozēšanu, dzīve un attiecības tā vienkārši nestrādā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 6th, 2013 - 01:53 pm
mani ljoti kaitina, kad cilveeki uzskata, ka vinjiem kaads kaut ko ir paraadaa, un kad citu cilveeku uzvediibu un vaardus iztulko peec saviem ieskatiem, jeb peec taa kam grib ticeet.

veel es uzskatu, ka savu vilshanos vajag patureet pie sevis.

un es uzskatu, ka ja ir iespeejams izvairiities no nepatiikamiem cilveekiem, kas dara paari, tad to vajag dariit. un Kaarlijas gadiijumaa vinja vareeja no Juusana izvairiities vai buut piesardziigaaka, taapat kaa es biju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on November 6th, 2013 - 03:10 pm
kādā veidā uzticēšanās un slēptu ļaunu nodomu nesaskatīšana visādās lietās ir uzskatīšana, ka kāds ir kaut ko parādā? cilvēki VISU citu uzvedību un izturēšanos iztulko pēc saviem ieskatiem - tas ir, balstoties tajā frame of reference, kas viņiem ir, tāpat kā ar galvas kratīšanu vai pamāšanu, kas mums liekas pašsaprotams nē/jā, bet bulgārijā(?) ir otrādi. protams, noteikti ir situācijas, kurās tiek apzināti vai pusapzināti izvēlēts viens no variantiem, kurš pašam šķiet pievilcīgāks, bet tas nedod nekādu iemeslu vispārināt, ka, tātad, mums visiem visu laiku jātur citi aizdomās un jebkura vilšanās ir paša vaina, jo tā vienkārši nav. jā, es piekrītu, ka vajag sevi cienīt un izvairīties no pāridarījumiem, kad tas ir iespējams, bet nevajag jau tāpēc aiziet ekstrēmos un teikt, ka tad pie katras sīkākās šaubu ēnas uzreiz visam jāatmet ar roku un jādzīvo izolācijā, aizdomīgumā un remdenumā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 6th, 2013 - 04:08 pm
Ja, es ari neuzskatu, ka vilsanas ir cilveka pasa vaina. Ja pasaule ir tada, kadu tu (methodrone) apraksti, tad tavuprat ir pilnigi normali, ka cilveki staiga apkart darot pari citiem, un tas ir pienemami un expected, bet tie kam dara pari pasi ir vainigi, jo viniem butu jadzivo konstanta paranoja un izolacija, lai izvairitos no laundariem. ??? It just doesn't make sense to me. Manuprat cilvekiem ir jabut sapratigiem un jaciena vienam otru un ja vini nonak attiecibas, janoruna kads bus attiecibas modelis, un tad pie ta jaturas, un ja vini pardoma un grib gulet ar 20 citam meitenem, tad ta ari japasaka. Un ja kadu sakrapj, un tas kads vilas, tam kadam ir visas tiesibas justies apcakaretam, dusmigam, bedigam un pieviltam, un neviens nedrikst apcakareto vainot vai apklusinat sakot ka ta justies nav pieklajigi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 6th, 2013 - 07:48 pm
es saprotu ka jums abaam ir cits viedoklis, bet es nedomaaju, ka jums pret mani nav jaasaagjiteejas. es vienmeer esmu izjutusi dziivee sakaapinaatu, intensiivu vainas apzinju par visu, un taapeec es arii nedaru lietas, kuraam pastaav riska faktors, jo es zinu, ka ja kas noietu greizi, es sevi shaustiitu un gremdeetos muuzhiigaa vainas darvaa.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on November 6th, 2013 - 08:05 pm
Well, jā, es negribēju saaģitēties, bet man vienmēr sanāk dusmas, kad saka kaut ko sliktu par meitenēm/sievietēm, vai no viņām prasa vairāk nekā no vīriešiem. Es vienkārši domāju, ka Jūsana uzvedība parāda, ka viņš ir neuzticams lohs, bet ne tu ne Kārlija objektīvi nevarējāt to zināt (varbūt vienīgi vague apjausmu formātā), so vainīgs ir tikai viņš, pie tā, ka ir lohs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 7th, 2013 - 12:22 am
jaa es saprotu, es kaa vienmeer to nepareizi pasniedzu. es dusmojos, ka sievietes kaarteejo reizi izraadaas upuri. man vienmeer gribaas, lai sievietes ir par liimeni viedaakas par viirieshiem, un es ticu, ka vinjas taadas var buut, un shajaa konkreetajaa gadiijumaa, man ir dusmas, jo Kaarlija taada neizraadiijaas.

protams, katram cilveekam ir tiesiibas un veelams buut taadam kaads vinjsh ir, bet man ir dusmas tad, kad cilveeki kam ir liels potenciaals buut vispuseeji superiigiem izdara kaut ko muljkjiigu un ciesh.
(Reply) (Parent) (Link)
cimone[info]cimone on November 5th, 2013 - 01:34 pm
šo nesapratu - dusmas, jo tev zūd tas iepriekšējais viņas nosvērtais tēls? cilvēki taču ir dzīvi, un man vienmēr liekas, ka, lai arī tas varbūt nav vienkārši, draudzībai nevajadzētu nopietni ciest tāpēc, ka viens no dalībniekiem ir īslaicīgi sagājis sviestā un savā priv. dzīvē izpildās nožēlojami.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 5th, 2013 - 03:54 pm
ne tik ljoti dusmas, kaa sashutums, ka vinja nezinaaja labaak, un tagad situaaciju padara dramatiskaaku, tajaa vietaa lai no taas vienkaarshi aizietu projaam. sashutums, ka cilveeki nezina kaadi ir cilveeki, un ka cilveeki uzticaas cilveekiem.
(Reply) (Parent) (Link)