16 April 2023 @ 01:21 pm
 
Lasot Hunt, Gather, Parent, aizdomājas, ka paši rietumu vecāki ir kā bērni, tāpēc arī vieņiem tik grūti iet. Emocionāli intfantīli, nespējīgi sevi regulēt. Pati kliedzošākā (total pun yalls) atšķirība, kas uzreiz ataust prātā, lasot par foršajiem un pareizajiem Yukatanas, Inuitu un Tanzānijas vecākiem, ir tas cik viņi visi ir mierīgi, wise, mature un transcendentāli. Es nespēju noticēt, ka rietumu cilvēki ir tik emocionāli neinteliģenti! Tas ir šokējoši un dīvaini, un noteikti kaut kā sasaistās ar Nīčes pareģojumiem.

Manuprāt, postmodernie rietumu cilvēki ir tik neirotiski, jo vairs netic Dievam, un baidās, ka viņus nekas nepasargās, no viņu neirozēm un tūkstoš bailēm dienā. Šo baiļu nodzīti viņi vai nu a) kļūst depresīvi un nihilistiski un ciniski, vai b) kļūst agresīvi gan intelektuāli ar substandard new age all sorts of fucked ideoloģijām, gan praktiski ar to uzspiešanu citiem. Viņi visu grib kontrolēt, jo domā, ka ja ne viņi, tad viss aizies entropijā, ka nav nekāda labdabīga spēka, kas lietas tāpat sakārtos. Nekam nevar uzticēties, tikai mantām un idejām, what they say that goes, opress or you shall be opressed.

Vecmodīgie, rietumu vēsmu nesabojātie cilvēki, kas uztur tradīcijas, un tic augstākam spēkam, patiesībai un labajam, tic ka vinjus vienmēr sargā un, ka viss notiek vienmēr uz labu as per Dieva daba un Griba. Tāpēc viņi ir pārsvarā mierīgi, labdabīgi, lēnprātīgi un purposeful.

*

Meksikas brauciens once and for all man lika pārliecināties, un personīgi izjust, cik neirotiski mēs rietumu cilvēki esam. Varbūt tā nav mūsu vaina, bet vēstures vaina, bet tā ir mūsu vaina, ja mēs to apzināmies un turpinām tādi būt. Agnosticisms ir grēks.

*

Whereas tīri vizuāli Meksikā cilvēku kopums šķiet savādi labi wholesome, iebraucot Londonā, uzreiz visur ir tik daudz dīvaiņu, kuru sejās un apģērbā un manierismos ir simts neirožu nokrāsas. And the endless, dreary glorification of all the fuckedness.

Dažreiz man šķiet, ka šī garīgi slimā vide izdala kaut kādas toksiskas mind fumes, kas indē, paralizē un aptumšo; un ir iespējams atkopties un justies veselam tikai tiekot projām no Londonas, no šī kolektīvā neirožu epicentra.
 
 
( Post a new comment )
J. S. Badger[info]217 on April 16th, 2023 - 04:25 pm
idiotismam nav reliģijas seja, es esmu satikusi gan drausmīgi neirotiskus kristiešu vecākus, gan ateistu, gan foršus kristiešu vecākus, gan ateistus, es teiktu, ka tas čills ir dŗīzak kulturāls, ja aizbrauc uz spāniju, kas lai aŗī ir "grēka sagrauztā postmodernā rietumeiropa" tu droši vien atpazītu nedaudz arī to čilla vaibu, kas varbūt tika sastapts meksikā, varbūt ne tik daudz, bet tomēr...

es, piemēram, personīgi tieši pie spāņiem novēroju daudz tāda čilla, ka viņi ar daudziem runajas, viņiem ir daudzi draugi, bet tādi virspusēji, kamēr drūmajiem latviešiem, draugu ir mazāk, bet tie ir tādi dziļāki.

tam noteikti ir kkāds sakars vairak ar klimatu, saulainā un gaišā vieta ir vieglāk bū dzīvespriecīgam, nekā, ja 9 mēnešus gada snieg un ir tumšs... tāpat anglijā vispār ir diezgan inbread gēni kā uz salas, kaut vai paskaties uz zobiem daudziem, plus neveselīga pārtika, un ka šeit slimos cilvekus neārstē, bet palaiž dzīvot vnk iekš community. tas viss kopā daudz vairāk ietekmē nekā kkādas izdomātas dievības un reliģijas...

es būdama viena no Tevis pieminētajiem "grēcīgajiem agnostiķiem/ateistiem" nejūtos ne depresīva, ne nihilistiska, biju daudz depresīvāka/skumjāka, kad ticēju dievam, un daudzus kristiešu paziņas no ta laika atceros kā skumju/grēkapziņas sagrauztus... ticība/neticība nav vienīgais izskaidrojums visam pasaules nelaimēm...


(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 16th, 2023 - 04:43 pm
Nu nee, manaa praataa shiis kategorijas ir pavisam citaadaakas nekaa cilveeki pashi sevi iedala.

Es domaaju ka ticeet labajam ir buut gariigam, un tie religjiozie cilveeki kas netic labajam nav gariigi, un tie agnotikji kas tic labajam nav nemaz tik agnosticiski.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on April 16th, 2023 - 05:01 pm
Person A: "No Scotsman puts sugar on his porridge."
Person B: "But my uncle Angus is a Scotsman and he puts sugar on his porridge."
Person A: "But no true Scotsman puts sugar on his porridge."
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 16th, 2023 - 05:15 pm
Lol, vismaz labi ka my little vobla opinion doesn't count for much!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on April 16th, 2023 - 07:20 pm
es nedomāju, ka Tavs viedoklis neskaitās, bet tikai gribēju piezīmēt, ka biš velk uz no true scotsman pusi, nu, ka pastāv kkādi mistiskie agnostiķi, kas tomēr īsti nav agnostiķi (un attiecīgi tas izskaidrojot viņu kkādu pozitīvo uzvedību), jo pastāv aizdomas, ka viņi tic kkādam mistiskam labajam. un ko tad vēl darīt ar nabaga ateistiem, kas nu nepavisam netic, bet tomēr nav emocionāli infantīli un spēj sevi regulēt, un ir mierīgi, wise, and mature. kurā tad kastītē lai šos ieliek.

un arī uz otru pusi velkot, ir daudzi kristieši, kas nav reliģiozi, bet patiešām tic, tomēr kas dzīvo skumjās un grēkapziņā, dažreiz pat uz depresijas robežas, un arī tur nevar pateikt oi, bet viņi jau nav īsti kristieši, tikai par tādiem saucas, jo redz īstie garīgie cilvēki vienmēr svilpo un pastāv mūžīgā priekā...

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 16th, 2023 - 10:12 pm
Jā vot nav man tās neirozes :D
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 05:52 pm
I guess tas taa izklausaas, bet manaa praataa it all makes sense.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]divas_zosis on April 16th, 2023 - 04:43 pm

.
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on April 16th, 2023 - 05:37 pm
Jā, bet kāpēc meksikāņi negrib savā meksikā bet par visu varas makti raujas uz to pašu Londonu - arī Tu?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 05:58 pm
Komforts.
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 16th, 2023 - 06:34 pm
/rietumu cilvēki ir tik neirotiski, jo vairs netic Dievam, un baidās, ka viņus nekas nepasargās/

Es teiktu ka ir tieši otrādi. Neticīga dievam cilvēku atbrīvo, tajā skaitā arī no neirozēm. Nu un vispārīgāk- no kalpa, ``avs`` kompleksa, sava nesvarīguma un vainas apziņas un tml - kas v iss protams ir ideāla augsne šīm pašām neirozēm.

Nu un jā padara cilvēku suverēnu proaktīvu, viņš ņem savu likteni savās rokās. Tas ir labi, jo tad viņš nav noderīgs mankurts tuvākajam melnsvārcim.

Tāpēc neticēšana dievam ir pieaugšanas zīme, tas ir kā pārstāt ticēt salavecītim.
(Reply) (Thread) (Link)
J. S. Badger[info]217 on April 16th, 2023 - 06:57 pm
+
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on April 16th, 2023 - 07:33 pm
ticība var būt iedvesmas avots un stabilizējoša dimensija. melnsvārcis var kalpot iedvesmojošu rituālu vadīšanā, bet arī tā nav obligātā ticības komponente. tāpat kā mūzika vai vīraks.
un ar to likteņa ņemšanu savās rokās ir tā kā ir, mēs esam alku un iegribu vergi bez skaidri saprotama mērķa. es labprāt ņemtu likteni savās rokās - pārstātu ēst rūpnieciski gatavotu pārtiku un ik dienas ietu 10 000 soļu pastaigā. bet huju..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 16th, 2023 - 07:36 pm
/ticība var būt iedvesmas avots un stabilizējoša dimensija. melnsvārcis var kalpot iedvesmojošu rituālu vadīšanā,/

Nu jā psiopi un sociāli memētiskā regulēšana no ārpuses, jo indivīds ir pašpietiekamāks jeb suverēnāks jo mazāk viņam to vajag/ uz viņu tas iedarbojas + grūtāk pataisīt viņu teiksim par teroristu pašnāvnieku.

/tāpat kā mūzika vai vīraks./

tieši tāpēc es esmu ļoti kritisks pret visa vaida apreibināšanos, gan ķīmisko gan akustisko.

/ mēs esam alku un iegribu vergi bez skaidri saprotama mērķa.


Treniņa lieta.
(Reply) (Parent) (Link)
restart[info]restart on April 16th, 2023 - 08:21 pm
Ko nu kurš saprot ar ticību Dievam.

Vissliktāk ir ticēt sūdam, manipulējošai reliģijai, kas cilvēku padara par vergu. Protams, labāk tādai neticēt. Bet vēl labāk ir ticēt kaut kam labam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 16th, 2023 - 08:25 pm
Problēma ir ar pašu operāciju `` ticēt``. Labajam nevajag ticēt, labo vajag konstruēt, radīt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on April 16th, 2023 - 08:35 pm
Vēl jo labāk. Var uzkonstruēt ko labu un ticēt tam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 16th, 2023 - 08:36 pm
Var ticēt bet būtiski ir radīt/ kosntruēt tālāk.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 06:01 pm
Tu tad neizproti ticiibu. Savieno abus savus paragraafus, taa luuk tad ir iista ticiiba.

Kristieti nenomaac savs nesvariigums vai greeks, vinju motivee Dieva miilestiiba un liidziiba, tapeec vinjsh par spiiti saapeem darbojas ar atbildiibu uz labo.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 17th, 2023 - 07:40 pm
Manā skatījumā problēma ir pašpietiekamības un suverenitātes trūkums. Kristietis ir nevis suverēna persona bet atvasinājums, atkarīgs no šī dieva. Pat neatkarīgi no tā vai tāds dievs patiesībā eksistē vai nē, kristietis tic ka eksistē un jūtas atkarīgs no tā. Viņš nevis vienmēr izlemj lietas pats bet paļaujas ka kaut kāda augstāka griba izlems. Es esmu es pats, vienīgais lēmējs un daru labu tāpēc ka man tas patīk nevis tāpēc ka pastāvētu kaut kāds ārējs spēks kas mani uz to motivētu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 08:13 pm
Atkal - manupraat, tu nesaproti kristietiibu, Dievs ir prieksh cilveeka taapat kaa vaceeki ir prieksh beerna, tas nenoziimee ka beerns nav suvereena buutne, kam ir celjsh uz aktualizaaciju ejams. Dievs cilveekam ir devis briivo gribu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 17th, 2023 - 08:26 pm
Nu jā tad dievs sanāk lieks jēdziens. Man ir mana griba un es to realizēju. Neatkarīgi ne no kādiem ārējiem spēkiem. Nu tas ir ja tie ārējie spēki traucē, var būt konflikts, var būt kompromisi, var būt alianses, bet tas nestrādā tā ka es kaut ko realizēju tāpēc ka tā ir kāda ārēja spēka griba.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 08:31 pm
As in tava authentic griba saskan ar Dieva gribu, kameer cilveeki jau izveelas visaadas huinjas praataa aptumshojushies.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 17th, 2023 - 08:38 pm
Tas man šķiet nav īsti būtiski. OK, ja ir kādi citi (dievi vai kas cits, vienalga) kuru griba saskan ar manu gribu tad mēs varam sadarboties, būt partneri un kopā darīt lietas, bet tas nebūs tā ka es savu gribu pieskaņošu kādu citu gribai. Es protams varu skatīties uz citu plāniem un izvērtēt tos un ja tie sakrīt ar maniem tad iespējama sadarbība. Ja nē, tad es realizēju savējo un viņi savējo.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 10:00 pm
Well, yaa you can do whatever you like as per free will.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 17th, 2023 - 10:06 pm
Nu jā un to gribu man neviens nav iedevis, viņa pati attīstījās
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 18th, 2023 - 09:59 am
Un Dievs tev vinju neatnjems :)
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 17th, 2023 - 08:31 pm
Vēl viens precizējums: Kristietībā dievs pretendē uz statusu ``kungs``. Tas ir neiespējams statuss attiecībā pret mani. Man nevar būt kunga.
(Reply) (Parent) (Link)
silent wings: yard[info]sw on April 16th, 2023 - 09:30 pm
Man intuitīvi šķiet, ka tu tūlīt šeit ļoti samaksāsi par šo ierakstu, bet es tev ļoti, ļoti piekrītu. Visi tie 30+ gadīgie egocentriskie bērni ar dārgām JBL austiņām vilcienu pirmajās klasēs, tik ļoti centrēti ap savu personīgo user experience, klusumu, netraucētību un komfortu. Pilnīgi pieļauju, ka tad, kad viņi ievieš bērnus, arī tiem ir jābūt viņu user experience.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 17th, 2023 - 06:03 pm
Kur nu maksaashu, esmu par vecu lai satrauktos par cilveeku domaam. :)
(Reply) (Parent) (Link)