meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2023-09-18 10:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Nu nav tā, ka mūsdienās internets zina visu. Es iegūglēju "why there is no pubic hair in bosch's garden of earthly delights" un nedabūju nevienu (!) atbildi, pat ne apšaubāmu. Miljardiem ļaužu un nevienu nav interesējusi tik acīmredzama anomālija. :(


(Ierakstīt jaunu komentāru)

qws
(Anonīms)
2023-09-18 12:40 (saite)
līdzīga anomālija, “kāpēc zemes revolūcijas pusgada laikā dienas un nakts novietojums nemainās vietām?”. gūglis ko rēni atļurina par zemes rotāciju ap savu asi un leņķi, bet tas nespēlē lomu, jo 24/364 tiek veiktu pilni 180°.

(Atbildēt uz šo)


[info]hotai
2023-09-18 14:20 (saite)
māksīgais robots man sniedza šādu atbildi:

The absence of pubic hair in Hieronymus Bosch's painting "The Garden of Earthly Delights" could be attributed to the artistic conventions and sensibilities of the time in which the painting was created. The painting was completed around 1490 to 1510 during the Northern Renaissance period, and during this time, artists often idealized and stylized their subjects. They may have omitted certain anatomical details, like pubic hair, for aesthetic or symbolic reasons.

Furthermore, the painting is known for its fantastical and surreal elements, and Bosch used symbolism extensively. The absence of pubic hair may have been a deliberate artistic choice to emphasize the otherworldly and symbolic nature of the work.

Artistic depictions of the human body, including pubic hair, have varied greatly throughout history and across cultures, reflecting societal norms and artistic conventions of the time. Bosch's painting, with its unique and imaginative imagery, remains a subject of fascination and interpretation in art history.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2023-09-18 15:43 (saite)
Jā, varbūt AI taisnība. Man gan liekas, ka tieši 16. gs sākums nevarētu būt brīdis, kad "sensibility of the time" bija par labu kaut kādam brazilian bikini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2023-09-18 21:34 (saite)
man ir viedoklis, bez zinātniskām atsaucēm un linkiem internetos. kā arī šis viedoklis neatbild uz jautājumu, kādēļ nevienu tas līdz šim nav interesējis.

renesanse ir antīkās kultūras (grieķu, romiešu) atdzimšana. tā laika mākslinieki, arhitekti iedvesmu un ideālus smagi smēlās antīķos. lūk, bet antīkajām skulptūrām, kas ir kailas, nav kaunuma apmatojuma. (viens - piņķerīgi marmorā izcakināt, otrs - glītāka forma tomēr bez, lieki nenovērš uzmanību no svarīgākām detaļām).
ietekmējoties no šī absolūtā skaistuma, bošs visus savus kailķermeņus sazīmēja glītus, gludus, porcelānbālu ādu - idealizētus, vienvārdsakot.

bet tā ir tikai mana versija :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2023-09-19 10:10 (saite)
akurāt gribēju teikt to pašu :)
Tur jau ne tikai kaunuma apmatojuma nav, arī krūšu spalvas izpaliek. Visi tādi tīri šķīsti bērniņi, bez dzimumbrieduma pazīmēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asiize
2023-09-19 07:01 (saite)
Es nezinu, vai tas ir šī ieraksta iespaidā vai kā, bet tikko sapņoju, ka Tu esi iestudējis izrādi “par attiecībām” ne ta cirkā, ne ta leļļu teātrī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2023-09-20 12:31 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?