meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2015-04-07 14:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Kaimiņi šopavasar piedāvāja ar mani par ganību nomu norēķināties cūkgaļā. Piekritu. Attiecīgi man tika iedota ceturtdaļcūka - apmēram kilo 40-50. Nekad mūžā nebiju dalījis kautķermeni. Sākumā stāvēju ar tuteni rokās pie milzīgā cūkas gabala, un baidījos, bet, kad iesāku, sanāca arvien labāk, un pēc minūtēm 40 jau bija smuki sakrauti masiņi ar speķi, ar cauraudzi, ar ribiņām, un vēl ciska atsevišķi. Taču ar to vēl nekas nebija beidzies. Pārvedu tos 40 kg suķa uz Rīgu, un aizgājām uz "Rimi" un saspērāmies kādus 30 maisiņus, kas tur pie dārzeņu nodaļas par velti pienākas. Attiecīgi sapakojām 30 gabalus atsevišķi, lai var viegli hendlot pa ēdienreizei. Tagad nu mums pilna saldētava ar eko cūkgaļu, sapakotu maisiņos, un līdz gada beigām, šķiet, gaļu pērkam, mani neredzēsit.

Go green! Fuck a vegetarian!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]usne
2015-04-07 14:56 (saite)
nais :)

(Atbildēt uz šo)


[info]hotai
2015-04-07 15:43 (saite)
to sauc par īstu gaļas svaigēšanu.

(Atbildēt uz šo)


[info]au
2015-04-07 15:56 (saite)
salikt kompakti saldētavā ribiņas ir gaļēdāju tetris, to aizmirsi pieminēt!

(Atbildēt uz šo)


[info]elina
2015-04-07 17:32 (saite)
mēs parasti no Latgales vedam veselu cūku un tad ir dalīšanas procedūra. saprotams, notiek kaujas par labākajiem gabaliem (sanāk dalīt 4 mājsaimniecībām). Vienmēr labs piedzīvojums, kopš nu jau 3 gadus pašiem cūku vairs nav. Veikala cūka tomēr tāda ļoti vāja atblāzma no tā, kā cūkai jāgaršo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elina
2015-04-07 17:33 (saite)
bet vispār tev paveicās ar šo darījumu, jo kā zināms, tagad cūkas, kopš nesen gandrīz visas tika izkautas, ir lielā vērtē ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?